Pokud budeš brát to Brnisko např. od Hanáka, stálo by to za zvážení. Nechává k tomu dělat pěkné dřevo a celkově je zbraň dobře doladěná. Brno má takovou ošklivou matici závěru, ale jinak je to čistě o zvyku. O CZ 550 BO 98 tu najdeš hodiny a hodiny čtení, čili přeju přímené surfování.Redik píše: CZ 550 sériovka nebo BO 98 od puškaře udělanou.
CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?
Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Právě od Hanáka bych ji bral nemám to k němu daleko. Ale ještě si to musím nechat projít hlavou jestli říkáte že pojistka stojí za prd. Jelikož to bude moje první kulovncice tak si rád nechám poradit od skušenějších.kojot píše:Pokud budeš brát to Brnisko např. od Hanáka, stálo by to za zvážení. Nechává k tomu dělat pěkné dřevo a celkově je zbraň dobře doladěná. Brno má takovou ošklivou matici závěru, ale jinak je to čistě o zvyku. O CZ 550 BO 98 tu najdeš hodiny a hodiny čtení, čili přeju přímené surfování.Redik píše: CZ 550 sériovka nebo BO 98 od puškaře udělanou.
Právě od Hanáka bych ji bral nemám to k němu daleko. Ale ještě si to musím nechat projít hlavou jestli říkáte že pojistka stojí za prd. Jelikož to bude moje první kulovncice tak si rád nechám poradit od skušenějších.
Stačí mu říct co pořaduješ a myslím, že ti vyjde max. vstříc..... navíc to tam má na netu někde napsané že k tomu dělá jiné pojistky a další věci podle pořadavků zákazníka...vše je jen o domluvě
Stačí mu říct co pořaduješ a myslím, že ti vyjde max. vstříc..... navíc to tam má na netu někde napsané že k tomu dělá jiné pojistky a další věci podle pořadavků zákazníka...vše je jen o domluvě

Pojistka není na prd. Svoji funkci plní naprosto spolehlivě. Je to pouze věc vkusu. Za ty peníze je to do začátku dobrá, spolehlivá a pěkně zpracovaná flinta. Navíc Hanák, jak říká Michalos, dodělá vše dle tvých představ. Akorát si trochen připlatíš. Ovšem na střelbu a získávání loveckých úspěchů to bude mít pramalý vliv.
Měl jsem možnost si střelit u zásahovky ze saka 42 v 338L, optika schmitbender mildot parametry si teď nevybavím, málem jsem se zamiloval. Stříleno 15ran na 250m, no rozptyl by stačil i na to nejmenší sele např., čili pěkné, munice origo Lapua, tuším scenar 250grsJosef Kuřitka píše:Protože je tam ta koncovka: "či něco jiného?".
Tak odpovídám: "Sako 75 a pokud není zbytí, tak Sako 85 all modely a pokud je to ze země, tak Sako TRG 22(42)!"
Zdar!
Flinta nijak hmotná a celkem kompaktní na takovou ráž, systém a spoušť špičková.
Jediná nevýhoda je ta úsťovka, střílet bez kvalitní ochrany sluchu by nebylo moc vhodné

No pokud bych chtěl výkonnou přesnou opakovačku na velkou zvěř, šel bych do ní, jednoznačně - a mít na ten komplet pochopitelně

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Máš na mysli něco takového?