Krmení/vnadění černé zvěře
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Krmení/vnadění černé zvěře
No a máte to porytý grátis a jak píše Petr,tak se šípkovou
Ony by tu louku poryli i tak.Unás se na loukách nekrmí a porytý jsou stejně

- fesoj
- Zkušený diskutér
U nás se našel jeden chytrák, trpící kozím syndromem /všechno je mé, méé, mééé/. Koupil svažitou louku pod lesem, kde chtěl vybudovat lyžařský vlek, znemožnil lesákům odvoz dřeva po veřejné cestě, kterou svévolně zúžil /prý to tak bylo vyměřeno/ a nám myslivcům chtěl zakazovat chodit po jeho louce a lovit tam, /jde o normální honební pozemek/, protože prý z toho nic nemá a chtěl by aspoň kousek zvěřiny, stačil by mu 1 srnec ročně... Z té louky nikdy nesklidil ani kilo sena, jen to nechával mulčovat , ale běda, kdyby mu tam někdo vjel autem třeba pro střelený kus a to i mimo vegetační dobu. Tak jsem na to obětoval pár kilo kukuřice a výsledek se dostavil. Divočáci mu z ní udělali tankodrom. A z výstavby vleku nakonec taky sešlo, lesáci mu to nedovolili na základě jakéhosi ustanovení lesního zákona /na hrubý pytel hrubá záplata/. Nakonec aspoň trochu přišel k rozumu a už mu na té louce nevadí ani vnadiště. Jenom se na podzim rozčiloval, jací jsme my vesničané zloději - na mezi měl švestku obalenou ovocem a nakonec nesklidil ani na porci knedlíků. Taki jsem mu pod nos s gustem strčil hovno, respektive jezevčí trus plný pecek a upozornil ho,že zřejmě promeškal agrotechnickou lhůtu sklizně
No a teď se snaží celý svůj areál včetně načerno vybudované tenisové haly prodat, protože ani v nejmenším nenaplňuje jeho představu zisku. Jen těm divočákům je to jedno a jeho louku, která mu je k ničemu, přerývají vesele dál. A já tam sem tam něco i ulovím.

Kritériem pravdy je praxe.
Dobrá práce divočáků

Remington 700XCR long tactical range 308 win.- puškohled Meopta ZD 6-24x56mm Mil-Dot 2
Baikal IŽ-43 E 1C ráže 12/76, 12/76 -puškohled Meopta Artemis 2000 6x42mm
Malorážka ZKM 456 model 4 - puškohled Leupold Mark4 8,5-25x50mm LR/T ilum.
Baikal IŽ-43 E 1C ráže 12/76, 12/76 -puškohled Meopta Artemis 2000 6x42mm
Malorážka ZKM 456 model 4 - puškohled Leupold Mark4 8,5-25x50mm LR/T ilum.
To unás se najdou také takoví že mají kozí syndrom
kopov.c> myslím, že by to zrytý nebylo, u nás naštěstí prasata moc nejsou a naše pozemky jsou v polní části honitby, takže přes zimu sem nechodí, když tu nemají co žrát
Jinak u nás jsou taky lidi, který si myslí, že mužou zakazovat lidem vstup do lesa
My takový extrémisti nejsme, ale koho by nenasrala vyježděná cesta přes louku, kor když se to dá objet po cestách... Pak tam akorát jezdí další lidi a vozí tam různej bordel 

Jinak u nás jsou taky lidi, který si myslí, že mužou zakazovat lidem vstup do lesa

CZ 550 Standart .308 Win.- Meopta R1r 3-12x56 RD
CZ 557 Predator .308 Win - Pard NV008S
Bettinsoli Diamond Lux 12/76, 12/76
CZ 550 american 308win.
hodně zajímavý video
to s těma odrůdama by mě asi nenapadlo
zkusím tátu k něčemu ukecat, že bysme mohli vyzkoušet
Stále více mě to utvrzuje v tom, že by bylo dobrý uspořádát nějakou akci, zajistit přednášky odborníků ať už přes černou nebo drobnou zvěř a pozvat tam zemědělce a myslivce, aby si rozšířili obzory a zjistili, že pokud nebudou spolupracovat, tak se stejně nic nezlepší

