Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

čau chlapi, chci se vás zeptat, ikdyž nevim jestli j to to pravé vlákno, na převrtání hlavně 7x57 na 9,3x62. Kolik to tak stojí(např. u p. Martínka a dalších puškařů v záp. Čechách) a co to všechno obná?í??Teď sem si tady něco přečetl, ale radši kdyby ste mi to mohli napsat přímo díky... :wink: Naskytla se mi koupě starší celopažby.Asi brno z roku 1948.. Vím, že bude lepší si koupit novou zbraň, ale tohle bych taky uvítal, přece jen ta celop?ba má své kouzlo..Díky za rady a tipy.. :wink:
vhool

Příspěvek od vhool »

to johny: hlavne se neprevrtavaji ale meni :wink: "prevrtat" muzes komoru.
dale pak 7x57 ma kratky zaver tudiz nejspis nebude pasovat schranka ci zasobnik a potrebujes vetsi vyhazovaci okenko.celo zaveru by melo pasovat protoze prumer dna nabojnice je temer shodny (11,95/12,1mm).na prestavbu na 9,3x62 bych volil razi 30-06 nebo 7x64 jako platformu
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

to vhool- díky zase jsem o něco chytřejší.. :) a kolik by to tak mohlo stát??Asi jak u koho co??
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

9,3x62 do Zetky lze - je to na knap ale jde to, připrav se na to, že budeš muset upravit hrany pouzdra závěru nad ?achtou schránky jinak ti to nebude podávat (neprohlubuj moc v pouzdře závěru nájezd do komory, pak by se ti nasekávala střela 1. náboje pod závěrem). No a pak se připrav na docela kopanec, ale dá se to ustát pokud nejsi začátečník. Převrtává pouze Kuna, pokud vím, je tu na něj někde odkaz, zkus jej kontaktovat a pak sem hoď info.

ps: měl jsem zetku v 9,3X62, srnčí mi ale pravidelně odcházelo i za hranici 100m, stříleno 18,5g SP Sellier bellot - průstřel jako šípem, v tu dobu jsem lovil hlavně srnčí sem tam černou, takže jsem ji prodal. Dneska už je mnohem větší výběr střeliva, takže by se to dalo ře?it na lehčí zvěř třeba 15g Vulkánem.
vhool

Příspěvek od vhool »

to nimrod: nevsiml jsem si ze je zde rec o "zetce" .. pouze asi :wink: a to co pises je samozrejme mozne a uz tu nekde je diskuze na toto tema ale je to takove to cechackovske bastleni (muj nazor) neusetris a jeste zasahujes do pouzdra zaveru a jeste to mas "knap",predpokladam ze kolega neni puskar a prestavbu zada,pak si myslim ze vysledna cena bude vyssi nez u nove zbrane a jeste to bude kompromis, osobne v tom nevidim zadny efekt krome pocitu ze jsem si to vymyslel ja a radsi bych pohledal nejakou vyslehanou vhodnejsi razi
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Klasická Zetka v 9,3x62 nebude asi žádný pohodlí.

TO. nim. nim

Kolega m á 9x3x62 v CZ 550 se 60c m hlavní a minimálně posledních pět kusu ode?lo do cca 80m a to používá relativně měkký Vulkan 15g s rychlostí 800m/s a to po celkem dobrých zasázích . sikmé komory a někdy i škráblé srdce. Vzdálenost střeldy 50-60m a hmotnost kusů do 65 kgy vyvrženo!
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

JK - 243W je jiný kafe, co ?

