Ahoj BwanaHunter a Pete!
Jak ve svym veku uz v noci blbe spim (a taky jsem docela "dlouho" zenaty

), proklikal jsem tohle forum a krome spousty zajimavych zkusenosti, nazoru a samozrejme obcas i nesmyslu musim uznat, ze ma neco do sebe (soude podle sebe).
Jsem puvodem lesak i kdyz jsem s tim pomerne brzy po revoluci prastil. Diky memu tatovi na mne prisla myslivost drive nez puberta a myslim, ze mu to jen tak nezapomenu

Diky tehle vasni jsem prozil spoustu nezapomenutelnych zazitku, stejne jako prace a odrikani, ale hlavne, poznal par bezvadnych lidi. S odsupem casu uz mohu rici kamaradu a pratel. Pamatuji jeste provazeni zapadonemeckych soudruhu po jelenech, coz nebyla pri dobre konstalaci az takova rehole, i reorganizaci statnich lesu. Odesel jsem z oboru pomerne brzy, takze nemohu hodnotit kvalitu lesniho hospodarstvi, ale mam moznost sledovat vztah lesu CR k "symbioze" mezi lesnim hospodarenim a zveri jako soucasti lesnich ekotypu. Myslim si o tom sve a vypraveni o ekonomickych, organizacnich a personalnich "argumentech" mne nepresveci, ze soucasne varianty jsou nastaveny spravne.
Ale to patri do jineho vlakna a snad jsem svemu predstaveni ucinil zadost
Osud tomu chtel, ze jsem si splnil svuj klukovsky sen a ve druhe polov
ine kvetna jedu do Namibie na Plains Game. Vim, ze shodou okolnosti vydrzeli u tohoto tematu jen BwanaHunter a Pete, ale tak to v zivote byva a napriste v nem budou snad pokracovat jini ucastnici fora. To az je prilezitost a osud zavane na africky kontinent.
… a konecne k Africe. Mam dve flinty se kterymi tam jet. Semi-automat Benelli 300 WM a kulovou kozlici Merkel 9,3 x 74R. Podle toho co jsem tady cetl, tak by obe flinty mely vyhovovat. Presto a hlavne proto bych rad slysel Vas nazor, co byste v me situaci upřednostnili.
Vzhledem k redchozi diskusi uvadim, ze kulova kozlice Merkel je stara 15 let a soustrel hlavni je 7 cm. ve 100 m. (při studenych hlavnich).