Vlci

vse co souvisí s naší zvěří a jejím chovem...
Odpovědět
lovec
Zkušený diskutér

Vlci

Příspěvek od lovec »

458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Karel61
Pravidelný diskutér

Re: Vlci

Příspěvek od Karel61 »

Pan Michael Wilke z Lüneburgu (jižně od Hamburku) ve filmu vypráví, jak jako řidič náklaďáku potkal na silnici mezi obcemi Amelinghausen a Ebstorf v protisměru osobní auto, které na něj blikalo světelnou houkačkou a když se díval proč, tak uviděl, že se na silnici pohybuje smečka vlků. Sáhl po mobilu a nafilmoval je. Vypráví, že se nejedná o vlky uměle vysazené, ale o vlky, kteří dobrovolně přivandrovali zpět poté, co je člověk vypudil a vyhladil a teď se snaží o osídlení (to teda nevím a z komentáře ani není jasné, jak na to přišel). Říká, že je to fajn, že se vlci vrací a s trochou dobré vůle budou zase žít spolu s člověkem, i když ze začátku to bude nějaký ten problém znamenat.
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Tim
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tim »

Je s podivem, že se vlci usadili právě tam :shock: Jezdím do Německa pravidelně a zhruba 2x do měsíce se pohybuji i v těchto krajích kolem Labe. Přitom Šlesvicko - Holštýnsko a Meklenbursko jsou země, kde se intenzívně zemědělsky hospodaří a o nějakých velkých komplexech lesů se tam téměř nedá hovořit :?:
Motivační citát pro tento den:

Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Karel61
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Karel61 »

To Tim:
Právě! Já to tam znám, 6 let jsem tam bydlel. Jedná se o oblast přírodního parku Lüneburger Heide, který je oblíbeným víkendovým výletním místem Hamburčanů. O nějakých hlubokých liduprázdných lesích vůbec nelze hovořit. Já bych ty vlky čekal spíš někde na Šumavě, tedy v oblasti Bavorského lesa, než na severu.
XAXAP
Častý návštěvník

Příspěvek od XAXAP »

Vlk je evidentně adaptabilní. To není jen případ Německa.
Byl jsem je tam pozorovat, poslouchat a fotit a je to úžasné. Jenže z Německa jim to bude k nám docela trvat. Smečka, která se toulala u českopolské hranice a byla naděje, že by se mohla přemístit či díky migraci subadultů nastěhovat k nám záhadně zmizela. Ta beskydská je zase v ohrožení díky šílenému postoji slovenských kolegů.
Dle všech pozorování je v Čechách větší pravděpodobnost narazit na něco, co se týká šakala než vlka, bohužel.
suhl
Pravidelný diskutér

Příspěvek od suhl »

Mám doma dvd o vlcích, část je natočena právě v Německu, až bude čas, tak ho znovu shlédnu a doplním odkud to přesně je, ale pamatuji se, že tam došli z Polska a osídlili nějaký vojenský prostor, kam se turisti nedostanou, při pohledu z vrtulníku je zřejmý velký lesní komplex.
Steyr Mannlicher mod. M 8x57 JS
Steyr Mannlicher mod M 7x64
Mannlicher Schoenauer 8,2x56 MS
Tim
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tim »

XAXAP - no, já si ani nedělám iluze o tom, kam "záhadně" zmizela :roll: O postoji našich východních sousedů k vlkům se mezi aktivisty vedou vášnivé debaty a já s nimi musím tak trochu souhlasit. Lovit 300 vlků ročně v tak malém státě jako je Slovensko je vzhledem k jejich teritoriální náročnosti opravdu moc...

Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Tim píše:....... Lovit 300 vlků ročně v tak malém státě jako je Slovensko je vzhledem k jejich teritoriální náročnosti opravdu moc...
Ak by ta to neobtazovalo, prezrad, kde si prisiel k cislu 300ks?

Toto je kvota 2012/2013: http://www.polovnickakomora.sk/spk/29-s ... aveho.html
Ministerstvo podohospodarstva píše: Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, ako ústredný orgán štátnej správy poľovníctva podľa § 72 zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o poľovníctve“), podľa § 72 písm. m) zákona o poľovníctve:
u r č u j e
ročnú kvótu lovu vlka dravého (Canis lupus) v poľovníckej sezóne 2012/2013 pre územie Slovenskej republiky v celkovom počte 130 ks
130ks, slovom stotridsat.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Tim
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tim »

Ano, 130 vlků je kvóta ministerstva. Ta byla loni 120 vlků a přesto se jich ulovilo 135. Nicméně návrh KLÚ byl ještě před třemi lety něco kolem 280 vlků (tedy mé zaokrouhlení na 300 bylo z mé strany nepřesné, ale přesto se domnívám že nepodstatné). A mezi námi, i 100 vlků je hodně :roll: Zdroj je www.selmy.cz

lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Pred tromi rokmi bola kvota 120ks..... Neviem kam chodis na tie cisla, ale zatial triafas stale vedla.
Every Shot Counts
Tim
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tim »

Prostuduj si ten odkaz :wink: Ano, kvóta byla taková, ale návrh plánu byl jiný, z toho lze jednoduše vyvodit, že je snaha lovit více vlků :wink: A netřeba snad zdůrazňovat, že přiznaných sice je třeba 130 vlků, ale ulovených je mnohem více. Mám na Slovensku dost příbuzných (i "polovníků") a vím, jak to tam s vlky chodí - asi jako tady s rysem. Není potřeba mi věšet bulíky na nos a tvrdit mi, že to není pravda.

motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Time myslím,že si nerozumíte.Návrh je snad něco jiného než definitivní kvóta.Návrch 300 ale kvóta 120.Tak o co jde?
Je snaha vždy ty stavy přehánět a žádat o větší odlov,tím spíše když víš ze ti to strouhnou.To je běžné i u nás a všude jinde.

Jinak známý byl letos lovit vlka a vyznělo to tak,že ti vlci nejsou všude ale zrovna v jediné oblasti(tam je jich dostatek),takže i těch 300 by bylo v pořádku.
Tim
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tim »

Jo, to je pravda... Nic to ale nemění na tom, že dost jich je ulovených i nelegálně a nikdo se tím netají...

Karel61
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Karel61 »

A není ta kvóta 120 podhodnocena, když se jich tedy loví více a pořád je jich dostatek? Já se vlky zatím moc nezabýval (myslivec, co vlka střelil, mi říkal, že lov nic moc, prý jako když máš střílet do psa), ale z vlákna mi to tak připadá...
Odpovědět