Tyhle už jsou tady přece dávno... zákonu to neodporuje, je to ve vkusu každého co si pořídí, pokud bude lovit tak jak má, nedělám rozdíly s páprdou co postřílí kusy breneky. I když i zbraň by se měla držet opticky v mezích té "lovecké", já bych s s překopávkou typu SKS nebo Sa58 či AK styděl ale nikomu to nevnucuju a každý jsme jiný.
Poud se držíme současné legislativy - (musíme!) osobně bych volil spíš než 3ranný automat, tak dobrou pákovku třeba na 5. dyť dnes nový marlin1895 vyjde za polovinu oproti lepšímu semiautu a uštřené prachy vrazím do přebíjení a tréningu a lovím a lovím, pokud mám co 

Na společné beru opakovačku ZG a už se mi stalo že víc než 3 se mi hodily - spíš pro opravu. S tou pákovkou je to po nácviku stejně rychlé jak se  semiautem a mám tam další 2. I s mauzerem to jde, jen cvik a mušku. Však tu jsou videa.
Lov na hromadách a semiauto žádná výhoda, kdo loví - ví, šero-noc 1.rána, musí sedět jinak je zle, pak záblesk a zbytek tlupy v trapu, ihned přebíjím a reviduji zasažený kus pokud je v dohledu 

Pokud mi šla velká tlupa na čekané kalištěm stihl jsem 2 i s mauzerem.