Myslivecká kamizola vs. maskáče
Re: Myslivecká kamizola vs. maskáče
odo: už sem to tu psal.. lidová myslivost do 60?-70? let žádný hadry neměla... měli to profesionálové-lesáci...
takže buď kdo byl, nebo kdo měl možnost přes ně..
ostatní až potom... do té doby se chodilo montérky, vaták atd.... viděl jsem fotky z dědova sdružení a banda do řáholce jak dělaná:-)
takže buď kdo byl, nebo kdo měl možnost přes ně..
ostatní až potom... do té doby se chodilo montérky, vaták atd.... viděl jsem fotky z dědova sdružení a banda do řáholce jak dělaná:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
já píšu o letech asi tak 88-98, abych nemusel moc počítat. já si spíš myslím, že je v myslivosti je minimálně jeden generační výpadek a samozřejme nástup kapitalistmu a tzv. amerikanizace. je jasný , že za minulého režimu nebylo co zlepšovat - oděv, výbava, když nic nikde nebylo, takže desetiletý se tradice nemenili. řekl bych, že po revoulci vypadla jedna generace se zájmem o myslivosti a ti mladí, co dnes začínají s myslivostí nebo jsou krátce myslivci, tak se zařizují dle toho, co vidí na netu a v reklamách. co si budeme lhát, když dneska otevřu myslivost tak 1/3 tvoří reklamy a z nich 1/3 je zrovna na ty maskáčový hadry, který jsou tu odsuzovány (také je na honech odsuzuji). když mluvím dneska s mladšími myslivci, tak se jen řeší výbava - flinta, ráže, náboje, jiné vymoženosti a kdo koho kolik nastřílí. čím víc, tím většíší kápo. každej chce dneska jen střílet, sedí na posedech celý noci a dokud nedojdou náboje nebo svačina a nebo se nerozední, tak nejdou domu. mně například nejde o to nutně při každé vycházce do lesa střílet, nebo čekat na druhý prase, třetí a dál. když střelím jedno, končím. za 25 let myslivosti jsem na čekané pouze jednou střelit 2 prasata a nestydím se za to. je fakt, že v dnešní době, kdybych chtěl střelím za noc možná i 3. dřív, když jsem přišel z čekané nebo se sedělo s myslivcema v hospodě, se mě ptali, co jsi viděl, dneska to je kolik jsi toho nastřílel. a až se vypráská ta černá, tak už nebude pomalu lovit co, a že dle mého názoru s technickou vymožeností a pokrokem a za ceny, za které se to prodává, to nebude dlouho trvat, otázka několika let.
ještě k tomu videu snad z Dobříše nebo odkud to má bejt, ty cizince bych za maskáš neodsuzoval, je to svým způsobem jejich tradice a dále, na ten lov je musel někdo pozvat a mít o nich reference, takže věděl, jakým způsobem a v čem loví. když koukám, na jejich další videa, tak si myslím, že oni do ČR nejeli z vlastní vůle, ale na pozvání. Proč by se sem trmáceli přes půl světa na pár "ubohejch lončáků", když jinde střílí .. no podívejte se samy.
ještě k tomu videu snad z Dobříše nebo odkud to má bejt, ty cizince bych za maskáš neodsuzoval, je to svým způsobem jejich tradice a dále, na ten lov je musel někdo pozvat a mít o nich reference, takže věděl, jakým způsobem a v čem loví. když koukám, na jejich další videa, tak si myslím, že oni do ČR nejeli z vlastní vůle, ale na pozvání. Proč by se sem trmáceli přes půl světa na pár "ubohejch lončáků", když jinde střílí .. no podívejte se samy.
Ale já přece nikdy neřekl, že by se na obecní slávu nemělo chodit v uniformě. Taky jednu mám. Ale právě že je slavnostní.Lotr píše: 4 kasari - já se chytil schválně hasiče zná každý a naši hasiči na každou obecní slávu přijdou ve slavnostních uniformách, prostě reprezentovat. Taky jsem je použil schválně, jako vhodný příměr
Ulkomaalainen...
nejlepší byli stejně rádiovky a bekovky k tomu montérky filcáky a vaťák tuhle jsem na takovou fotku narazil někde na netu škoda že jsem si to nestáhl
CZ 550 american 308win.
Leon: Mrkni na www.lovuzdar.sk a dej si kategorii "retro" Jen nevím, jestli odtamtud jdou ty fotky stáhnout...
ZP 47 16/70 Savage Axis 30-06
rok 88, ty fleky vidím až sem:-) a ten vlevo dole ta "tříbarevná hučka" - tu si taky pamatuju )))
http://www.myslivost-lovectvi.cz/fotogr ... :6/108398/
http://www.myslivost-lovectvi.cz/fotogr ... :6/108398/
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
tohle je taky dobrý http://www.lukavice.com/obrazkyV/123.jpg
CZ 550 american 308win.
Před měsícem jsem byl na jdenom honu kde jeden z místních ráno před honem zjistil že mu jsou kalhoty malí tak šel v ryflích.
Ryfle jsou gut. Horší by bylo, kdyby šel v riflích (jako jeans). Sorry ale nemohl jsem si to odpustit.
No když jsou kalhoty malí, tak můžou bejt i ryfle...
Ulkomaalainen...
Možná že ryfle jsou pro tvrdý chlapy a rifle pro ženský nebo pro metrouše...
rifle je odjakživa "flinta" ... klidně polonahej bez kalhot, ale flintu-rifli sebou:-)
kdo má "rifle" tak táhne 2 najednou:-)
kdo má "rifle" tak táhne 2 najednou:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Sakra chlapi tohle videt,tak si strcim konec tech "rifli" do huby a zkusim napinacek.
tady máte spodní maskáčový prádlo... arms šel do mody - až bude žena nadávat nebo jestli chcete lovit i v ložnici:-)
http://www.arms-cz.cz/katalog-podle-vyr ... yrobce=373
http://www.arms-cz.cz/katalog-podle-vyr ... yrobce=373
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
-
- Administrátor
Nóóó, kdyby taková přišla na společný hon, řek bych, že by se nikdo pokroku nebránil. Jen nevím, jak by vypadala po protažení houštinama.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR