Černí rytíři / způsoby lovu
Já na černou šoulám hlavně ráno při rozedněnní na loukách, nebo i večer, hlavně v de?tivém ale bezvětrném počasí, šoulám taky za úplňku. Jinak čekám na dobře obeznaných ochozech u mlazin nebo rákosí ráno i večer. Střílím pak na velmi krátké vzdálenosti ( 10 - 20 m ), je to super adrenalinový lov ( o?těp), vřele doporučuji.
Jako super návnada, které černá nikdy neodolá, jsou burské oří?ky (neloupané), to mají rádi nade vše. Pokud máte vnadiště, a černá tam chodí i nechodí, zkuste buráky, stačí malá hrstka denně, a budou chodit každou noc.
Já je ale na vnadi?ti nelovím, to si radši stoupnu na ochoz 300m od vnadiště a u?iju si to. Z kazatelen a posedů vůbec nelovím, připadá mi to moc jednoduchý, jako na střelnici. takže jenom ze země, naprostou většinu svých prasat jsem ulovil za světla právě při čekané na ochozech.
Jako super návnada, které černá nikdy neodolá, jsou burské oří?ky (neloupané), to mají rádi nade vše. Pokud máte vnadiště, a černá tam chodí i nechodí, zkuste buráky, stačí malá hrstka denně, a budou chodit každou noc.
Já je ale na vnadi?ti nelovím, to si radši stoupnu na ochoz 300m od vnadiště a u?iju si to. Z kazatelen a posedů vůbec nelovím, připadá mi to moc jednoduchý, jako na střelnici. takže jenom ze země, naprostou většinu svých prasat jsem ulovil za světla právě při čekané na ochozech.
wow-tak to musi byt opravdu supr zazitek a adrenalin
pry naprosto nejlepsi vnadidlo na prasata je uhynule zvire- loni v zime srazilo auto dospelou srnu a myslivci ji nasli az po radne dobe protoze stacila po narazu ubehnout jeste cca 100m nez uhynula a protoze uz byla radne zasmradla tak ji odvezly do honitby jako navnadu na prasata..nezapomenu ten potutelnej vyraz kdyz mi pak jeden myslivec licil jak hned navecer prisel kanec prave k nemu prestoze o cca kilometr dal v sousedni honitbe vnadili jako blazen kukurici, silazi a neprislo jim vubec nic 

Nicmene to je krapet prasarna. Spravne by to meli zakopat. Vnadit na uhynule kusy je tusim zakazane.
Kazdopadne na nejake ty mensi kousky masa (ne na celou srnu) lze.
Ale tam, kde neni zalobce... neni soudce, ze?!
Jinak s tou cernou je to u nas slabota. Kez bych mohl soulat... abych je potkal. Musel bych se do lesa asi nastehovat
sance je mala. Proto vetsiinou jen sedim na mistech, kde je sance ze neco prijde.
Kazdopadne na nejake ty mensi kousky masa (ne na celou srnu) lze.
Ale tam, kde neni zalobce... neni soudce, ze?!

Jinak s tou cernou je to u nas slabota. Kez bych mohl soulat... abych je potkal. Musel bych se do lesa asi nastehovat

Já sedím u vnadiště a na to používám: dospodu plevy a pak to zasypu silá?í. Potom tam průběžně přisypávám nahoru oves. Ten bere hlavně srnčí. To používám jako značkovač. Dokud v klidu bere tak pohoda, ale jak se zdekuje tak dávám hned pušku do okna kazatelny, protože prasat tam jsou coby dup. ještě tam kvůli prasatům dávám plastové lahve naplněné ovsem. Zaprvé se prasata zabaví, když ho vysypávají a zadruhé se podle nich člověk v noci lépe orientuje.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já lovím černou jak při šoulání tak na čekané u vnadiště.když se o černé něco málo ví neni tak velký problém něco ulovit.Možná by jste se divili kolik kusů vám projde honitbou o kterých nemáte ani tu?ení.Černá je pro mě zvěří číslo 1 nejem pro svou vitalitu,ale hlavně pro svoji vrozenou inteligenci.Ale proč přidávám pár řádek.Má někdo zkušenost s automaty na krmení jak jsou vidět na cizích stránkách.Ty jak vypadají jako malá sila na nohách.Moc by mě zajímal ten systém na dávkování krmiva.Doufám,že se někdo podívá na toto téma a odpoví.
-
- Nový návštěvník
prasátka
Vloni se mi povedlo ulovit 2 lončáky na šoulačce - jednoho v květnu (17 kg
) a druhého v červenci (18 kg
). První úlovek, byla obrovská náhoda - už jsem šel domů a řekl jsem si, že to vezmu přez kopec. Viděl jsem 2 lončáky asi na 400 metrů (někteří z nás už by stříleli
). Zmizeli mi za remízkem, tak honem za nimi. Ve?el jsem opatrně do remízu a prošel potichu na druhou stranu. Na 60 metrů jsem poté jednoho ulovil
. Podruhé jsem šoulal po okraji lesa. přišel jsem na jeden roh, který tvoří pravý úhel. Podíval jsem se za roh a zjistil, že je tam 6 lončáků. Z nich jsem vybral slabší bachyňku (skrvnitá a poměrně světlá) a ulovil ji. Udivilo mne, co je tam nalákalo (byli na louce, která se 2x ročně poseká a víc nic). 20 metrů do kraje lesa rostly v louce houby
. Jinak lovim radši černou z posedu. Na krmeli?ti se už letos nějaké to prase objevilo, ale spíš náhodou, protože mám kousek od krmeli?tě kali?tě. Zmizelo jedno jediné jablko
. Ty semenný roky dubu a buku mě zničej 

