Jak kdo děláte bažanty??
- Daniel Vyoral
- Pravidelný diskutér
- Příspěvky: 154
- Registrován: čtv 29.12.2011, 17:59
- Bydliště: Zlín
Re: Jak kdo děláte bažanty??
Teď jsem nedávno obdržel recept na bažanta, který jsem o víkendu zkoušel a musím říct, že nebyl vůbec špatný. Bažanta uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou z čehož nám nejprve vznikne výborný vývarek se kterým se dá nadále pracovat dle uvážení. Uvařeného bažanta posléze obereme, na pánvičce necháme rozpustit máslo a tyto kousky potom na ni naskládáme. Po chvíli přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření a podlejeme trochou vývaru. Takto postupně dusíme a maso obracíme. Nakonec jako příloha je výborná bramborová kaše, která se posléze polije tou šťávičkou. Dobrou chuť.
Re: Jak kdo děláte bažanty??
Já bažanta vykostím a nakrájím maso na nudličky. Potom to smíchám s kvalitní dijonskou hořčicí. Nesolím, jen lehce opepřím a dám to na 2-3 dny do lednice. Směs osmažím na pánvi. Nejlepší jsou k tomu hranolky, nebo pešené brambory.
-
- Nový návštěvník
- Příspěvky: 16
- Registrován: stř 13.5.2009, 13:40
Re: Jak kdo děláte bažanty??
Konfituju je. Rozstříhám na porce, ty bohatě okořením solí, pepřem, tymiánem a jalovcem a nechám odležet. Druhý den jeponořím do hrnce s rozehřátým sádlem a ten pak hodím do trouby. Ze skeletů udělám silný vývar, hodí se na omáčku.
Až je maso měkké, vyndám je ze sádla, trošku sádla vezmu, udělám na něm cibuli, tu zaleju vínem, nechám ho odpařit, to samé s vývarem ze skeletů. Ochutím, zjemním oříškem másla, zredukuju, rozmixuju.
Jako přílohu cokoli - já mám rád kroupy na způsob rizota s houbami.
Až je maso měkké, vyndám je ze sádla, trošku sádla vezmu, udělám na něm cibuli, tu zaleju vínem, nechám ho odpařit, to samé s vývarem ze skeletů. Ochutím, zjemním oříškem másla, zredukuju, rozmixuju.
Jako přílohu cokoli - já mám rád kroupy na způsob rizota s houbami.