Irský teriér
Re: Irský teriér
držím palce, jen bacha na ledviny a jejich funkci.. předpokládám že drahé granule je KDčko - na ledvinovou dietu..
ještě bych pro jistotu zkusil aby doktor udělal odběr krve a test na Urea a Crea (creatin)... protože záněty ohrožují ledviny, kdyby náhodou přestaly fungovat tak je konec...
potom u větších plemen je problém i s "močením" - v případě že něco odumírá nebo vzniká nějaký bordel tak můžou ucpat močové kanálky a neodtíká moč, takže cévkování.. jestli prvních pár dní funguje příjem vody a močení a pes není dehydratován, je to dobré...
na sono rozhodně aby doktor zkusil najít a změřit velikost ledvin a viděl obrysy(kůru) a strukuturu - aby se prokázalo že ledviny jsou "zdravé"... při sono rovnou obvykle dělají i močový měchýř - jak je velký, stěny... jestli tam nejsou nálezy - kameny, cysty.. a prostatu - velikost, tvar, případné nálezy na prostatě...
nechtěl jsem tím nějak strašit, ale je lepší být připraven a nepotřebovat to, než naopak - my jsme zrovna ve fázi "ledviny v perdeliiiii), šance je halb-und-halb a je to o kapačákách a proplachování, čekání na zázrak...
ještě bych pro jistotu zkusil aby doktor udělal odběr krve a test na Urea a Crea (creatin)... protože záněty ohrožují ledviny, kdyby náhodou přestaly fungovat tak je konec...
potom u větších plemen je problém i s "močením" - v případě že něco odumírá nebo vzniká nějaký bordel tak můžou ucpat močové kanálky a neodtíká moč, takže cévkování.. jestli prvních pár dní funguje příjem vody a močení a pes není dehydratován, je to dobré...
na sono rozhodně aby doktor zkusil najít a změřit velikost ledvin a viděl obrysy(kůru) a strukuturu - aby se prokázalo že ledviny jsou "zdravé"... při sono rovnou obvykle dělají i močový měchýř - jak je velký, stěny... jestli tam nejsou nálezy - kameny, cysty.. a prostatu - velikost, tvar, případné nálezy na prostatě...
nechtěl jsem tím nějak strašit, ale je lepší být připraven a nepotřebovat to, než naopak - my jsme zrovna ve fázi "ledviny v perdeliiiii), šance je halb-und-halb a je to o kapačákách a proplachování, čekání na zázrak...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
- fesoj
- Zkušený diskutér
Nejsem veterinář - ale pokud je mi známo, u služebních psů byly ve vyšším věku problémy s ledvinami poměrně časté a já to přikládám celoročnímu pobytu v kotci s betonovou podlahou. Ani dřevěná podlážka v části kotce to nezachrání. Já preferuji podlahu dřevěnou, s úzkými mezerami pro odtok moči, umístěnou na trámech či dřevěné kulatině, tedy na vzduchovém polštáři nejméně 15 cm nad zemí a mí psi nikdy problémy s ledvinami neměli.
Kritériem pravdy je praxe.
Kurna tak ted sem ten strach teprve dostal,pije normalne,spis vic.Krve je dost.Granule jsou Hills c/d.Chova se normalne,moci bez problemu.
Dnes jsem natáhl vlečku se škárou,1,5 h stará stopa,vypracování bez problému.O praseti věděl už 20m předem,zvedal hlavu,větřil.
Dle Nivy jsem udělal tu kostru pod škáru a přes strom ji před ním zvedal.Bohužel nehlásí,jako by věděl,že už nehrozí nebezpečí a je to jen atrapa.Na zpáteční cestě už projevil větší zájem,na vvideu to není slyšet,ale aspoň vrčí...
http://www.youtube.com/watch?v=PVznFipNWkk
Dle Nivy jsem udělal tu kostru pod škáru a přes strom ji před ním zvedal.Bohužel nehlásí,jako by věděl,že už nehrozí nebezpečí a je to jen atrapa.Na zpáteční cestě už projevil větší zájem,na vvideu to není slyšet,ale aspoň vrčí...
http://www.youtube.com/watch?v=PVznFipNWkk
Inu jak praví klasik "trpělivost růže přináší" či "každý den není posvícení".
Ať je pejsek v pořádku, to ostatní jsou jen třešničky navíc.
Samovolná hlasitost je opravdu velmi vzácná, tak po prvních pokusech v cca půl roce věku proboha nezoufej.
Ať se Vám daří.
niva
Ať je pejsek v pořádku, to ostatní jsou jen třešničky navíc.
Samovolná hlasitost je opravdu velmi vzácná, tak po prvních pokusech v cca půl roce věku proboha nezoufej.
Ať se Vám daří.
niva
Jo jo je mi to jasné,nezoufám.Akorát si myslím,že kdyby to v něm bylo tak už hlásí sám od sebe,s kocourem problém nemá
Tak budem učit a zkoušet 

-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
tak tam přidej kocoura
To si piš že v ten moment jsem si ho tam představil,ale asi by se mu prasečí přikrývka nelíbila,musel bych ho uvázat 

-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
chyť cizího do sklopce a udělej klícku 

