naše "omyly aneb červená se červená"
naše "omyly aneb červená se červená"
tak jsem zde dal toto tema na popud jednoho ucastnika fora.jsem zvedav kolik z nas najde odvahu zde neco uverejnit.at chcem nebo nechcem tak je to soucast myslivosti a s lovem to uzce souvisi.myslim ze kazdy znas se nekdy "sekl" nekdo min nekdo vic.myslim ze zde nejsou jedinci kteri by toto nepochopili a jestli ano tak at si nechaji bourlive reakce do SZ nebo at toto tema neotviraji 

Zelená
Červenat se bude asi až letos, pak to sem hodím. Mohly by se sem dávat i fota, pro odhad věku ulovené zveře, u které se to už ví viz:
http://lorinc.album.cz/zelena/
byl odhadnut na tři roky, uloven 20. 9. 2004. Já osobně mu tipoval dva...
i o kterých se tady můžeme dohadovat, ne?
http://lorinc.album.cz/album/.
Já se třeba k odstřelu černé dostanu opravdu sporadicky, skoro vůbec a o vysoké se ani nebavím. Na druhou stranu chci být v obraze. Myslím že by zde mohlo být hodně fotek i s popisky k porovnání - taková galerie. Nikde to není a každý si zde potom může porovnávat výšku, sílu, perlení atd., atd. I když to už "le?í"
Bude ponaučen
A vo tom to přece je, né. 
http://lorinc.album.cz/zelena/
byl odhadnut na tři roky, uloven 20. 9. 2004. Já osobně mu tipoval dva...
i o kterých se tady můžeme dohadovat, ne?
http://lorinc.album.cz/album/.
Já se třeba k odstřelu černé dostanu opravdu sporadicky, skoro vůbec a o vysoké se ani nebavím. Na druhou stranu chci být v obraze. Myslím že by zde mohlo být hodně fotek i s popisky k porovnání - taková galerie. Nikde to není a každý si zde potom může porovnávat výšku, sílu, perlení atd., atd. I když to už "le?í"

Pred nejakymi 4-5 rokmi som bol ako kazdy rok na kaciciach....Preleteli prve kusy,bum,kacica spadla....preleteli dalsie kacky,bum,netrafil som,dlhsiu chvilu nic,zotmelo sa.....spoza mna vyletela dalsia,bum,padla....pes ju prinesie....a kuuurv....a......sova

Pri ostatnej zveri sa mi to chvalaHubertovi zatial nestalo,a snad mi to tak este dlho vydrzi.

Pri ostatnej zveri sa mi to chvalaHubertovi zatial nestalo,a snad mi to tak este dlho vydrzi.

Tak já taky přispěji. Dalo by se to nazvat "Jak jsem skoro odlovil jezevčíka".
Kdysi jsem sokolničil a jelikož se mi vyvedla pěkná samice jestřába, tak jsem ji cvičil na lov koček. Pro vypouštění koček na volném prostranství jsem potřeboval pomocníka a tak jsem požádal kolegu o pomoc. Netu?il jsem, že si s sebou vzal svého mazla králičího jezevčíka (nosil ho občas v kapse huber?áku). Sic malý psík tak velký nepřítel koček. Jak uviděl bě?et kočku vydral se z kapsy a hurá za ní.
D?esina (tak se jmenovala samice) si z nepochopitelných důvodů vybrala vzdálenější cíl-psa. Jak nám to oboum došlo, spustili jsme takový křik, že do něj jen bouchla a zamířila si to do lesa. No a psík dohnal kočku na strom a vydatně hlásil. Ten den jsem již nic nepodnikal, D?esinu přilákal na pořádný flák masa a opečovával jí, aby se s toho stresu rachle dostala.
Sic by za to červený bod nebyl, kamarád a hlavně jeho rodina by mi určitě nemohla přijít na jméno.
Jinak, kdo se nikdy neustřelil, až hodí kamenem, důležité je vzít si s toho ponaučení.
Kdysi jsem sokolničil a jelikož se mi vyvedla pěkná samice jestřába, tak jsem ji cvičil na lov koček. Pro vypouštění koček na volném prostranství jsem potřeboval pomocníka a tak jsem požádal kolegu o pomoc. Netu?il jsem, že si s sebou vzal svého mazla králičího jezevčíka (nosil ho občas v kapse huber?áku). Sic malý psík tak velký nepřítel koček. Jak uviděl bě?et kočku vydral se z kapsy a hurá za ní.
D?esina (tak se jmenovala samice) si z nepochopitelných důvodů vybrala vzdálenější cíl-psa. Jak nám to oboum došlo, spustili jsme takový křik, že do něj jen bouchla a zamířila si to do lesa. No a psík dohnal kočku na strom a vydatně hlásil. Ten den jsem již nic nepodnikal, D?esinu přilákal na pořádný flák masa a opečovával jí, aby se s toho stresu rachle dostala.
Sic by za to červený bod nebyl, kamarád a hlavně jeho rodina by mi určitě nemohla přijít na jméno.
Jinak, kdo se nikdy neustřelil, až hodí kamenem, důležité je vzít si s toho ponaučení.
Holub
To stěma sovama je problém, u nás jch je taky dost a docela mě pletou
. Zatím sem to vždycky ustál, a aspoň si člověk trénuje nahazování
. Ale byl jsem čerstvě po zkouškách a vyšli jsme z kámošem na holuby. Lítali z topolu na topol a já ne a ne trefit. Tak jsem si kousek poodešel, najednou se podívám nad sebe a - holub-. Bác, jak na sviňu spadl a měl krou?ek
. Fotku bohužel nemám 

