vhodna zbran/kaliber na lov v afrike

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: vhodna zbran/kaliber na lov v afrike

Příspěvek od Zdenek41 »

Kdybych věděl,že to spustí to co to po mém dotazu spustilo,tak o té 458W raději mlčím,ale jsem rád že jsem se něco dozvěděl.A ted vím,že na letadla to neni :lol: :lol:
vhool

Příspěvek od vhool »

no to minomet na era taky nic moc ale na niceni zive sily dobry :lol:
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

Tos měl Zdenku říct, že sháníš tohle ( ostré, samozřejmě )

http://www.repliky.info/PLRS-9M32M-Stre ... -3143.html
:lol: :lol:
Ulkomaalainen...
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

kasari tak tím cokoliv střelíš už máš rovnou nachytané na karbanátky pokud to dohledáš a pinzetkou posbíráš :lol:
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

No jestli sháněl Zdenek něco na letadla, tak bych výsledek radši nedohledával, ani nesbíral...

8) :lol:
Ulkomaalainen...
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

zdenek> to je v pohodě, mě sice trošku překvapuje, jak si edelweiss jede pořád svojí ve stylu "nikdy jsem tam nebyl, ale znam to tam", srovnává klimatické podmínky ve středu Evropy s Afrikou a zkušenosti letitých profesionálů označí za "jedna paní povídala", ačkoliv s tím nikdy nestřelil ani ň, stejně tak srvonávat 45-70 a 458 WinMag je podle mě hruška a jablko, ale budiž, nikomu nic vnucovat nebudu.

edel> jak jsem konečně zjistil, tvoje flinta bylo ZKK-602, což je dobrá záležitost, má pověst extrémně spolehlivé pušky mezi PH.

Pokud si někdo myslí, že české flinty jsou na prd, přikládám citaci z jedněch jihoafrických stránek o vývoji 458 Express - pro angličtináře:

Today we know BRNO is replaced by the CZ 550 product. There are hundreds of ZKK 602 actions and rifles in Southern Africa. The reason is that the ZKK 602's work well and are extremely reliable. Africa is called the testing ground of any product, the ZKK 602's passed with flying colors. The ZKK 602's needs no introduction in Africa, for may professional hunters it is our primary workhorse. The ZKK 602's are rough as dirt roads when you buy them, but soon with a little elbow grease and polishing media you have yourself a fine rifle with a smoother action.

V překladu zhruba: Dnes je Brno nahrazováno CZ 550. V jižní Africe jsou stovky pušek a závěrů ZKK 602. Důvodem je to, že ZKK 602 pracuje dobře a je extrémně spolehlivá. Afrika je nazývána testovacím prostředím pro jakýkoliv výrobek a ZKK 602 obstála skvěle. ZKK 602 nepotřebuje žádné představování v Africe, pro mnoho profesionálních lovců je to naše primární pracovní zbraň (v originále pracovní kůň :))) ZKK 602 je hrubá jako prašná cesta, když jí koupíte, ale brzy s trochou leštění a mazání máte slušnou pušku s hladkým chodem.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

To ED: Já nevidím na tom co tu BwanaHunter prezentuje (a dlužno dodat že velmi sofistikovaně) nic špatnýho. Je fakt že mi spíš přijde trochu úsměvný se bavit o tropický ráži a zkušenostech s ní na pupku evropy a neposlechnout si někoho kdo s ní má pravděpodobně praktické zkušenosti.