Stále více mě to utvrzuje v tom, že by bylo dobrý uspořádát nějakou akci, zajistit přednášky odborníků ať už přes černou nebo drobnou zvěř a pozvat tam zemědělce a myslivce, aby si rozšířili obzory a zjistili, že pokud nebudou spolupracovat, tak se stejně nic nezlepší

Tak to s tou kukuřicí vyzkoušíme
ukecal jsem tátu a sehnal jsem tu nejranější kukuřici co měli
v září mi připomeňte abych vám sdělil jaký byly výsledky

Naposledy upravil(a) Posmiros dne pát 05.4.2013, 12:12, celkem upraveno 1 x.
Jo, na video už jsem taky narazil a je to hodně zajímavé.
Myslivost lovectví videa a mnoho dalšího najdete na tomto mysliveckém portálu. Zapojte se taky...
Nevěřím v zázraky a moje očekání nejsou nijak velký
ale proč to nevyzkoušet 
prasata tu budou mít ideální podmínky- našich 15 ha kukuřice sousedící s 5 hektarovým neprostupným roštím se zarostlým rybníkem a z druhé strany 50 ha řepky sousedního podniku

prasata tu budou mít ideální podmínky- našich 15 ha kukuřice sousedící s 5 hektarovým neprostupným roštím se zarostlým rybníkem a z druhé strany 50 ha řepky sousedního podniku
Už týden sleduji stopy v močále uprostřed pole.Je to taková obrovská zarostená členitá škarpa o rozměrech asi 2km x 1,5km, kterou protéká potok,kde prasata už týden zaléhají a nikdo z kolegů zatím o tom nemá ani tucha
Dopoledne sem na takovém rozrytém plácku udělal žebřík a začnu zkoušet co jim pojede víc.Nechci žádné obrovské vnadiště,jenom rozhážu po ploše nějaké dobroty abych je zastavil a zabavil.

Dopoledne sem na takovém rozrytém plácku udělal žebřík a začnu zkoušet co jim pojede víc.Nechci žádné obrovské vnadiště,jenom rozhážu po ploše nějaké dobroty abych je zastavil a zabavil.

- fesoj
- Zkušený diskutér
Teď jsem sehnal pytel odpadu ze sila. Je to většinou takový moučný prach, sem tam zlomek zrna. Tak jsem to vysypal čuníkům a polil jsem to kbelíkem vody s rybími hlavami, šupinami a vnitřnostmi. Něco jako když pejsek a kočička pekli dort. A jsem zvědavý, zda to prasátka přiláká - smrdí to příšerně .
Kritériem pravdy je praxe.
Jenom otázka pro Posmirose. Jak to dopadlo s tou kukuřicí?:-)
No nakonec ani nebyla možnost to zjistit
měli jsme málo krmení a tak jsem první pole sekali hned na začátku září a tak jsme jí posekali dřív než stačila uzrát
střelili jsme úplně u ní prase v půlce srpna, ale to bych spíš přičetl náhodě než že to bylo tou kukuřicí
chtělo by to jí zasít tak o 14 dní než zbytek a ve výsledku bude zralejší tak o měsíc dřív než zbytek, tahle co jsme měli, měla FAO 190
Jinak bylo znát v porostech, že v kukuřicích s FAO 250 byly větší škody než v kukuřici s FAO 280, je to dáno tím že je ranější

chtělo by to jí zasít tak o 14 dní než zbytek a ve výsledku bude zralejší tak o měsíc dřív než zbytek, tahle co jsme měli, měla FAO 190
Jinak bylo znát v porostech, že v kukuřicích s FAO 250 byly větší škody než v kukuřici s FAO 280, je to dáno tím že je ranější

Jaké máte jestli máte zkušenosti s vnaděním hrachem ? Může to být lepší než kukuřice, něco jsem zaslechl...ale ?