Nová kulovnice ČZ 557 - rok 2012
-
- Administrátor
Re: Nová kulovnice ČZ - 2012
Pánové, tady snad ani nejde o hodnocení CZ557, já ji třeba v ruce neměl, tak držím pysk. Tady jde spíše o dojmy a emoce, které budí propagační videa. ten lučík je tam fakt neopracovanej (zadní vnitřní strana) nábojnice klepe do krytu rektifikace, jeden z lovců opravdu nepředvádí hladký chod závěru. Třeba je to fantastická flinta, ale z těch videí je ten dojem trochu jinej. tak trochu neštěstí.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Lotr tak to moc ta flinta nevydrží podle toho jak na IWA vypadala v neděli jedině že by tam měli dvě
a k tomu srovnání kojota tak to je fakt ůsměvné porovnávat flinty co se prodávaj za polovinu co CZ

CZ 550 american 308win.
Z propagačního videa si nic nedělám, to velmi pěkně zpracované video na Blaser viděl na IWA každý, Blaser to tam pouštěl na obrovské obrazovce zavěšené nad stánkem tak, že se nedalo přehlédnout a taky se u něj zastavovalo hoooodně lidí. Videa na novou ČZ jsem shlédl všechny a nad tou nezdařilou kopií jsem se trpce pousmál a to bylo všechno. Ale sebelepší video Vám o flintě nic neřekne, dokud si ji prakticky nevyzkoušíte. Tady musím být taky zticha, cvakáním pojistkou a hrkání závěrem žádnou praktickou zkušenost neudělám, střelnice je střelnice.
Leon měli tam dvě, jednu s optikou, té prý závěr drhnul, což mi potvrdil kamarád kasari, té bez optiky co jsem měl v ruce já nedrhnul. Asi nebudu s tím "co kus to oroginál" daleko od pravdy
Bohužel kamarád, který plánoval koupi 557 nakonec výhodně koupil jinou značku a tak zase nic.
Leon měli tam dvě, jednu s optikou, té prý závěr drhnul, což mi potvrdil kamarád kasari, té bez optiky co jsem měl v ruce já nedrhnul. Asi nebudu s tím "co kus to oroginál" daleko od pravdy

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
Ze dvou jsem si pár ran střelil.Obě stejný,pojistka při troše snahy tichá,rozhodně někde úplně jinde než 550 bez úpravy.Závěr bez drhnutí,není ale leštěnej a tak vydává takovej šustivej zvuk.Spoušť po seřízení,příjemná bodovka bez propadu.Měl jsem je rozdělaný a zpracování slušný.Toho vyhazování jsem si nevšiml,pokaždý byla zima jak na nádraží Charkov a tak jsem to chtěl mít co nejrychleji za sebou.Díky pažbě,střílení příjemný i z 30-06.Už jsem o ní vážně uvažoval,bohužel nahlas a byl jsem moji životní družkou upozorněn,že je potřeba rekonstrukce kuchyně.To,že máme kuchyň jsem tušil,nejsem blbej,odněkud se to jídlo musí brát.Ovšem kalkulace ve výši osmi 557,mě doslova vyrazila dech.Že by tam byly až takové problémy mě nanapadlo,vždyť přísun stravy byl celkem pravidelný.Po krátké úvaze nákup odkládám.Né vážně,jestli se přemluvím,že ještě jednu kulovnici potřebuju tak to bude s největší pravděpodobností 557.Za ty peníze dobrý.
Boci, musíš jí připomenout, že tu kuchyň je taky třeba něčím zásobovat.
Klidně bych do ní taky šel, ale kvůli tomu CZ 550 neprodám. Především proto, že to takový skok kupředu není a moje stávající mě stála dost času a energie, než jsem ji dostal do dnešní podoby.
Leone, asi jsme se špatně pochopili, poněvadž tu zazněla nějaká srovnání s americkými obrobky, zveřejnil jsem svůj úhel pohledu.

Klidně bych do ní taky šel, ale kvůli tomu CZ 550 neprodám. Především proto, že to takový skok kupředu není a moje stávající mě stála dost času a energie, než jsem ji dostal do dnešní podoby.
Leone, asi jsme se špatně pochopili, poněvadž tu zazněla nějaká srovnání s americkými obrobky, zveřejnil jsem svůj úhel pohledu.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
-
- Věčnej rejpal ;-)
Já jsem se (nechtěně - přemluvil mě kolega) taky na chvíli zastavil na stánku CZ na IWA. Nijak mě ta jejich "nová" flinta nenadchla. Navíc jsem přesvědčený, že na veletrhu bude jiná, než ostatní na krámech.
Na tom videu je taky nesmrtelná kokmbinace CZUB, Meopta a Selbel.
Co víc si přát. Všechno pravé "české" domácí firmy. V dnešní době už být patriotem nemá smysl, protože "naše" podniky stejně vlastní někdo jiný, takže patriotismus je už spíš primitivismus, protože koupí "českých" věcí příspívám zisku zahraničních subjektů. Doba je ale taková, to mi nevadí, ale považuji za trapné se tím zaklínat, jak podporuju "české" výrobky.
Cena je relativně schůdná, nicméně je otázka, jestli v této ceně opravdu nejsou i lepší pušky jiných výrobců. Já bych do CZ nešel.
Na tom videu je taky nesmrtelná kokmbinace CZUB, Meopta a Selbel.

