Nová kulovnice ČZ 557 - rok 2012

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Mojmír Pretsch
Nový návštěvník

Re: Nová kulovnice ČZ - 2012

Příspěvek od Mojmír Pretsch »

V 8x64S bych jí taky rád viděl,ale to se asi nestane.
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

Nová CZ 557 byla prezentovaná na stánku v Norimberku. Super zážitek. Kvrdlal s tím kdekdo, a přesto nešel po zmáčknutí spouště otevřít závěr bez použití extrémní síly. Neumím si představit co by to dělalo po výstřelu s nějakou těsnější nábojnicí. Doporučuju majitelům nosit v kapse kladivo. :lol:
Ulkomaalainen...
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

Že by CZUB opět poněkud podcenila přípravu na takovou VIP akci? Tomu nemohu, ale opravdu nemohu uvěřit, protože něco takového se stává maximálně 10x za 10 let... :lol: :roll:
Boci1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Boci1 »

Pár jsem jich v ruce měl a jednu i nastřeloval,bez problému.Nastřeloval jsem 30-06 a pohodové střílení.Jak jsem byl původně skeptickej tak teď vážně uvažuju,že do ní půjdu.
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

kasari píše:Nová CZ 557 byla prezentovaná na stánku v Norimberku. Super zážitek. Kvrdlal s tím kdekdo, a přesto nešel po zmáčknutí spouště otevřít závěr bez použití extrémní síly. Neumím si představit co by to dělalo po výstřelu s nějakou těsnější nábojnicí. Doporučuju majitelům nosit v kapse kladivo. :lol:
Tohle jsem zažil už na několika výstavách. Měl jsem pocit, že seberou to nejhorší, aby to nikdo nekupoval. Ostatní výrobci berou na výstavy zbraně s luxusním dřevem a krásně vyladěné, ovšem CZUB vybírá dřevo bez kresby a zbraně ani nemluvit, přitom na jakémkoli krámě bez problémů.

4Kasari: Možná by pomohla delší klika, tak 15 - 20 cm. Možno ji pak v leže využít místo Harrisek. :lol:
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

Pokud to bylo po spuštění, tak bych to tipnul na přidřenou či jinak znetvořenou křivku natahování, dost udělá když se po alk. černění obě plochy dobře nezaleští - další verze :wink:
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

4 kasari: tak to jí museli vyměnit, v sobotu šla ovládat normálně, byli jsme si ji tam s kolegou taky osahat :D Líbila se nám bezhlučná pojistka, vypadali jsme jak dva blázni, když jsme si pořád dokola cvakali pojistkou u ucha :D Báječný byl přístup zástupce firmy. Když zjistil, že jsme Češi, tak nám sdělil, že si ji čeští myslivci často chodí do stánku osahávat a bez zájmu a rozloučení zase někam zmizel :D
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Kodiak1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Kodiak1 »

Taky jsem měl v ruce asi tu dobrou CZ557, chodila perfektně ve všech směrech (řádně jsem s ní zavergloval), seděla mi a kdybych potřeboval další flintu, tak do ní rozhodně půjdu (no podle financí budu na vážkách, jestli nezkusit toho nového Mausera M12, ten se mi taky tuze líbil, ale ještě jsem nezjišťoval, kolik bude koštovat u nás).
Navíc jsem si tam ve stánku CZ nad kávou moc hezky poklábosil s takovým mladíkem, jmeno už nevím ani za prase, to mi je stydno :oops: . Popsal mi vývoj a věci kolem téhle pušky, bavili jsme se i o výrobě a .... a všem možným. Já šel od nich v celku nadšený a plný dojmů, tohle se mi ještě nestalo.
PS.: Moc musím pochválit spoušť, měli jí poštelovanou tak jak to mám rád :D .
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Já nevín v ruce jsem jí neměl,ale co si myslím s trochu lepším dřevem 537 a jsem rád,že se vrátili zpět.Protože 550 mě teda nedchla :wink: Co je tam jiného jak u 537?
josse
Pravidelný diskutér

