Lov kladkáčem
Re: Lov kladkáčem
To Mathews Jasně že jsem na 3d byl.10 let zpátky s kladkáčem-PSE a potom jsem přešel na trrb,s tim mi to jde trochu líp.Ted jsem měl ze zdravotních důvodů delší pauzu ale licenci jsem si zaplatil a začal jsem trochu trénovat,takže se někde uvidíme.Ps. koukal jsem na výsledky a gratuluju 

Priznam se bez muceni,ze strelce z klasickejch luku obdivuju,myslim si,ze na to nemam,i kdyz je fakt,ze jsem to nikdy kloudne nezkousel,k tomu by bylo potreba takovej luk mit,draha sranda na zkousku,kdyz me bere kladkac
......proud

Než jsem si pořídil kladku,tak jsem pár let střílel klasikou.Moc mě to bavilo.,a celkem i šlo.Ale k účelům na které jsem luk nakonec chtěl,neby klasický lukl úplně vhodný a přešel jsem na kladku.
Takže dokáži dost dobře porovnat přednosti a zápory obou lukú,u klasiky je to ovšem o přístupu,hlavě.,pokud se jedná o instinktivní střelbu..,a ta se dá provozovat i kladkou.Z té sem rok střílel rok bez mířidel a šlo to.Na 3D taková kategorie nebyla,tak jsem to osadil a střílím HU..
Takže dokáži dost dobře porovnat přednosti a zápory obou lukú,u klasiky je to ovšem o přístupu,hlavě.,pokud se jedná o instinktivní střelbu..,a ta se dá provozovat i kladkou.Z té sem rok střílel rok bez mířidel a šlo to.Na 3D taková kategorie nebyla,tak jsem to osadil a střílím HU..
No prave,ja na ty presnosti strelby dost baziruju,a co si budeme namlouvat,i prave na ucinnym dostrelu,a tam to je podle me hodne o miridlech a mireni:-)........proud
A prave kvuli vetsi dalce jsem vetsinu miridel musel upravovat na pohyblivy,ktery jdou zvednout a snizit,takze obecne mam od dvaceti do sedesati,pak uz jedu na posledni pin a hejbu celejma miridlama.......proud
Jak jste psali o 3D ze se strili bez mereni vzdalenosti(nechapu jakej to ma smysl krome survivalu),to bude jeste dost zajimavy:-),z toho mam teda trochu vichr,budu muset zacit trenovat odhady:-)), seknout se na dalce o 5 metru uz je docela maler,zvlast na vetsi vzdalenost........proud
Ten propad šípu je u kladkáče hlavně o perfektním naladění luku aby šel šíp ze zakládky čistě a neplaval.Jinak se ve vzduchu pomalejš srovnává,ztrácí rychlost,přesnost i průraznost.Při mizerným naladění je ti houby platná dobrá technika i odhady vzdáleností.Ladění koloběžky mi vždycky hrozně dlouho trvalo,byl jsem z toho na nervy a to byl ten důvod proč jsem začal střílet tradičním.Jinak na co potřebuješ střílet na velký vzdálenosti?....na 3d ti stačej 4 piny po 10 m a na lov 3 protože většina spárkatý na větší vzdálenosti dokáže reagovat na zvuk šípu,teda kromě prasat...ty dělaji sami kravál že neslyšej.
Whitetail nedokazal na 60 yardu nic vic,nez jen klesnout,jak se odrazel ke skoku,sice slysel sip,ale nevedel ktera bije a odkud,s tim lovec samozrejme pocita,je to na praxi a vyberu sipu("opereni").Nakonec ,to dela vysoka bezne........proud
Ale zkus veverky,to je teprv toco,ty dokazou opravdu divy,kam se na ne hrabe jakykoliv jiny zvire,bavival jsem se tim,ze jsem po nich strilel prakem,dokazaly bravurne uhejbat........proud
co myslis tou "kolobezkou"?Jestli myslis zakladku,nenechal jsem se nikdy chytit na technicky srandy,jisti to whisker bisquit(kolecko) jestli to pisu dobre......proud
To je slangovej název pro kladkáč,třeba kuše je krumpáč. 

Ooooops:-)))))))))))))))))))))))))))
Já nejvíc obdivuji Primitivy...,to jsou umělci...
Když ovšem nelaboruješ a koloběžku seřídíš,tak už máš sezonu v pohodě..,než něco praskne 

S váma je prča kluci.Tim primitivem myslel Mathews kategorii primitiv bow ale máš recht proude,s těma umělcema..... 

Jj,ja ho pochopil...........ale nedalo mi to:-))))))))))).......proud