Ale původně jsem chtěl říci něco jiného.Já osobně raději slovím bachyňku 30kg i když s možným ryzikem plnosti, než 50kg kňourka.U nás většinou chodí jako poslední prasata za rudlem tak ještě lončák, či dva.Stalo se mi to už několikrát, naposledy jsem si je svoji blbostí zradil.
ještě k tomu, většinou vnadíme, ne moc velkými hromadami,ale stačí vždycky za týden trochu přisypat až kukuřice nebo ovsa, zbytečně Vám do toho nepr?í a neplesniví.Ale já osobně si nejsem schopen zapamatovat, jak na tu kupu přišli, které bylo první a které poslední a když se tam ještě začnou po??uchovat je konec, takže jediným kritériem zůstává velikost.
Záleží hodně na podmínkách je jasné, že když jde 5prasat na strni?ti tak je krásné si to jedno vybrat,přesně třeba to předposlení, ale nejsi první,kdo říká,první a poslední kus mi vždycky říkavali doma nestřílet a spíše vždy ty menší,co nejvíc od zadu.Taky mi kamarád říkaval, že když mu chodila na kupu ba?ka, selata a nicmoc lončák, tak když střelil nejmenší sele, tak třetí den už tam byli zase, když ,ale ulovil toho lončáka(ples),tak tam nepřišli nejmíň týden, že by nějaká sociální hierarchie?
Krásný případ se mi stal loni koncem zimy, někdy koncem března na kupu chodili tři kusy, jeden menší a dva velký, selátko(podzimní) a dva menší lončáci, tak, že to sele zkusím ulovit, už nebylo moc sněhu, respektive pod stromoma už nebyl sníh. Viděl jsem jak přichází na kupu, pak tři tmavý fleky a to nejbli??í bylo to sele, párkrtát to tam zakřupalo, a už vidím jak to poslední překonává cestu zpátky do houštiny, říkám tak první lončák, tak si chystám pušku,umis?uju bod a čekám na druhý a třetí no a když šli ty dvaja, tak byli stejně velký,tudí? ti dva lončáci.Tak jsem to sele ze v?í parádou pustil.Ne, že by mě to nějak mrzelo,ale od tý doby nic