Příspěvek od josse »

No co já vím tak rozdíl mezi 550 a 537 je jen ve spouštáku jinak vše je stejné. 557 je uplně jiná zbraň ... rozdily se tady už ale probraly ... hlavním je ta pažba která už normálně pasuje do ruky (pravákům) krátký vytahovač a nesený odpružený vyhazovač ... krátká hlaveň

Já tam byl v pátek a chodila normálně... že ty budeš patřit do skupiny remcalu :lol: jednoho takového jsem tam taky potkal... ještě ji ani nevzal do ruky a už to zněj jelo jak kdyby to měl sepsáno a nacvičeno "No jo zbrojovka ti to zase po*****, špatná pažba, sekajcí se závěr, hlučná dvou! polohová pojistka a ta spoušť to je peklo!" poté co odešel (ani ji nevzal do ruky) jsem se byl podívat jestli tam mezi tím nedali něco jiného :D Spíš jsem byl zklamán prezentacemi některých jiných výrobců (vyloženě mě zklamal Thompson center a Savage a ani ostatní vychvalovaní výrobci mě naživo nijak nenadchli... hodně u mě klesl Haenel, a o novince Browningu Maral nevím co si myslet ... jestli to myslí vážně...)

Ptal jsem se na levácké verze tak na těch se pracuje a budou koncem příštího roku (557 i 455)
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Já jsem teda tuhle flintu ( CZ 557 ) neměl v ruce, prohlížel jsem jenom fotky a přečetl si ttd. Flinta vypadá solidně, jenom mě zarazila udávaná váha zbraně, 3,3kg. Na to, že hlaveň má 52cm si myslím, že je kulovnice dost težká. LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

to josse - zkoušel jsem jí v neděli i v pondělí a dlouho, to mi věř. Nešlo mi totiž do hlavy, proč by mezi těma 2 měl být takový rozdíl. Ale byl. Koneckonců - nebyl jsem u toho sám... :wink:
Ulkomaalainen...
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

to chce klídek mě to taky v neděli nešlo asi máme levý ruce loni mi zase nešla zlomit jednuška nevím co s těma rukama mám :lol:
CZ 550 american 308win.
gawein
Pravidelný diskutér

Příspěvek od gawein »

Ze začátku jsem se na 557 díval trochu zkrz prsty,ale teď jsem na jednu dával montáž a nastřeloval tak jsem si ji mohl prohlédnout i zevnitř a musím CZ aspoň trochu pochválit. Není to sice převratná nová kulovnice, ale myslím, že je to docela povedený facelift 550. Pažba je sice mohutná ale pěkně sedí a hlavně není lakovaná. Spoušťák nezapře inspiraci Timney, ale je tam trochu lepší řešení. Pojistka je taky vtipně vyřešená ikdyž neblokuje závěr. Pouzdro závěru má stejnou délku jako 550, ale zespoda jiný tvar a rozteč šroubů, zase docela vtipně vyřešený recoil lug aby nepraskala pažba. Lučík je asi duralový odlitek,upevňovací šrouby mají torx a zápustnou kuželovou hlavu jen ten závit mohly nechat jemnější. Klička závěru má zase vtipně vyřešenné uchycení. Mechanismus závěru a záchytu závěru je výrazně zjednodušen.
Zádání asi znělo zjednodušit výrobu 550 po všech stránkách a vytvořit nový model. To se jim myslím povedlo úspěšně, ale ptám se proč je teda 557 dražší než 550.
Ještě jednu drobnost mají obráceně hledí jak v katalogu tak v realu.
josse
Pravidelný diskutér

Příspěvek od josse »

To hledí si můžeš obracet jak je libo, podle toho jak se ti přes něj bude dobře koukat.
Jo tak v neděli nevím...
3,3 kila na flintu bez plastu je tak akorát.
Odpovědět