Napadení divočákem

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Reno
Pravidelný diskutér

Re: napadeni divocakem

Příspěvek od Reno »

Strach dává křídla... :lol: V armádě jsem kdysi zažil jednoho "hrdinu", kterého v noci ve stráži na v lese se nalézajícím muničním skladu cosi vyděsilo natolik, že nedbaje svých vojenských povinností opustil strážní stanoviště, i zbraní a nabalený v zimní ústroji (včetně těžkého strážního kožichu) přelezl cca 4 m vysoká železná vrata (nahoře navíc zakončená ostnatým drátem) a utekl hledat spásu na strážnici... :shock: :lol: Přitom normálně měl takto nabalený problém vylézt na korbu Pragy V3S. Když jsme po něm již za světla chtěli ukázat, jak ta vrata probůh dokázal překonat, tak se na nich ani nedokázal zachytit, natož aby se vydrápal až nahoru a přelezl na druhou stranu... :lol: Myslím, že vylézt na strom bez větví je proti tomu úplná brnkačka... :D
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Tohle je sice už hodně OT - ale vzpomeňte na Karla Čapka a jeho povídku Rekord. Nemusí jít jen o strach...
Kritériem pravdy je praxe.
Posmiros
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Posmiros »

Jedna fotka co nedávno běžela po Facebooku :mrgreen:
Přílohy
karta se obrátila -).jpg
karta se obrátila -).jpg (86.18 KiB) Zobrazeno 9727 x
CZ 550 Standart .308 Win.- Meopta R1r 3-12x56 RD
CZ 557 Predator .308 Win - Pard NV008S
Bettinsoli Diamond Lux 12/76, 12/76
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

podobnou jsem mohl mít před vánocema u nás ale tam byl na třešni když se s ním nechtěl čuník kamarádit a z ní volal MP a starostu a ti pak nám :lol: :lol: :lol:
CZ 550 american 308win.
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

Michal S píše:Možná je to blbá otázka :D ale zajímalo by mě jak člověk leze před prasetem na strom bez větví. Spousta lidi říká že v tu chvíly to jde samo ale nevim nevim. Rád bych slyšel jakej to je pocit od někoho kdo už se na strom sápal . Nikdy jsem nic takového nazažil :D
Ta skvělá fotografie z příspěvku od Posmirose nechť je ti důkazem, že to jde opravdu dobře i bez větví... :lol:
Michal S
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Michal S »

To je mi právě divný protože normálně (bez ohrožění) jsem na takovej strom nikdy vylézt nedokázal :D
Misak
Nový návštěvník

Příspěvek od Misak »

:D
Naposledy upravil(a) Misak dne stř 23.1.2013, 14:35, celkem upraveno 1 x.
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

Docela adrenalin, stačil jsi sledovat postavení sousedních střelcu když jsi se takhle rozdováděl?
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

Misak píše:Zdravim,meli jsme 12.1 nahanku a tak stojim na stontu v lese na ceste ktera se celkem prudce svazuje po me pravici celem
k leci.Zaclo se tlacit a slysim prvni rany z druhe strany a tak jde adrenalin nahoru,asi po 10min padla rana po demnou tak
se sousredim dolu s kopce k mlazine a v tom vidim 2 ryje jak vykukuji a pomalu popochazi ven a koukaji na cestu,tak
nevaham a strilim a vidim ze trefuji tak prebijim a srilim druhou ranu a vidim jak prvni prase janci,sije sebou a td,vydim jedno
sele pred sebou tak se na nej soustedim a kdyz chci strilet ta koutkem oka vidim a slysim ze na me neco bezi,kouknu a ono
to prase po ceste rozevlatym spusobem a tak srilim a ninu tak bezim po ceste tak 10m a prebijin a uskakuju do lesa a
prase nestacilo zatocit tak hned strilim a zustava v ohni. :roll: byla to loncacka tak 40 kg
Jenze to nebilo vse,pribjehl ke me pes a hlasil kus a v tom slysim jak z lece rvou prase popredu a v tom pes reaguje a bezi zpet
a jak vbehne do mlaziny tak rachot a pes bezi ke me se zachranit a za nim loncak 50kg a na nas,strilim a on odskakuje do
boku a ja prebijik a vidim ze je postrelem na behu a tak stilim druhou ranu na 40m mezi stromi sikmo nekota a pleci to vyslo.
ta loncacka mela prvni ranu nirna plec a krkovici.
Za prvé bych tě poprosil, aby sis to po sobě četl. Leccos pochopím, ale tohle je čeština 1. stupně ZŠ...
Za druhé by mě zajímalo jak daleko od tebe a v jakém úhlu stáli ostatní a jak daleko do leče jsi viděl?
Ulkomaalainen...
Rogam
Zkušený diskutér

Příspěvek od Rogam »

hned mě to taky napadlo..., střelba do leče? :roll:
Misak
Nový návštěvník

Příspěvek od Misak »

Cesky moc psat neumim,ale nejsem zas uplne blbej a vim kdo kde stoji a jak se mam chovat a kam strilet. stve me ze tady resite hovna a ne co mate.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Tak si přečti co jsi napsal a pak si uprav svou reakci.Leon
CZ 550 american 308win.
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 11:47, celkem upraveno 1 x.
6,5x55SE☝️❤️ 8)
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Vždyt tam v leči jsou jen lidi a psy. No a ti všichni tam jsou proto aby Mišák ulovil.Tak o co jde?
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

Neměl jsem chuť reagovat. Milý Misáku Tvá historka spíše připomíná válečný konflikt než lov. Za celou dobu jsem nepostřehl kdy došlo k tomu napadení.
Ovšem, adrenalín s toho zážitku s Tebou cloumá i dnes. Bohužel i já pochybuji, že si vždy věděl kam střílíš.
Asi bys měl strávit nějaký čas v leči. Potom pochopiš reakce na svůj příspěvek.
Předem doporučuji kukuřice to je ten pravý full contact.
Odpovědět