Lov kladkáčem

Kuše, luky, praky a jiné
Odpovědět
Leon
Moderátor

Re: Lov kladkáčem

Příspěvek od Leon »

Diskuze je promazána na tyhle debaty tady máte pánové SZ :!: příště budou rozdány tresty a je mi jedno kdo začal.Leon
CZ 550 american 308win.
proud
Pravidelný diskutér

Příspěvek od proud »

Mathewsi,az budes,docela by me zajimalo jakym zpusobem strojis kladkac,zhruba postup,takovej ten skoro "na kolene",jestli je to cirka stejny jak to delam ja,zadnej strach,zivit se tim nehodlam,jen me zajima jestli neco nedelam joo spatne:-).........proud
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Pokud strojím zcela nový luk,tak mrknu na časování kladek..,pokud je vše ok,tak začnu očkem na tětivě.Pravý úhel vúči šroubům pro zakládku.Pak umístím průhled a seřídím aby se neprotáčel a byl ve správné vzdálenosti.
Poté dám zakládku a seřídím ji tak,aby šíp byl taktéž v rovině oproti šroubům na luku a podle oka levou pravou .Měl jsem na to i laser,ale je to zdlouhavější..,pro mne :) Pak dám pár ran přes papír se šípem bez křidélek z 1,5,10 m a seřizuji až to dělá jen čistou tečku v papíru.Pak osazuji mířidla a ostatní věci..,takto seřízený luk bude s olepenýmy šípy lítat parádně hned od výstřelu a nebudou ani třeba 4" křidélka.
To je jen osazení..,pokud se seřizují lana,kladky..,ladění koloběžky..,tak to je už malinko na bednu.. :oops:
proud
Pravidelný diskutér

Příspěvek od proud »

Diky,kladky jsem ani nemel na mysli,nakonec stejne strilim solocam:-),mam original pravej uhel na luk i laser,a polni stahovacku ramen,takze jo,delame to cirka stejne,ja jen bez papiru,spoleham proste na ty meraky.Nakonec v lese kdyby neco,stejne stojan s papirem mit clovek nebude,ale baksu s nutnym naradim v aute urcite:-)......proud
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

To ano..,ale seřízení zakládky je stěžejní a laser je jen orientační!!! Papírový test a šíp bez peří ti ukáže co ti opravdu šíp dělá po výstřelu !!
proud
Pravidelný diskutér

Příspěvek od proud »

Joo,tak to jedine az se nekdy budeme met potkat u tebe,se priprav:-)))))))))))))),mam 4 mathewse,jeden bow tech a jeden rybarskej luk :-)))))))))))........proud
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Na Mathewsu seřídím úplně vše a jsem schopen vyrobit i tětivy z 452X nebo 8125..,tak že se neprotáčí průhled..
Ono i u Solocamu musí být kladka seřízena,jsou v ní dvě dírky a spojnice mezi nima musí vést souběžně s tětivou..
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Výlet na Slovensko :wink:
Přílohy
Slovensko
Slovensko
Slovensko.jpg (13.59 KiB) Zobrazeno 12044 x
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Během 20 minut..,jsem si napískl 2 .
Přílohy
Maďarsko
Maďarsko
P1040408.JPG (111.12 KiB) Zobrazeno 12044 x
proud
Pravidelný diskutér

Příspěvek od proud »

Peknyyy,skoda ze tam neni napsano Cechy,nevidim dobre tvuj kladkac,pro detaily,to tam mas baterku?:-) .......proud
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Je to DXT a večer se šlo na prasata..
proud
Pravidelný diskutér

Příspěvek od proud »

DXT je jasny,chtel jsem zkounout detaily,to vis lukar,okukuju:-),jak strilis vecer,pocitam ze mas barevny svetlo?.....proud
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Zelené..,ale reagují i na něj.Mluvil jsem s jením známým co má celkem dosti vlivné kamarády a ten mi řekl ,pokud se neotevře ve vládě zákon o myslivosti,tak se nic nezmění..,a druhá věc je ta jestli bude vůbec pro to vůle ..,něco měnit.
Zatím komu jsem řekl že jezdím lovit lukem,tak se na mě díval jako na masového vraha.Jednou jsem trénoval v lese za hájovnou a nějaký dobrák na mě zavolal policii a na týden mi zabavili luk i gumové prase :lol:
Málem mě odsoudili za týrání kaučuku :wink:
Tak už střílím jen na zahradě a na 3D závodech..
Sitka
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Sitka »

Souhlasim s Mathesem. Papirovy test je urcite ten nejlepsi zpusob jak seridit luk. Jinak ja neverim, ze se v nejlblizsi dobe otevre moznost lovit lukem v CR. Neni tam vule ke zmene. Nicmene Slovensko je za rohem a ceny lovu jsou tam opravdu priznive.
Rad si tam zajedu na lov, az budu v CR. Mathews je povoleno lovit na Slovensku klasikou ze? Urcite tam je pravidlo na silu luku, ale to by nemel byt problem. Vim ze potrebujes lovecky listek, ale nevim, zda lovecky listek s Canady uznaji take. Muzes se mi na to poptat, urcite tam mas nejake kontakty. Diky
proud
Pravidelný diskutér

Příspěvek od proud »

Chlapi,ja tohle vsechno chapu,ale pro me lov znamena mista ktery znam,na ktery muzu kdykoliv jit,naucim se na nich kazdej kamen a budu tam chodit jak s lukem tak bez nej,to je zpusob zivota,me nebavi se nekam tahat kde to neznam a lovit za penize zpusobem,ze "musim" ulovit.Ja teda abych nekecal nevim jak to tady funguje,ale tam co jsem byl,jde o obrovsky farmy plny zvere a kazdej da se rict ulovi,zvirata tam chodej pickupem co veze krmeni,napul krotky.Vodej lovce k mistum kde pravidelne zakrmujou,no sorry,ale to uz mi to muzou rovnou privist na obojku.Ja to nechci,chi lovit v normalni prirode a umet to bez podfuku.Bud ulovim,nebo ne.Ale jde o tu "moji" prirodu kterou znam a ve ktery chci mit ty pekny chvile a vzpominky.......proud
Odpovědět