michal25 píše:Zdravim a probouzim téma.Tak máme s hafanem první úspěch kdy jsme absolvovali KZV a dopadli jsme v první ceně.Společně s námi mu stáli po boku i dva sourozenci kdy to jeden z nich vyhrál,celkově jsme všichni tři dosáhli první cenu a radost všech byla vidět,největší radost,ale asi měl chovatel který stál jak na trní a poté co se dozvěděl jak jsme to dali tak zářil jak sluníčko.Co říci dále,chtěli by jsme se probojovat na LZ tak makáme a vyžaduje se klid,bohužel s jehou povahou to jde hůře tak si to mezi sebou vysvětlujem co mu jako nestrpim,někdy to jde někdy mam co ze sebou dělat a bych se lidově neposralno uvidíme další etapa je před námi a doufam,že zdárně dopadne.Lovu,lesu.
Mikulda
Zdravim a díky za optání,no tak furt se piluje poslušnost,makáme nad odložením(zatim jsem to nezkoušel dýl jak na zhruba 15min,ale k tomu se taky dostane),při chození kdy šouláme tak ho nutim ZA PATY aby věděl oč jde,že se nejedná jen o chození u nohy,dále začali jsme na studených stopách a vrazíme do toho i barvu.Čemu se ještě začínáme věnovat je voda a už začínáme i s parforsem na přinášení( to zatim doma a jsme na začátku kdy pes sedí a na povel aport vezme kolík,chvilku drží a pak pusťí) no jinak vyloženě nic extra se neděje,pes se už dost zklidnil nebo lépe pochopil co se od něj chce, oproti pár měsíců před a už ho mam i na prochajdě na volno a do 15m se nehne na to si ho hlídam,spíše vyžaduju aby chodil u nohy,ale těch 15m píšu proto,když chytí pach a rád by šel něco prohnat,ale v tu ránu zahřmí DAUUUN a je domluveno,že jako si tohle nepřeju,že bude chodit hledat jen na povel ne kdy se mu zachce.Kočičáky teda mu necham prohnat kdy mě ji zahnal na strom a luxusně hlásil,to jsem málem plakal štěstím jak mu to šlo,škoda,že mě to nenapadlo natočit na telefon.No jinak mě nějak už nic nenapadá jen taková otázka co dřív jestli BZ nebo LZ ,osobně bych to raději viděl na BZ,zdá se mi to takový,že se po tom psovi nechce tolik najednou a u tak mladýho psa si nejsem jistej těma LZ .Budu nadále hlásit jak na tom jsme a jak se k něčemu dereme.Lovu,lesu.