krkam2 píše:děkuji za reakce, je po problému, sundal jsem kamarádovi pažbu a byly povolený oba šrouby na objimce hlavně, chodilo to jako celek i s hlavní.
to přece muselo být vidět i bez sundání pažby, že se hlaveň posouvá i se závěrem v pouzdře
Ale vážně: na Titanu 6 je vůle po uzamčení naprosto minimální a to je jednou z jeho velkých předností, snad to má vliv i na subjektivně menší zpětný ráz, přestože je zbraň lehčí. Přesnost výroby závěrů i vybrání pro uzamčení v hlavních je obecně výborná a tím umožňuje zaměnitelnost různých hlavní ale i závěrů bez úprav, pouze se povolí ty dva šrouby, závěr se dovře a šrouby imbusem utáhnou - a je to
Mám tu flintu 8 let, vystříleno pár stovek ran a bez problémů, naprostá spokojenost.
Nevite nekdo jak vysoke by meli byt krouzky Era Recknagel na weaver listu Recknagel(6,5mm) pro puškohled s objektivem 56mm na Titana 6?Děkuju za pomoc.a.
Zdravím, něco málo se tu o Rossleru píše, ale nikde jsem se nedočetl jak je na tom tato zbraň kvalitou a životností a jak moc je potřeba se věnovat čištění této zbraně. Popřípadě vaše ostatní zkušenosti s touto zbraní. Mám jí nově v ráži 30-06 a zatím naprostá spokojenost.
Pořídil jsem si, jako druhou kulovnici, rovněž Titan - 6 , 6,5x284 Custom, tj. nerezová hlaveň 22 mm Lilja - lapovaná, laděná spoušť na 0,6, odlehčený závěr, úsťová brzda Vais, stavitelnou lícnici jsem dokoupil samostatně. Objednal jsem to přímo u výrobce, hotovou zbraň jsem obdržel prostřednictvím fa. Kozap, který je zastupuje v ČR, vše OK dle domluvy. Zkuste si něco takového objednat u jiného renomovaného výrobce zbraní, včetně ZUB, tak asi nepochodíte, nebo to někdo zkoušel ?
Rossler je dobrá kvalita za pořád ještě přijatelnou cenu, na rozdíl třeba od německých výrobců. Zatím to kompletuju, zabíhám hlaveň, čistím a čistím dle Pufra, dvojdílnou lištu Weaver Kozap nahradím jednodílnou nerezovou (mám problém s rektifikací puškohledu doleva), mám podezření na tu lištu, měl jsem si ji nechat taky instalovat ve výrobě. Vše je slícované bezchybně, bez vůlí apod. závěr chodí perfektně. Jedinou připomínky mám ke spoušti, je sice zlacená, chodí perfektně plynule, ale co mi trochu vadí, je velký rádius prohnutí do kterého se mi ani pořádně nevejde ukazovák o rukavici nemluvě. To je asi tak všechno co bych této zbrani vytknul.
Přílohy
Titan - 6 závěr.JPG (193.23 KiB) Zobrazeno 12225 x
Titan - 6 Custom.JPG (174.5 KiB) Zobrazeno 12228 x
Hoki - Mierne narovnať spúšť nie je problém ,nebýva kalená . Stačí zhodiť lúčik a do rádiusu spúšte treba vložiť guľatinu (ešte šikovnejšia je polená guľatina) väčšieho priemeru a následne zvierkou alebo vo zveráku zatlačiť .
Nechal jsem si udělat cenovou nabídku od KOZAPu na ROSSLER TITAN 6 a překvapila mě příznivá cena, včetně možností konfigurace a dodací termín.
Jestli TIKKA nebude do jara k dodání, má vážnou konkurenci. Co hlaveň 19 mm, je to na přesnou střelbu?
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Dobrý deň.
Som zacinajuci poľovník a rozmyslam nad vyberom prvej zbrane. Vážne rozmyslam nad R. Titan6, ale našiel som Rossler Titan alpha a chcel by som sa vás opýtať či s nim máte nejaké skúsenosť, prípadne aký je vás názor na túto zbraň. Ide o titan3s plastovou pazbou a bez mieridiel, alebo sú tam aaj iné rozdiely? Ďakujem za postrehy
Zdravím všechny majitele Rossleru Titan 6 a i nemajitele - pokud dokáží poradit.
Na posledních třech naháňkách se mi stalo, že při přebíjení mi vyjel celý závěr z pouzdra. Stane se to pouze pokud přebití provedu s větší energií - pokud to udělám "klidně" tak se závěr normálně zastaví, ale jakmile to dělám rychle - agresivně jako při lovu, tak vyjede pokaždé.
Měl jsem stejný problém s vyjížděním závěru při přebíjení.Závěr je jištěn spouští,měl jsem z výroby nastavenou spoušt uplně bez chodu(kroku).Stačilo sundat pažbu a nastavit spošti aspon nějaký chod(krok),odpor spouště se nezmění.
Zdravím, také jsem se rozhodl koupt rooslera, jen pořád váhám jakou montáž na něj pořídit. Chtěl bych něco kvalitnějšího k bezproblémovému přehazování puškohledu a photona. Děkuj za Vaše rady a zkušenosti. Díky.
Na přehazování optik je asi nejlepší volbou kvalitní weaver / picatinny lišta od renomovaného výrobce + stejně kvalitní montáž (kroužky). U firmy Rößler je myslím možnost objednat si pušku s přímo u výrobce namontovanou ocelovou picatinny lištou.