Cena je relativně schůdná, nicméně je otázka, jestli v této ceně opravdu nejsou i lepší pušky jiných výrobců. Já bych do CZ nešel.
kojot podle mě když se dodělá tak to bude slušná flinta ale je to pořád DO DO jako 550 mám jí doma aby mě zase někdo nenapadal že to kritizuju protože to je český
a k videum a výstavním flintám to je vrchol blbosti aby to napsal slušně vzít na výstavu flinty který nemakaj tak jak maj a nebo natočit tak trapný video to si fakt myslej že českej člověk bude pořád tak blbej aby si kupoval DO DO

CZ 550 american 308win.
Kojot,argumenty docházej,trezor plnej
Určitě bych na 557 přeleštil závěr a asi i pojistku,ale nic z toho není nezbytný.Když ji srovnám,třeba se Zoli,která byla taky doma,tak je mě 557 sympatičtější.V porovnání s 550 tam žádnej velkej přínos nevidím,snad jenom pažba.V současnosti žádnou českou repetírku nemám,ale tohle by byla možnost.

Určitě bych na 557 přeleštil závěr a asi i pojistku,ale nic z toho není nezbytný.Když ji srovnám,třeba se Zoli,která byla taky doma,tak je mě 557 sympatičtější.V porovnání s 550 tam žádnej velkej přínos nevidím,snad jenom pažba.V současnosti žádnou českou repetírku nemám,ale tohle by byla možnost.
To známe, taky jsem to už někde slyšel.........Boci1 píše:Kojot,argumenty docházej,trezor plnej![]()

Když jsme u těch výhrad, mám jen kosmetické (neb jsem z ní nestřílel). Závěr kroužkově zalapovat a kliku doplnit větší dřevěnou kuličkou. Dále bych do sortimentu přidal stávající pažbení, ale ve stylu "Ebony" a strojově ryté dno schránky. Tohle provedení by se pak mohlo právem nazývat lux.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Dik , jsem ho tam hledal a bud tam jeste nebyl(drive nez jsem psal prispevek) nebo jsem slepecOndra píše:Choochoo007: http://www.czub.cz/zbrojovka/cz-rozkres ... 557_cs.pdf

Naposledy upravil(a) Choochoo007 dne čtv 18.4.2013, 14:13, celkem upraveno 1 x.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Ono ten manik na videu taky ten zaver slusne prici. Takto by asi nebyl problem zpricit kde jaky kousek. Je videt jak se pazba vzadu zveda pri pokusu zasunout zaver. Zaver ma tlacit dolu a dopredu a ne nahoru. Asi nejaky zacatecnik. Video jsou slaba, ale pada to na hlavu Hubertlovu, ne 557. Ono tu ranu na videu na kyty Muflona si muze dat na stranky taky jen umelecdalas píše:.... ale z těch videí je ten dojem trochu jinej. tak trochu neštěstí.

http://www.youtube.com/watch?v=THYZ8PYYSPU#t=1m19s
Pokud nekdo nafoti celo zaveru 557 muzem porovnavat treba s Howou, pozici vytahovace, vyhazovace
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Včera jsem byl přizván k testovací střelbě 1.prodané 557,308W v ČR.Bohužel jsem to neztíhal,takže jen zprostředkované info.Kolega není žádný ostrostřelec,první 2 rány strženy,pak 4 v záslepce.
Byly mu k tomu prodány lovecké Geca,trochu jsem měl podezření že to jsou dle popisu targety a taky že jo doma si to přečetl,tak jsem zvědavý jak se budou chovat.
Byly mu k tomu prodány lovecké Geca,trochu jsem měl podezření že to jsou dle popisu targety a taky že jo doma si to přečetl,tak jsem zvědavý jak se budou chovat.
- Čouda
- Pravidelný diskutér
Tipněte si, kdy se asi CZ-UB vytasí s tím levorukým provedením . Konec roku 2013 ???????
Chci si na podzim koupit něco na naháňky a šoulačky na levou ruku (chybu s praváckou flintou už znovu neudělám) a tak sonduju, kde se dá. Ideálem by pro mě byla CZ 527 Carbine , ale to je utopie.
Chci si na podzim koupit něco na naháňky a šoulačky na levou ruku (chybu s praváckou flintou už znovu neudělám) a tak sonduju, kde se dá. Ideálem by pro mě byla CZ 527 Carbine , ale to je utopie.
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
Řešení by bylo požádat nějakého puškaře o sestavení - Spoušťák, závěr a pouzdro pro LH se z Brodu dá v pohodě koupit, pažba z 527 LH Lux nebo udělat rovnou na míru a hlaveň z CZ 527 Carbine a šlus. Cenu tipuji tak maximálně plus 5 až 10 tisíc,- oproti standardu.
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
-
- Zkušený diskutér
CZ 557 jsem měl v ruce ty dvě na IWA, a ty mě tedy nijak nenadchly. Zejména chod závěru mi vadil. A to jsem spokojeným uživatelem ZKK602 i CZ550, pravda, poněkud pomazlené, ale i tak. Tedy taky to nehaním proto, že je to CZ.
A pokud jde o ta videa, tak pomóóóóc, neříkejte mamince, že jsem český myslivec, ona si chudák myslí, že hraju na piano v bordelu...
Že se něco nepovede, pokazí, člověk udělá chybu...jo, to všechno se stane. A někdy asi každému. Podstatné je, jak se k tomu postaví.
A pokud jde o ta videa, tak pomóóóóc, neříkejte mamince, že jsem český myslivec, ona si chudák myslí, že hraju na piano v bordelu...

Že se něco nepovede, pokazí, člověk udělá chybu...jo, to všechno se stane. A někdy asi každému. Podstatné je, jak se k tomu postaví.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.