Po dlouhé době je to na fóriu příspěvek který se dá číst, má hlavu i patu a donkonce od někoho kdo se živí jako PH v africe. Od takového chlapíka bych si rád poslech trochu víc.
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Chlapci, nechci se vám do toho míchat, protože o Africe a .458 WM vím prd. Ale myslím, že nešlo o spečení prachu Africkým horkem, ale o spečení při nedostatečném zápalu. Prostě nespolehlivá laborace. Zápalka s nedostatečnou teplotou, velmi pomalý prach, nízké výtahové síly. Pak když to vyklepete z hlavně, je prach spečený. Jinými slovy, dle mne není spečený prach primární příčina, ale důsledek. Nebo se to objevilo u nepoužitého náboje? :?:
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub203 »

Můj názor:

ad 1) Teoretizujeme tu tak trochu všichni neb tu nikdo není v oboru balistiky graduovaný kromě WetDog4.

ad 2) Teoretizování jsou v tomto případě teze o funkci čehosi v naprosto nepřirozeném prostředí a podmínkách. A ty prostě vliv hrajou... Protože doma v objeváku mi bude chodit všechno hladce....

ad 3) BwanaHunter (dále jen BH) se tu dovolil vyslovit pro kontroverzi r.458W což je prostě fakt a uvádí to každá literatura.

ad 4) Myslím že na každý má tak trochu na názor když je slušně podaný a to ikdyž nemusí ostatním vonět.

ad 5) Je nesmysl se opírat do respondentů kteří prezentují své názory a zkušenosti (a tokových jaké sem píše BH tu moc není)
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
BwanaHunter
Zkušený diskutér

edel> Já zas nějak nevím, čím jsem ti tak hnul žlučí. Já se nehádám a ani nechci. To že k selháním docházelo především o kompresních laborací, s tím jsem od začátku souhlasil a sám jsem to psal. To že znám osobně lidi, co s touhle ráží loví léta a jsou s ní zcela spokojení jsem uváděl taky. To že ti neberu tvoje zkušenosti je pravda a taky jsem to myslím zmínil, a věř - nevěř, myslel jsem to naprosto vážně, protože je pro mě opravdu zajímavý a přínosný slyšet, že jsi s ní odstřílel stovky ran i s přebíjeným střelivem a bez problémů. Uznávám a přiznávám, že o vnitřní balistice toho vím málo, nepřebíjím a neznám detaily a dost pravděpodobně toho o tom víš výrazně víc než já. Za čím si ale pořád stojím je to, že srovnávat podmínky v Evropě a v tropech je mimo mísu. Taky si myslím, že tvoje zkušenosti jsou zkušenosti jednoho člověka z jedné flinty a to ještě flinty dobré a odolné, ať si říká kdo chce co chce. To je nijak nesnižuje, ale hodit tím zkušenosti a údaje získané řadou dalších lidí z jiných zbraní a jiných podmínek do koše s tím, že to je jedna paní atd. si myslím není dobře. A nechme toho, hádat se nemá smysl.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

To Edd: omlouvám se, že trochu odbočím od 458. Mě se to stalo u .357 s prachem Acc. No9, střelou 159gr a zápalkou Magnum SB. Krimp silný (náboj nejde delaborovat). Nešlo o kompresní laboraci, přesto zápal nespolehlivý a u selhačů spečený prach. Přitom jde o laboraci v rámci manuálu. Pokud se něco podobného přihodí u 458 a má to i třeba tragické důsledky, pak je o špatnou pověst postaráno. Nicméně si nemyslím, že jde o vrozenou vadu tohoto náboje a stát se to může i u jakékoliv jiné ráže.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

dalas a z toho plyne poučení dovolovat si raději jen na zvířátka co ti to nemohou oplatit :wink: :lol:
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

to rimar77: neboj, experimenty jen do papíru, na zvířátke jen to osvědčený ikdyž mi to nemohou oplatit. :D
Naposledy upravil(a) dalas dne stř 13.1.2010, 23:10, celkem upraveno 1 x.
BwanaHunter
Zkušený diskutér

edel> šmarjá, jestli někde něco vyznělo tak, že tvrdím, že je 458 total shit, tak to muselo být nedorozumnění, to si ani nemyslím, natož abych si to troufal tvrdit.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

To Edd: jo 2, 7 i 9 jsou dvojsložkový. Používal jsem všechny. Zlobila jen ta 9. Mazec je Vect. Sp2, ale to jsem moc OT. :wink:
Odpovědět