Airedale terrier
Airedale terrier
Je tu někdo, kdo v myslivosti využívá erdelíky? My máme doma už druhého a jsou to na myslivost geniální psi. Bohužel, díky byrokracii a psí mafii v Česku, nemůže na zkoušky LUP, ač by zářil. A v bažantnici je lepší než celá řada ohařů 

Re: Airedale terrier
Chovám irčany, ale do budoucna mám v plánu pořídit erdela, chtěl bych ho využívat hlavně k práci po výstřelu. Ale vzhledem k aktuálně početné smečce, to ještě nějaký rok potrvá. Jinak jedna známá erdela pro myslivost měla, jevil se celkem solidně, ale než stačil dospět a pořádně se projevit, odešel do věčných lovišt.
Početná čtyřnohá smečka.
anton102 píše:Chovám irčany, ale do budoucna mám v plánu pořídit erdela, chtěl bych ho využívat hlavně k práci po výstřelu. Ale vzhledem k aktuálně početné smečce, to ještě nějaký rok potrvá. Jinak jedna známá erdela pro myslivost měla, jevil se celkem solidně, ale než stačil dospět a pořádně se projevit, odešel do věčných lovišt.
To můžu jen doporučit, škoda, že jsem nenatočila mého šmoulu při práci v bažantnici nebo na kachnách

Trochu se o těch erdelech rozepiš
Používáš ho jen jako aportéra nebo pracujete i se spárkatou? A pokud jo, jak mu to jde, jakej má pracovní projev atd?

ZP 47 16/70 Savage Axis 30-06
Na spárkatou se bude učit teď, hlavně na barvu. Na nahánění je velkej. Ale když jsme měli prvního erdelíka, tak ten přinesl dvě selata
))
Jinak můj kluk je štěkna, když proháníme houští a on je na řemeni, tak hlásí, že i v bažantnici funguje jako honec. A je na přinášení kachen, miluje zajíce, bohužel tady na jihu čech se do nich nedostane, je to vodař a už zmíněná štěkna. Jinak jsou to psi tvrdohlaví, mě plnohodnotně fungoval ve třech letech a tátovi ten první udělal ve třech letech PZ. Ale teď patří k nejlepším psům, jaké znám
A vše se s nima musí pomalu a h lavně tak, aby je to bavilo

Jinak můj kluk je štěkna, když proháníme houští a on je na řemeni, tak hlásí, že i v bažantnici funguje jako honec. A je na přinášení kachen, miluje zajíce, bohužel tady na jihu čech se do nich nedostane, je to vodař a už zmíněná štěkna. Jinak jsou to psi tvrdohlaví, mě plnohodnotně fungoval ve třech letech a tátovi ten první udělal ve třech letech PZ. Ale teď patří k nejlepším psům, jaké znám

A vše se s nima musí pomalu a h lavně tak, aby je to bavilo