zdenek> to je v pohodě, mě sice trošku překvapuje, jak si edelweiss jede pořád svojí ve stylu "nikdy jsem tam nebyl, ale znam to tam", srovnává klimatické podmínky ve středu Evropy s Afrikou a zkušenosti letitých profesionálů označí za "jedna paní povídala", ačkoliv s tím nikdy nestřelil ani ň, stejně tak srvonávat 45-70 a 458 WinMag je podle mě hruška a jablko, ale budiž, nikomu nic vnucovat nebudu.
edel> jak jsem konečně zjistil, tvoje flinta bylo ZKK-602, což je dobrá záležitost, má pověst extrémně spolehlivé pušky mezi PH.
Pokud si někdo myslí, že české flinty jsou na prd, přikládám citaci z jedněch jihoafrických stránek o vývoji 458 Express - pro angličtináře:
Today we know BRNO is replaced by the CZ 550 product. There are hundreds of ZKK 602 actions and rifles in Southern Africa. The reason is that the ZKK 602's work well and are extremely reliable. Africa is called the testing ground of any product, the ZKK 602's passed with flying colors. The ZKK 602's needs no introduction in Africa, for may professional hunters it is our primary workhorse. The ZKK 602's are rough as dirt roads when you buy them, but soon with a little elbow grease and polishing media you have yourself a fine rifle with a smoother action.
V překladu zhruba: Dnes je Brno nahrazováno CZ 550. V jižní Africe jsou stovky pušek a závěrů ZKK 602. Důvodem je to, že ZKK 602 pracuje dobře a je extrémně spolehlivá. Afrika je nazývána testovacím prostředím pro jakýkoliv výrobek a ZKK 602 obstála skvěle. ZKK 602 nepotřebuje žádné představování v Africe, pro mnoho profesionálních lovců je to naše primární pracovní zbraň (v originále pracovní kůň

)) ZKK 602 je hrubá jako prašná cesta, když jí koupíte, ale brzy s trochou leštění a mazání máte slušnou pušku s hladkým chodem.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.