V tejto téme tiež zastal čas na poriadne dlhú dobu, ani sa mi nechce veriť, ako dlho už moju Howu mám...
Pred niekoľkými rokmi, keď som vystrieľal fabrickú hlaveň 243 Winchester, tak Howa dostala nerezový lauf v o niečo masívnejšej kontúre a kalibri 7mm-08 Remington.
Celé som to vtedy posadil do pažby GRS Hybrid, zbraň dostala solídny bedding a slúžila ako alternatívna zbraň na LR k ostatným špeciálom, na príležitostný lov - kde mi pažba Hybrid svojou mohutnosťou prekážala a napokon na lokálne preteky v klasickej terčovke na 300 metrov.
V poslednom čase som ju zanedbával a začala sa mi javiť ako prebytočná, čo znamená, že prišiel čas na zmenu. Predať celú zbraň za rozumnú cenu nie je dosť dobre možné a zbaviť sa jej za pár eur by bola škoda. Takže som predal pažbu GRS, preštudoval som si ponuku a vyšlo mi z toho KRG Bravo. Mal som taký neurčitý pocit, že pažba sa mi síce páči, ale niečo mi na nej vadí. Tak som sa znovu dostal k čítaniu skúseností, sú k tomu tony príspevkov na rôznych fórach.
Tu by som trošku odbočil, medzičasom som si na inú súťažnú zbraň kúpil pažbu ACC Elite od MDT. Mal som v rukách jej prototyp na MS IPRF 2022 vo Francúzsku a aj keď konštrukcia samotná bola veľmi robustná, tak som mal výhrady k predsériovým plastovým doplnkom. Nakoniec som si Elite kúpil a som s ňou navýsosť spokojný, najmä keď to môžem porovnať s konkurenčnými šasi.
Takto sa dostala do mojej pozornosti pažba MDT XRS a dnes som rád, že som hneď nekúpil KRG Bravo. K pažbe som dokúpil originál ARCA šínu od MDT, ktorá je veľmi praktickým doplnkom (napr. krátky stôl na strelnici, viď foto a mnoho ďalších možností). Pištolovka má vymeniteľné gripy, ktoré menia jej sklon, ja som tam ponechal klasický šikmý diel. Dĺžka pažby sa nastavuje plastovými inzertmi a lícnica je plynule výškovo nastaviteľná. Ešte dôležitý detail - používam plastové zásobníky Magpul PMAG 7,62 AC, päť- a desaťranové, podľa potreby.
Aby som to v krátkosti zhrnul, tá pažba vdýchla zbrani doslova nový život a vďaka jej novonadobudnutej obratnosti je s ňou teraz radosť strieľať na strelnici, aj poľovať.