Jak je řečeno výše. Pokud je hlasitý na kocoura, udělej vlečku se spárkem či dekou, na konci k dece přidej toho kocoura v kleci. Já to dříve s WT ze začátku dělal se slepicí. Nějaká "vynošená" slepičí dáma se za mírný poplatek na vsi dá sehnat, u normálních lidí z venkova seženeš i nějakou nadbytečnou kočku nebo ji chyť do sklopce. Jen pro ten výcvik vol odlehlejší lokalitu a pokud možno časnou ranní hodinu ideálně v pracovní den. U kočky nezapomeň na manikůru, umí i přes klec bolestivě seknout, pokud prostrčí packu a mohla by psa na začátku výcviku zradit. I když tady ( v půl roce) pořád ještě nejde o výcvik, tady jde o hru!!! Proto zkraje ta slepice.
Pejsek se má na práci na vlečce či stopě těšit, proto je atraktivní v jeho věku i ta slepice. A povzbuzuj k hlášení, hecuj a chval každý hlasitý projev.
Důležité jsou dvě věci.
První je, že ty musíš být v pohodě, stres nebo nas . ání u vůdce - páníčka z pracovního procesu či jiných důvodů pes velmi dobře pozná a není to ono.
Druhá je, aby na konci bylo něco pro jeho potěšení a zábavu a že se při tom v optimálním případě rozhlásí nebo naučí "jen" dobře dělat stopu je velmi důležitý klad do budoucna.
Už když se s pejkem chystáš jít na vlečku, hecuj a povzbuzuj, aby si pes spojil slovo "stopa" , "stopa prasátko" či " ...." se zábavou na konci. Pak "hra" s odložením, barvářským obojkem a šńůrou a vlastní vlečka.
Ale není to stovka za 10 vteřin !!!
Cílem je, aby se mu v budoucna tato zábava stala prací a aby nenásilně a pomalu sledoval stopu.
No a už se ta krev ztratila? Pokud ne, tak zachovávejte klidový režim.
niva
Pejsek se má na práci na vlečce či stopě těšit, proto je atraktivní v jeho věku i ta slepice. A povzbuzuj k hlášení, hecuj a chval každý hlasitý projev.
Důležité jsou dvě věci.
První je, že ty musíš být v pohodě, stres nebo nas . ání u vůdce - páníčka z pracovního procesu či jiných důvodů pes velmi dobře pozná a není to ono.
Druhá je, aby na konci bylo něco pro jeho potěšení a zábavu a že se při tom v optimálním případě rozhlásí nebo naučí "jen" dobře dělat stopu je velmi důležitý klad do budoucna.
Už když se s pejkem chystáš jít na vlečku, hecuj a povzbuzuj, aby si pes spojil slovo "stopa" , "stopa prasátko" či " ...." se zábavou na konci. Pak "hra" s odložením, barvářským obojkem a šńůrou a vlastní vlečka.
Ale není to stovka za 10 vteřin !!!
Cílem je, aby se mu v budoucna tato zábava stala prací a aby nenásilně a pomalu sledoval stopu.
No a už se ta krev ztratila? Pokud ne, tak zachovávejte klidový režim.
niva
Krev se zdá ustoupila i to náhodné pomočování,ráno beru vzorek a jedem na sono,pak uvidím.
Dnes si prohnal na pár metrech sousedovic kocoura,pěkné,ošem moc jsem ho nechválil ať se mu to štvaní moc nezamlouvá.
Dnes si prohnal na pár metrech sousedovic kocoura,pěkné,ošem moc jsem ho nechválil ať se mu to štvaní moc nezamlouvá.
Tak to vypadá dobře,krve v moči minimum,krystalky zmizely a PH je v normě.Pravděpodobně za to mohou ty granule.Sono močáku dopadlo dobře,na můj dotaz na otestování ledvin,mě bylo řečeno,že to nejde.Po mém naléhání se ,veterinář přiznal,že to se sonem moc neumí a musím přijet v sobotu až tam bude doktorka
Takže nové granule a antb........

Takže nové granule a antb........
tak to je dobrý.. jak říkám- jestli jsou ledviny dobře velké (na rasu a věk, mají tabulky), je vidět okraj a struktura "uvnitř" tak je dost velká pravděpodobnost že to byl jen akutní zánět .. tohle je základ co by na sonu měli udělat - mrknout na ledviny "jak vypadaj"...
jinak se dělá odběr krve a test na CREA-Urea látky (dělá se na víc, ale pak se dělá jen na tyto hodnoty), řádově? za 500? možná za víc....... kdyby ledviny nepracovaly tak se to první ukáže v krvi - stoupají tyto hodnoty a krev se "zasírá"....
ale to se bavíme o dnech ...
ono se řekne obyčejnej zánět - naměřenej ph papírkama v moči, stačí týden antibiotik a pes jak fík... ale když to bude něco horšího a zánět je už jen důsledek, je to napikaču
držím palce
jinak se dělá odběr krve a test na CREA-Urea látky (dělá se na víc, ale pak se dělá jen na tyto hodnoty), řádově? za 500? možná za víc....... kdyby ledviny nepracovaly tak se to první ukáže v krvi - stoupají tyto hodnoty a krev se "zasírá"....
ale to se bavíme o dnech ...
ono se řekne obyčejnej zánět - naměřenej ph papírkama v moči, stačí týden antibiotik a pes jak fík... ale když to bude něco horšího a zánět je už jen důsledek, je to napikaču
držím palce

ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Zarazilo mě že měl už 2 případy irčanů,jeden z nich měl kameny které se nedaly rozpustit takže operace,nakonec to v 5 letech zkončilo utracením,protože si majitel myslel že má nádor.Stačilo to zase říznout,tak žeprej by mohli být náchylnější...
Petr jinak držím palce hlavně já ať se z toho vylížete
Petr jinak držím palce hlavně já ať se z toho vylížete
Tak dnes škára z černé,2,5h stará stopa.
http://www.youtube.com/watch?v=VGIbTuG3-iA
http://www.youtube.com/watch?v=VGIbTuG3-iA