Třeba dojdeš za pul roku k tomu, že chceš hrát na lesnici...
Už řadu let troubím na borlici ( Lídl ) bez dolaďovače na trumpetový nátrubek Gewa 7C. Gewa ty Bachy vyrábí. Můžu jen doporučit... Milda.Mikulda píše:K tomu výběru nástroje bych souhlasil s tím, že víc než na nástroj samotný, dělá dobrý tón nátrubek....je rozdíl troubit na obyč. nátrubek nebo na Bacha. Jinak když už troubit tak se naučit noty. Člověk pak pak podle not zahraje všechno. I když fakt je, že troubení na borlici není nic světobornýho v podstatě na ní jde zahrát od spodu jen C, G, C, E, G, C a výš už málokdo hraje...Vysvětlil jsem cca dvouletýmu klučíkovi, že do borlice musí "pusou prdět" a nakonec dolní céčko taky vyloudil...takže proč by se to nenaučil dospělej chlap:)
Muzikou se trochu zaobírám - dechama(né dechovkou:)) a musím říct, že právě ta čína na kterou dost lidí nadává je docela v pohodě. Důležitý je při koupi vzít ladičku a koumat jestli nástroj ladí ve všech polohách(např. u borlice v ladění "B" musí ladička při hře tónu C ukazovat B(Ais), ale s tím poradí prodejce). Pokud ladí tak bych to vůbec neřešil a koupil ho. Jediný rozdíl oproti fakt kvalitnímu nástroji je v tom, že pokud má nástroj nějakou mechaniku např. saxofon klapky tak na číně budu muset udělat go po dvou letech hraní a třeba na Selmeru až za pět let. U borlice tohle vůbec nehrozí, je to jen stočená mosazná trubka takže pokud ladí tak bych se právě téhle číny vůbec nebál...
U nás ve sdružení nikdo netroubil tak jsem začal já takže to byla spíš taková znouzectnost:) Teď už je to troubení prostě samozřejmost a lidi si to chválí(nemyslím mě, ale samotný troubení:)) Takže to má něco do sebe....
Příspěvek od BwanaHunter »
Příspěvek od BwanaHunter »