Kulová kozlice Brno BO. 803

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
brok
Nový návštěvník

Kulová kozlice Brno BO. 803

Příspěvek od brok »

Máte někdo zkušenosi s naší kulovou kozlicí BO. 803 ?
johnyc77
Zkušený diskutér

Re: Kulová kozlice Brno BO. 803

Příspěvek od johnyc77 »

Chlapi, máte s tím někdo zkušenost?
kounek
Zkušený diskutér

Příspěvek od kounek »

Byla to moje první flinta, v ráži 308/308. Koupil jsem ji fungl novou v podnikové prodejně v Brodě.

Flinta byla sama o sobě dost těžká, zpracování dřeva nebylo nejlepší, předpažbí se viklalo hned od novoty, vytahovač nechtěl pustit nábojnici při vytažení (to ale kvůli "nerantlové" ráži), na řemenu se nosila strašně špatně, protože se překlápěla.

Abych jenom nehanil, tak nahození do ramene perfektní, včetně toho, že mechanická mířidla byla přesně v linii oka, bez nějakého naklánění hlavy, ale to bude u každého asi individuální. S puškohledem to ale bylo horší, na ten jsem musel strašně natahovat krk a přilícení tedy nebylo moc komfortní...

Tehdy mi to přišlo jako dobrý nápad ji koupit, ale dneska už bych to neudělal. Flinta šla do světa poměrně rychle, naštěstí jsem na prodeji neprodělal. Další kulovou kozlici jsem si koupil použitého Merkela a s ním byla naprostá spokojenost po všech směrech, ale nemůžu je srovnávat, protože to je jak kvalitativně tak cenově rozdíl několika tříd...

Když jsem se na toto téma bavil s jedním puškařem, tak mi jen tak mimochodem řekl, že prý tato osmistovková řada kulových kozlic měla ze začátku nějaké problémy s baskulí ohledně materiálů a že prý od určitého sériového čísla to již bylo vylepšeno, ale na toto tvrzení nemám žádný fyzický podklad, možná že tu místní "zasvěcení" budou vědět víc...
Mauser M12MAX 308w; Blaser 750/88 5,6x52r/9,3x74r; Brno 502 243/12,Brno Stopper 458WM, CZ457
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

Co soustřel?

Neměl jsem sice kulovou kozlici, ale kulobrok 802.3 ano, což se dá mimo hodnocení soustřelu hlavní rovněž zhodnotit. Nicméně o dokoupení kulového svazku jsem tehdy uvažoval, načež mi kulobrok vydržel necelý rok, tudíž jsem to pustil z hlavy. Solidně rezavěl jak na povrchu, tak především v komorách, čili odjet někam na 2 dny lovit bez oleje bylo nemyslitelné. Předpažbí se mi rovněž mlelo již od koupě na prodejně v Brodě a ten dutý zvuk......... :evil: . Napínáček se ladil sám podle situace a po výstřelu kulí nešla flinta zlomit. Pro 7x65R by se již hodila gumová botka, protože na můj vkus byl kulobrok trochu "divočejší", což plastová botka na "brňácích" jen podtrhne.
Přesnost: s chladnou hlavní dobrá (2 MOA/100 m/SPCE 11,2), při rychlopalbě (cca 30 - 60 s) byla již třetí rána o 20 cm na 100 m výše.
Soustřel kule/slug - 6 cm/50m.

Závěr: Kup si kulovej automat v této cenové relaci, udělá ti určitě větší radost.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Odpovědět