Ja jsem taky byl na holubech a taky se mě nedařilo.vystřílel jsem skoro krabičku a byl jsem už pekne vytočenej....a najednou letel jeden ke me...tak jsem si s nim potahnul,vystrelil a nahodou trefil...a když jsem viděl krou?ek tak mě to taky překvapilo
...oni se líp trefujou protože sou pomalej?i
si myslim 

Pro zajímavost přikládám mega omyl jednoho taky ,,myslivce".
V tomto revíru nelovím, takže podrobnosti ,,úspěšného lovu" neznám.
http://album.volny.cz/hubert7/browse.ph ... wse_page=0
V tomto revíru nelovím, takže podrobnosti ,,úspěšného lovu" neznám.
http://album.volny.cz/hubert7/browse.ph ... wse_page=0
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
letošní srnec
Tak já mám něco od sebe a je to poměrně čerstvý zá?itek, který by hodil snad i do rubriky ?zážitky, které už nechci nikdy zažít?. již od konce března jsem věděl o ?raritním? srnci. Oboustranný ©esterák s levým parů?kem rostoucím klasicky a pravým v úhlu cca 90° od toho normálního. Pěkná trofej říkal jsem si, ale třeba najdu lepšího? Od začátku ostřelu jsem ho mohl střílet 3x, ale pustil jsem ho. Při posledním setkání jsem si však srnce prohlédl na 30 kroků a zjistil, že problém není v paro?ině, ale že už v pučnici. Srnec nebyl v dobré kondici a ještě ke všemu lehce napadal na zadní běh. To rozhodlo. O den později jsem střelil paličkáče a podle nepsaných pravidel v našem sdružení mi nic nebránilo v lovu trofejového srnce. V úterý 29.5.07 jsem odhodlaný šel na jisto. Srnec skutečně vyšel a po ráně na odhadovaných 100m zůstal v ohni. přišel jsem na nástřel a ? žádná rarita. Asi budete znát pojem ?kývající paroh.? Parů?ek byl ulomený a držel jen za ků?i. Po stažení se nyní vybarvuje v kbelíku již jen s jedním parů?kem. Prakticky se může jednat o sanitární odstřel, ale dobrý pocit z toho nemám?
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
omyl
V době říje jsem šoulal kolem zarostlých vihohradů, které byli určeny k likvidaci, asi v polovině úseku který jsem chtěl projít, jsem uviděl pást se v řádku paličkáře, který navíc nebyl ještě vytlučený, všechno jasné a jednoduché, opřel jsem se o krajní sloupek houkla rána a srnec se složil.
Počkal jsem 10 min a jdu na nástřel kde leží "SRNA" s paličkami asi 5 cm, proto je neměla vytlučené, naštěstí nevodila srnče. Srnu jsem dostal jako příděl a o to víc si dávám pozor a každý kus raději přečtu víckrát než zmáčknu spouš».
Počkal jsem 10 min a jdu na nástřel kde leží "SRNA" s paličkami asi 5 cm, proto je neměla vytlučené, naštěstí nevodila srnče. Srnu jsem dostal jako příděl a o to víc si dávám pozor a každý kus raději přečtu víckrát než zmáčknu spouš».
-
- Zkušený diskutér
Je zajímavé, jak některé zážitky jsou si podobné... Taky já, když jsem začínal s lovem, jsem samozřejmě jako první zvěř ulovil kroužkovaného holuba, no co s ním, tak se snědl. A protože tehdy bylo dostatek králíků, chodil jsem hodně po nich a jednou takhle šoulám a z trávy koukne u?atá palice, já bác z brokovnice, jdu na nástřel a tam le?el pěkný zajíc, všechno v pořádku včetně slechů, taky se snědl, no co s ním, ale potom už jsem si dával zatraceně dobrý pozor a takový omyl už se mi nepřihodil, abych si spletl králíka