Pesimista se učí rusky, optimista anglicky a realista se učí střílet
-
- Zkušený diskutér
krmící automaty
Tak s tím zkušenosti nemám, ale viděl jsem to na lov. videu-viz. odkazy. Myslím, že to funguje na farmách-oborách(ohradách), kde se střílí prasata a nakonec tam asi budou jenom prasata. Ve světě se většinou neloví v noci a tak si to nastaví na den a je to pohodě. U nás ti to ve volnosti automat vysype-rozhází na stejně to vezmou ptáci, srnčí atd..
Jinak jsem viděl pově?ené nebo polo?ené těžké barely na 50+kg kukuřice s malou dírkou, se kterými pohne jenom černá a ta si to postupně vysypává. Já jsem to zkusil, ale dírky mě zalepil jíl a tak to musím předělat-přeinstalovat.
Jinak zapla? pánbůh za semenný rok, míň toho "zabiju", ale aspoň se trochu vzpamatujou.
Myslivosti zdar!
Jinak jsem viděl pově?ené nebo polo?ené těžké barely na 50+kg kukuřice s malou dírkou, se kterými pohne jenom černá a ta si to postupně vysypává. Já jsem to zkusil, ale dírky mě zalepil jíl a tak to musím předělat-přeinstalovat.
Jinak zapla? pánbůh za semenný rok, míň toho "zabiju", ale aspoň se trochu vzpamatujou.
Myslivosti zdar!
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Dík to už znám,ale ten systém ne.Moc by mě to zajímalo.Unás letos je černé dost.Vděčíme za to asi 1000 hektarů kukuřice,která se nějak tak zasela za sebvou.takže se táhla od Pelhřimova až k mám.Nebylo problém koukat i na společenství přes sto kusů.Teď je situace jiná něco ode?lo a hlavně jsou zpátky v lese.Zapla? pámbůh.však jsme si taky letos od jezedo?ů vyslechli svoje.A kdyby jsme to měli zaplatit tak nám na to baráky stačit nebudou.
-
- Zkušený diskutér
kukuřice na zrno
Já provozuji myslivost na Znojemsku - tak konec Českomoravské vysočiny - smížená honitba -lesy a pole. Kukuřici na zrno mají prasata všude okolo a jsou toho stovky až tisíce hektarů a bude se sekat určitě celý listopad a Možná kus prosince. V syrovém stavu -před su?ením zrna to dávalo loni místy na některých honech až 200q/ha. Prasata se tedy nestahují pouze do jedné lokality a tak nedochází k lokálnímu přehu?tění, ale proto je poznat, že jich je skutečně výrazně mín. Míň se jich zatím střelilo, nejsou v kukuřicích tak sly?et, selata jsou letos menší přes sucho jsou málo nav?těvovaná kali?tě a ani se nemluví tolik o škodách. Počkáme na prosinec a uvidíme. Snad je to jinak.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
čas to je nepřítel.
Andy necháme to na zimu teď to bude tady jak na manévrech.A po hromadách zatim nechoděj.Vnaď a uvidí?,že je tam taky pozdrží?.Chce to fůru času a ten bohužel neni.Nic neplatěj,ale voddělat nás chtějí.