Já viděl koloucha po zásahu 9,3x62 na komoru na 40m chodit normálně lesem pomalu a v pohodě, jako by nic. Po 8x57 JS padl. Pak dva lončáky 9,3x62 v ohni na 60m.
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Vhool

Takze sendero dostane k vyroci novou vodovodni trubku jo :lol: Aspon ze bude opiskovana... tu posledni sis porizoval lesklou abyses mohl na posedu lepe holit... touhle budes vyvazovat rovnovahu... 32mm predkloni leckerej zebrik :lol:
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
vhool

Příspěvek od vhool »

to andy: :lol: :lol: :lol: se neholim koni :lol: :lol: :lol: ... ale nerez mam rad :wink:
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

to je fakt frustrujici. Jen si clovek neco vymysli, objedna a pak to rekne kamaradum, tak si to pulka z nich poridi. :-)
Jen doufam, ze to nebudes mit hotove drive nez mne to dorazi z USA. :-)
Za trest dostanes ukol. Krmit pres udoli u anteny. :-)
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

viz níže
Naposledy upravil(a) nimrod nimrod dne pon 23.2.2009, 9:59, celkem upraveno 1 x.
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

9,3x62 / Z

vhool píše:to nimrod: nevsiml jsem si ze je zde rec o "zetce" .. pouze asi :wink: a to co pises je samozrejme mozne a uz tu nekde je diskuze na toto tema ale je to takove to cechackovske bastleni (muj nazor) neusetris a jeste zasahujes do pouzdra zaveru a jeste to mas "knap",predpokladam ze kolega neni puskar a prestavbu zada,pak si myslim ze vysledna cena bude vyssi nez u nove zbrane a jeste to bude kompromis, osobne v tom nevidim zadny efekt krome pocitu ze jsem si to vymyslel ja a radsi bych pohledal nejakou vyslehanou vhodnejsi razi
Chápu, co má Vhool na mysli, ale:
Náboj 9,3x62 byl Otto Bockem vyvinut právě proto, aby se dal po?ít bez problému ve standarním sytému M98. Určení: pro lov v německých koloniích Indie a Afriky, s tím že 8x57J/JS už k odlovu těžké zvěře nedostačovala a M98 se běžně takto předělávaly. Čili 9,3x62 se do systému M98 ještě vcelku vpohodě vejde, jediná nutnost je, pokud chceme aby to hladce podávalo, roz?íření (v řádu desetin mm) v místě výjezdu náboje do nábojižtě - spojovací ku?el nábojnice 9,3x62 je posunutý více dopředu aje širší než u 8x57JS, nic víc - BO98 to nemělo a dělalo to problémy.
Netvrdím že to bude v zetce optimální, jen jsem poznamenal, že to jde, protože jsem s tím měl osobní zkušenost. Předpokládám, že Brno z roku 1948, bude "Z".

Obecně si myslím že není třeba vymýšlet vymyšlené, 9,3x62 nebyla primárně určena pro Evropu ale pro Indii a Afriku, proto je jasné že na srnčí a slabší černu nebude fungovat tak, jako jiné již prověřené lehčí lovecké ráže. Počínaje třeba 6,5x57 a 8x57JS konče.
Proto jsem přešel z 9,3x62 na 8x64S, protože věřím, že to bude fungovat optimálněji na širší ?kálu zvěře v různých hmotnostech.
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Shiva píše:to je fakt frustrujici. Jen si clovek neco vymysli, objedna a pak to rekne kamaradum, tak si to pulka z nich poridi. :-)
Ja som tiez chcel Ultra,ale..."vyměknul sem",tak bude zase len .300WM. :lol:
vhool

Příspěvek od vhool »

to shiva: :twisted: :twisted: :twisted: uz jsi dost dospelej na to abys vedel ze "mlceti zlato" :wink: :lol: :lol: :lol: ,zitra pojedu na vylet a podplatim naseho spolecneho kamarada aby to just bylo driv nez dorazi titanik do evropy a vylozi tvy housle :wink:

to nimrod: tuto otazku jsme tu jiz v minulosti diskutovali a dosli jsme k nazoru ze existuji vhodnejsi platformy na predelavku na 9,3 x 62 nez stara zetka :wink:
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

To Edelweiss:
Vím, že vy starší členové fóra jste oboru znalí :wink: , citace byla k diskuzi s Johnym77, resp. Vhoolem.

Jinak souhlas, akorát já jsem zatím takovou střelu Nenašel a ani neviděl. :?
Odpovědět