se zajícem. Do třetice jsem takhle v lednu v 80-tých letech v mraze seděl na kazatelně, dobře oblečený, chvilku jsem si zdřímnul, proberu se a vidím jak sněhem ke kazatelně se vlní kuna, tak neváhám a z brokovnice pálím. Co mám dále povídat, opět to byl zajíc, ta zatracená rozespalost, no styděl jsem se, na druhou stranu manželka do té doby nejedla zvěřinu, po přípravě tohoto zajíce jí začala zvěřina chutnat a tak ten zajíc prospěl dobré věci. O červeném srnci někdy příště... F.
politice a politikům zmar
Asi se vám nekomu zatoulal střelenej divočák - Český ráj - Srbsko,Bran?e?. leží na turistické (?luté) ceste z kempu Duo kempu na Krásnou vyhlídku cca zde 50°31"16 - 15°03"47
Střelenej za krk pod páteř.
http://album.volny.cz/balda2004/view.ph ... page=0#img
Střelenej za krk pod páteř.
http://album.volny.cz/balda2004/view.ph ... page=0#img
-
- Věčnej rejpal ;-)
Já jsem jednou u strejdy na chatě v potoku omylem vzduchovkou střelil pstruha. Já stál za tlustým dubem u vody a on stál v mělké vodě kousek od břehu. Pěkně jsem si počkal až se zvedne na mu?ku, pác ... a pstruh už jel břichem hore po proudu. všichni mi říkali, že to byla náhoda, tak jsem za chvilku omylem střelil ještě jednoho. Oba měli cca 30 cm a byli pěkně stavění. Mám na to asi 5 svědků. Myslel jsem, že to je "škodná-okoun" a oni se z toho vyklubali pstruzi.
No tak s pravdou ven, věděl jsem, že jsou to pstruzi. když jsem je tam tehdy uviděl, podleh jsem zoufalství, protože jsem neměl s sebou prut ani povolenku. A jak vidíte, nakonec to nějak dopadlo. Ta lovecká (rybářská) vá?eň je hrozná věc.
No tak s pravdou ven, věděl jsem, že jsou to pstruzi. když jsem je tam tehdy uviděl, podleh jsem zoufalství, protože jsem neměl s sebou prut ani povolenku. A jak vidíte, nakonec to nějak dopadlo. Ta lovecká (rybářská) vá?eň je hrozná věc.
Tak vám ukážu toho červenýho ročka z loňska.
Myslel jsem, že je to raritka, ale bylo to líčí ...
http://album.volny.cz/steyer/browse.php ... 871&browse_
page=0&delete=8f14748c3e0bc9d27c84e97558cd2cc9&image_id=2096567
Myslel jsem, že je to raritka, ale bylo to líčí ...

http://album.volny.cz/steyer/browse.php ... 871&browse_
page=0&delete=8f14748c3e0bc9d27c84e97558cd2cc9&image_id=2096567
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mě se asi před 3 týdnama "povedlo" něco, co mě mrzí do te?ka, chodil jsem na srnce, občas je problém touto dobou ho potkat, protože obylí je už dost vysoké a louky v polabí moc nejsou. Asi 4. den jsem konečně obeznal srnečka, odhadoval jsem ho podle všech znaků, který mě napadali na 2-3 roky, spíš 3, na hlavě měl slabšího vidláčka, podle hlavy, figury, krku i chování jsem byl přesvědčenej, že se jedná o staršího srnce a tak jsem ho další večer ještě jednou prohlídnul a bohužel i střelil asi na 80m, ještě když jsem k němu přišel, tak jsem byl přesvědčenej, že jsem udělal dobře, až když jsem se podíval na zuby a viděl, jak mu zrovna vypadává 3. stolička, tak jsem byl z toho dost špatnej... Je pravda, že zas tak velký zkušenosti nemam, ale tohle se mi stalo poprve a doufám, že i naposled, do te?ka jsem z toho špatnej, když se na tu trofej podívám...
bohužel i takový věci se stávaji...