Krmení/vnadění černé zvěře

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Krmení/vnadění černé zvěře

Příspěvek od kopov.c »

No a máte to porytý grátis a jak píše Petr,tak se šípkovou :lol: Ony by tu louku poryli i tak.Unás se na loukách nekrmí a porytý jsou stejně
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

U nás se našel jeden chytrák, trpící kozím syndromem /všechno je mé, méé, mééé/. Koupil svažitou louku pod lesem, kde chtěl vybudovat lyžařský vlek, znemožnil lesákům odvoz dřeva po veřejné cestě, kterou svévolně zúžil /prý to tak bylo vyměřeno/ a nám myslivcům chtěl zakazovat chodit po jeho louce a lovit tam, /jde o normální honební pozemek/, protože prý z toho nic nemá a chtěl by aspoň kousek zvěřiny, stačil by mu 1 srnec ročně... Z té louky nikdy nesklidil ani kilo sena, jen to nechával mulčovat , ale běda, kdyby mu tam někdo vjel autem třeba pro střelený kus a to i mimo vegetační dobu. Tak jsem na to obětoval pár kilo kukuřice a výsledek se dostavil. Divočáci mu z ní udělali tankodrom. A z výstavby vleku nakonec taky sešlo, lesáci mu to nedovolili na základě jakéhosi ustanovení lesního zákona /na hrubý pytel hrubá záplata/. Nakonec aspoň trochu přišel k rozumu a už mu na té louce nevadí ani vnadiště. Jenom se na podzim rozčiloval, jací jsme my vesničané zloději - na mezi měl švestku obalenou ovocem a nakonec nesklidil ani na porci knedlíků. Taki jsem mu pod nos s gustem strčil hovno, respektive jezevčí trus plný pecek a upozornil ho,že zřejmě promeškal agrotechnickou lhůtu sklizně :lol: No a teď se snaží celý svůj areál včetně načerno vybudované tenisové haly prodat, protože ani v nejmenším nenaplňuje jeho představu zisku. Jen těm divočákům je to jedno a jeho louku, která mu je k ničemu, přerývají vesele dál. A já tam sem tam něco i ulovím.
Kritériem pravdy je praxe.
Pyros82
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pyros82 »

Dobrá práce divočáků :lol: :lol: :lol: :lol:
Remington 700XCR long tactical range 308 win.- puškohled Meopta ZD 6-24x56mm Mil-Dot 2
Baikal IŽ-43 E 1C ráže 12/76, 12/76 -puškohled Meopta Artemis 2000 6x42mm
Malorážka ZKM 456 model 4 - puškohled Leupold Mark4 8,5-25x50mm LR/T ilum.
Mike
Nový návštěvník

Příspěvek od Mike »

To unás se najdou také takoví že mají kozí syndrom
Posmiros
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Posmiros »

kopov.c> myslím, že by to zrytý nebylo, u nás naštěstí prasata moc nejsou a naše pozemky jsou v polní části honitby, takže přes zimu sem nechodí, když tu nemají co žrát :wink:

Jinak u nás jsou taky lidi, který si myslí, že mužou zakazovat lidem vstup do lesa :mrgreen: My takový extrémisti nejsme, ale koho by nenasrala vyježděná cesta přes louku, kor když se to dá objet po cestách... Pak tam akorát jezdí další lidi a vozí tam různej bordel :roll:
CZ 550 Standart .308 Win.- Meopta R1r 3-12x56 RD
CZ 557 Predator .308 Win - Pard NV008S
Bettinsoli Diamond Lux 12/76, 12/76
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

CZ 550 american 308win.
Posmiros
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Posmiros »

hodně zajímavý video :) to s těma odrůdama by mě asi nenapadlo :) zkusím tátu k něčemu ukecat, že bysme mohli vyzkoušet :)

Stále více mě to utvrzuje v tom, že by bylo dobrý uspořádát nějakou akci, zajistit přednášky odborníků ať už přes černou nebo drobnou zvěř a pozvat tam zemědělce a myslivce, aby si rozšířili obzory a zjistili, že pokud nebudou spolupracovat, tak se stejně nic nezlepší :)
Posmiros
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Posmiros »

Tak to s tou kukuřicí vyzkoušíme :) ukecal jsem tátu a sehnal jsem tu nejranější kukuřici co měli :) v září mi připomeňte abych vám sdělil jaký byly výsledky :D :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Posmiros dne pát 05.4.2013, 12:12, celkem upraveno 1 x.
rip-curl
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rip-curl »

Jo, na video už jsem taky narazil a je to hodně zajímavé.
Myslivost lovectví videa a mnoho dalšího najdete na tomto mysliveckém portálu. Zapojte se taky...
Posmiros
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Posmiros »

Nevěřím v zázraky a moje očekání nejsou nijak velký :) ale proč to nevyzkoušet :)
prasata tu budou mít ideální podmínky- našich 15 ha kukuřice sousedící s 5 hektarovým neprostupným roštím se zarostlým rybníkem a z druhé strany 50 ha řepky sousedního podniku
tornádo
Troll

Příspěvek od tornádo »

Už týden sleduji stopy v močále uprostřed pole.Je to taková obrovská zarostená členitá škarpa o rozměrech asi 2km x 1,5km, kterou protéká potok,kde prasata už týden zaléhají a nikdo z kolegů zatím o tom nemá ani tucha :lol:
Dopoledne sem na takovém rozrytém plácku udělal žebřík a začnu zkoušet co jim pojede víc.Nechci žádné obrovské vnadiště,jenom rozhážu po ploše nějaké dobroty abych je zastavil a zabavil. :wink:
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Teď jsem sehnal pytel odpadu ze sila. Je to většinou takový moučný prach, sem tam zlomek zrna. Tak jsem to vysypal čuníkům a polil jsem to kbelíkem vody s rybími hlavami, šupinami a vnitřnostmi. Něco jako když pejsek a kočička pekli dort. A jsem zvědavý, zda to prasátka přiláká - smrdí to příšerně .
Kritériem pravdy je praxe.
radimlp6
Nový návštěvník

Příspěvek od radimlp6 »

Jenom otázka pro Posmirose. Jak to dopadlo s tou kukuřicí?:-)
Posmiros
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Posmiros »

No nakonec ani nebyla možnost to zjistit :mrgreen: měli jsme málo krmení a tak jsem první pole sekali hned na začátku září a tak jsme jí posekali dřív než stačila uzrát :mrgreen: střelili jsme úplně u ní prase v půlce srpna, ale to bych spíš přičetl náhodě než že to bylo tou kukuřicí :)

chtělo by to jí zasít tak o 14 dní než zbytek a ve výsledku bude zralejší tak o měsíc dřív než zbytek, tahle co jsme měli, měla FAO 190

Jinak bylo znát v porostech, že v kukuřicích s FAO 250 byly větší škody než v kukuřici s FAO 280, je to dáno tím že je ranější :)
mikycz
Pravidelný diskutér

Příspěvek od mikycz »

Jaké máte jestli máte zkušenosti s vnaděním hrachem ? Může to být lepší než kukuřice, něco jsem zaslechl...ale ?
Odpovědět