Fungující váha (mincíř ) na zvěřinu
-
- Častý návštěvník
Fungující váha (mincíř ) na zvěřinu
Ahoj všem,
doufám, že jsem neporušil pravidla fóra a založil správně téma.
Chtěl jsem se zeptat zda by jste mi někdo mohl doporučit po osvědčené praxi ( nejlépe lety ) vhodnou váhu do 150 KG, která něco vydrží a nerozsype se po 3 ks vážené zvěřiny. Samozřejmě cenově cca do 3.000,- ( to je ale asi fakt úplně max ) vzhledem k možnostem našeho sdružení. Spíše raději levnější..
Za každé rady a tipy budu rád
Díky moc
Milan
doufám, že jsem neporušil pravidla fóra a založil správně téma.
Chtěl jsem se zeptat zda by jste mi někdo mohl doporučit po osvědčené praxi ( nejlépe lety ) vhodnou váhu do 150 KG, která něco vydrží a nerozsype se po 3 ks vážené zvěřiny. Samozřejmě cenově cca do 3.000,- ( to je ale asi fakt úplně max ) vzhledem k možnostem našeho sdružení. Spíše raději levnější..
Za každé rady a tipy budu rád
Díky moc
Milan
CZ 550 FS .308 W; Meostar R1r 3-12x56 RD
Český fousek - BAD ; Patterdale terier - Brit
Český fousek - BAD ; Patterdale terier - Brit
-
- Zkušený diskutér
Re: Fungující váha (mincíř ) na zvěřinu
no na větší kusy bych doporučil od nějakého zemědělce, či od někoho z vesnice koupit starou váhu - decimálku a na srnčí zvěř používám závěsnou váhu do 22 kg, která se používala při vážení mléka při kontrole užitkovost plemenářským zootechnikem v zemědělství. Určitě ji lze také sehnat v bývalém JZD či ZD nebo u plemenářů. F.
politice a politikům zmar
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Používám tuto 15 let,ale jak koukám dělaj jí jen do metráku.Byla i do 200 kg,ale za ty prachy je perfektní.Sice sem tam se nakřápne to plexi,ale pořád funkční a přesná.
http://www.e-pristroje.cz/digitalni_vahy-mincire.html
http://www.e-pristroje.cz/digitalni_vahy-mincire.html
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Zdendo: jestli si myslel tuto

tak je i do 200kg za 2650

tak je i do 200kg za 2650
jak to na tom vážíte? přes větev? trojnožky? (nebo to máte při zpracování kdy to visí někde vyvržený v garáži? na poli si to celkem nedokážu představit, v lese taky moc ne, jedině snad nějaká pořádná větev když se zadaří.. ale zase to chce slušný lano sebou 

ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Čoveče a vy hned rozdělujete zvěřinu v lese jak to střelíte, že se tak ptáš?Petr1970 píše:jak to na tom vážíte? přes větev? trojnožky? (nebo to máte při zpracování kdy to visí někde vyvržený v garáži? na poli si to celkem nedokážu představit, v lese taky moc ne, jedině snad nějaká pořádná větev když se zadaří.. ale zase to chce slušný lano sebou

no mě to bylo divný, když člověk vidí různý uděláky, navijáky na autech s ramenem atd:-)
1) u nás máme malý, navíc se nic nedělí, kus nebo max na "půlku" - prostě když máš dostat na psa tak dostaneš půlku nebo celý co se zrovna střelí - někdo větší, někdo menší
2) sem z vesnice, zabíjačky atd - prase se vážilo vždy vědecky - tzn. při zpracování z rozporky se díl hodil na decimálku - hlava, plece, střed, kejty.. a vážilo se to "čistý"
na konec se dalo 30 kg na "život" a byla přesná váha..
, takže hmotnosti na vážen nebyly přes 30 kg i u hodně velkejch pašíků...
teda podle řeznického mistra existují odbornice které když vezmou do úst nejmenovaný orgán přesně odhadnou váhu a vždy to chtěl po místních pomocných silách, ale žádná asi nebyla dost schopná
ty asi decimálku nepotřebujou
1) u nás máme malý, navíc se nic nedělí, kus nebo max na "půlku" - prostě když máš dostat na psa tak dostaneš půlku nebo celý co se zrovna střelí - někdo větší, někdo menší

2) sem z vesnice, zabíjačky atd - prase se vážilo vždy vědecky - tzn. při zpracování z rozporky se díl hodil na decimálku - hlava, plece, střed, kejty.. a vážilo se to "čistý"

teda podle řeznického mistra existují odbornice které když vezmou do úst nejmenovaný orgán přesně odhadnou váhu a vždy to chtěl po místních pomocných silách, ale žádná asi nebyla dost schopná

ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
- fesoj
- Zkušený diskutér
Milane, přesně to, co potřebuješ, je mechanická závěsná váha, které se říká přezmen. Ovšem dnes se už dost blbě shání, dělají se sice i nové, ale je to dost drahá záležitost. Věřím tomu, že někde na vesnici se taková věc ještě dá sehnat, někdo to třeba má po dědovi - řezníkovi. Dělaly se různé, já mám do 8O kg., ale viděl jsem i do 150 kg, ne-li více. Je to věc naprosto přesná, blbuvzdorná /nemá se na ní co posrat/a nepotřebuješ žádné závaží. Zkus to najít někde v internetovém bazaru. Já jsem tuhle váhu našel před čtvrtastoletím, když jsem koupil barák, zapadlou mezi různým haraburdím a od té doby dodnes mi slouží k naprosté spokojenosti.
Kritériem pravdy je praxe.
máme tuhle
http://www.lesanka.cz/cz/menu/152/produ ... a-200-kg-/ a maká bez problému
http://www.lesanka.cz/cz/menu/152/produ ... a-200-kg-/ a maká bez problému
CZ 550 american 308win.
Mohu jen potvrdit Leonovy slova. Máme ji kolem pěti let a bez problému.
Tuto (Leonovu) má u nás ve sdružení hospodář již asi 4 roky a zatím bez nejmenšího problému...
Mauser M12MAX 308w; Blaser 750/88 5,6x52r/9,3x74r; Brno 502 243/12,Brno Stopper 458WM, CZ457
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
Já mám tento mincíř http://www.brufus.cz/mincir-na-100kg-ea ... 55.php,mám na 100Kg,dělají se i jiné hmotnostní verze.Používám rok,včera jsem musel svařit to vrchní oko,protože bylo jen ohnuté do kruhu ale ne spojené a ten mincíř tou dírou vypadl i s prasetem.Jinak bez poruchy.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
U mě je to ta váha za 499.Když se váží domácí čuník v půlkách mě stačí..A u divočáků mého lovu taky a to i dostatečně.
No Leone toooo je ona, konečně se mi to otevřelo já jí mám do 100,ale vím,že se dělala do 200
No Leone toooo je ona, konečně se mi to otevřelo já jí mám do 100,ale vím,že se dělala do 200

Pro vážení menších domácích prasat a větší ulovené zvěře používám žebřík a dvě staré osobní váhy s nosností do 130 kg. Osobní váhy položím od sebe na vzdálenost žebříku. Na každou váhu položím hranol a na hranoly položím žebřík. Zapíšu si hodnoty na obou vahách. Žebřík se položí na zem . Na žebřík se nakutálí domácí prase. Žebřík s prasetem se položí na hranoly na vahách. Sečtou se hodnoty na vahách a od nich odečtou prve zapsané hodnoty s prázdným žebříkem.
Plus mínus nějaké kilo to funguje.
Plus mínus nějaké kilo to funguje.