Flobertové náboje 9mm
Flobertové náboje 9mm
Zdravím, měl bych dotaz nevíte jestli se ještě prodávají flobertové patrony ráže 9mm hledal jsem na netu všude píšou že se vyrábějí ale nikde sem nenašel že by se prodávaly:(
Re: Flobertové náboje 9mm
paráda díky leone.. já to googlil porad jak blbej a jediný sem našel od lapui a to byli jen poplášňáky 

Rws dělá jak kulové tak brokové. V Brně k sehnání.
ještě by mě zajímalo jako může mít devítka cca energii?? dá se použít třeba na lišku?
energii najdeš v tabulkách výrobce.
jinak já jsem kdysi měl možnost si střelit z kulovničky 9mm flobert - jen mířidla a drážkovaný vývrt adlouhá hlaveň snad 700mm, střelivo se špičatou olověnou střelou, tuším RWS. Na 50m jsem střílel na železný kýbl a šlo to všechno durch a dělalo to pěkné díry. kýbl jsem trefola každou ranou aniž bych se nějak snažil.
Liška je potvůrka a běhá i po kulových polopláštích, když ji vemeš na žebra - takže těžko říct. Barvení bude po 9flobert určitě lepší než po 22LR a spíš tu lišku devítkou prostřelíš.
Otec má starou brňenskou devítku s hladkým vývrtem - jednoranku s válcovým otočným závěrem, normálně "C"čková flinta na papírech, u devítky to asi ani jinak nepůjde se vlézt do 7,5J - to už bys mohl střílet kule z praku
jinak já jsem kdysi měl možnost si střelit z kulovničky 9mm flobert - jen mířidla a drážkovaný vývrt adlouhá hlaveň snad 700mm, střelivo se špičatou olověnou střelou, tuším RWS. Na 50m jsem střílel na železný kýbl a šlo to všechno durch a dělalo to pěkné díry. kýbl jsem trefola každou ranou aniž bych se nějak snažil.
Liška je potvůrka a běhá i po kulových polopláštích, když ji vemeš na žebra - takže těžko říct. Barvení bude po 9flobert určitě lepší než po 22LR a spíš tu lišku devítkou prostřelíš.
Otec má starou brňenskou devítku s hladkým vývrtem - jednoranku s válcovým otočným závěrem, normálně "C"čková flinta na papírech, u devítky to asi ani jinak nepůjde se vlézt do 7,5J - to už bys mohl střílet kule z praku

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Zdravim pani, viem ze tu uz raz bola otazka na vykon naboja 9 Flobert od RWS.Hladal som to aj tu aj na strankach vyrobcu, ale nic tam o nich nie je.Su tam len 22 LR a 22 WMR.Potreboval by som zistit vykon tychto nabojov a pripadne nejaku tabulku ako to asi pada a aky je rozdiel vo vykone streliva 9 Flobert RWS s gulickou a so spickou.Ten spicaty flobert je asi urceny pre drazkovane hlavne.Dakujem za odpoved a ospravedlnujem sa za duplovanu otazku.Steyr6554.