výpalky
na ČI?P, jak ste mi poradili, tak sem tam asi někdy v září poslal mejl, no bohužel, mohlo se to stát, že jim nedo?el, ale do této doby neodpověděli. Asi zapoměli hesla na mejlové schránky
jinak situace u nás se nezměnila, jenom stařičká V3Ska jezdí jinou trasou...

Sauer 404 Synchro XT .308w
CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
Re: výpalky
Zdravím,
chtěl bych se vrátit k tématu výpalky, zajímalo by mě jestli má někdo zkušenost s vnaděním prasat tímto matrošem. Zrovna nedávno jsem byl v pálenici, moc krásně to tam vonělo
tak si říkám že by to mohlo vonět i čuníkům a majitel mi říkal že si můžu odvézt kdykoliv jakékoliv množství a že se snad dřív tímto prasata i krmila. Otázka ale je jestli to vůbec budou brát a jestli jim to nepřivodí nějaké potíže. Díky za vaše názory a zkušenosti.
chtěl bych se vrátit k tématu výpalky, zajímalo by mě jestli má někdo zkušenost s vnaděním prasat tímto matrošem. Zrovna nedávno jsem byl v pálenici, moc krásně to tam vonělo

Marlin XL7 270 win, MeostarR1 7x56 RD
Berou a fest.
A jsou po požití toho matroše prasata méně ostražité? Doufám, že pak nedělají ještě větší bordel.
Když k tomu přijdou tak ten rachot z pecek je slyšet na 100m,pak se v tom většinou vyvalí, to už pricitam společenské únavě 

No tak zkusit bych to mohl a uvidím co na to čuníci budou říkat
abych jim ale nevypěstoval závislost na alkoholu 

Marlin XL7 270 win, MeostarR1 7x56 RD
Viděl jsem cca 3 bečky (tři hromádky) vyvezených výpalků a uprostřed toho daněk....vesele křoupal pecky. Jinak ale jsem nezaznamenal, že by tam rýplo prase.....
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
Už se špekuluje o krmení i pro farmová zvířata,včetně slepic....
u nás chodí černá na vnadiště dost a pravidelně, jsou to takové horské věčně hladové kusy, hlavně selata jsou k neudržení. výpalky jsme zkusili taky ale nic moc efekt, jen na jaře rozryté a rozšlapané, nějaké nalámané pecky jsem tam neviděl, to raději suché pečivo a pokud je mezi tím i nějaký suchý loupák tak se chcou zbláznit.
My dáváme normálně do vrtaných barelů suchou kukuřici, na zimu prosolenou, já ještě do petlahví půl na půl pozadek s odpadním mysli, v létě v petkách nakvašenou kukuřici. To berou přednostně, v zimě jsem taky kdysi dával mokrou nasolenou kukuřici s magi v petlahvích.
Je to třeba dobře uvázat na pevnostní špagát a propíchat jen na koncích, aby maximum plastů zůstalo na špagátě - otevřou to a mačkají jak tubu, zbylé plasty sbírám co pár měsíců pod vnadištěm v lese - netahají to daleko. Dělá to fajn rachot a není třeba vnadit každý den, po vybrání to přijdou další den kolikrát i dočistit, když je to sladké tak se to ve sněhu a dešti na stěny plastu i nalepí. Pokud není přístup k mysli, tak se dá namíchat strouhanka s trochou cukru nebo soli a plev či jiného zrní a do petek - náhradní sladká nebo slaná suchá verze na zimu.
neskrmí se moc, ostatní zvěř k tomu nejde krom jezevců a lišek (sladká verze), nehnije to, rachotí to atd. pokud nějaký čas nechodí a zaplesniví to, prostě se petláhev jen obmění za novou plnou.
Tak, moje letité knowhow jsem tu odevzdal
My dáváme normálně do vrtaných barelů suchou kukuřici, na zimu prosolenou, já ještě do petlahví půl na půl pozadek s odpadním mysli, v létě v petkách nakvašenou kukuřici. To berou přednostně, v zimě jsem taky kdysi dával mokrou nasolenou kukuřici s magi v petlahvích.
Je to třeba dobře uvázat na pevnostní špagát a propíchat jen na koncích, aby maximum plastů zůstalo na špagátě - otevřou to a mačkají jak tubu, zbylé plasty sbírám co pár měsíců pod vnadištěm v lese - netahají to daleko. Dělá to fajn rachot a není třeba vnadit každý den, po vybrání to přijdou další den kolikrát i dočistit, když je to sladké tak se to ve sněhu a dešti na stěny plastu i nalepí. Pokud není přístup k mysli, tak se dá namíchat strouhanka s trochou cukru nebo soli a plev či jiného zrní a do petek - náhradní sladká nebo slaná suchá verze na zimu.

Tak, moje letité knowhow jsem tu odevzdal

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s