Jagdterier

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
Mikulda
Častý návštěvník

Re: Jagdterier

Příspěvek od Mikulda »

MiraDuchek píše:Takže se shodneme na tom že kvalitní jgt se nepozná podle toho kolik má jizev od prasat?
Norování nepočítám tam se tomu nevyhnou.

A to jsem tady někde tvrdil? To snad ne! Já jsem tady fakt za člověka lačnýho psí krve :D
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

To se to tady pěkně rozjelo a to Michal25 říkal, že si je mu trapný psát si sem sám pro sebe :lol:
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Manželka není sice myslivec, ale samozřejmě ví, že divočák dokáže psa zabít. A když jsem se svou první křepelačkou šel poprvé na naháňku na černou, říkala : "Běda tobě, kdyby se čubě něco stalo !" A dost špatně se mi vysvětlovalo, že mám sice svoji fenečku rád, ale kdyby se stalo, že by v práci přišla o život, museli bychom se s tím smířit. Na tom videu je celkem dobře vidět, jak v jedné chvíli toho má pejsek už "plný brejle", nejraději by se vrátil k pánovi - ale zřejmě se mu dostalo povzbuzení a šel do toho znovu. Bojovnost jagošů je až neskutečná - a někdy bohužel vede i k tomu, že pes zahyne dřív, než ho zkušenosti naučí používat rozum. Moji fenu vyplatila bachyně, když ještě byla v pubertálním věku - a od tě doby nikdy nešla do přímého kontaktu s živým kusem černé zvěře. Jenže jagoš není křepelák...
Kritériem pravdy je praxe.
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

Paradox je, že mým psem se kterým jsem měl nej lovecké zážitky nebyl JGT, ale černá chovná fena hladkosrstého jezevčíka. Asi proto, že to byl můj první pes(jo, tenhle sníh už dávno nepadá) :)
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Zase musím - jako už kolikrát - vzpomínat na profesora Ing. Mimru, který nás učil : "Pořídíte si první štěně. Vycvičíte ho, budete z něj mít radost. A až si později pořídíte dalšího pejska, bude se vám zdát, že proti tomu prvnímu vám jde výcvik hůř nebo že ten pes má menší nadání či horší vlohy. A nebude to pravda, jde jen o to, že u prvního psa až úzkostlivě sledujete sami sebe, zda neděláte nějakou chybu a o to víc se snažíte. Později si budete myslet, že už toho víte dost, že máte už nějaké zkušenosti, že to zkrátka bude jednodušší - a ono ne. První pes je první pes - a to bez ohledu na plemeno."
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

fesoj

To je bohužel fakt. Já takovýho nebojsu zatím neměl.

A s tím prvním psem souhlasím, tak nějak to bude...
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

Tady jsou nějaké fotky. Na kompozici a kvalitu(obojí nestojí za nic) moc nekoukejte je to z mobilu. Tu husu mi pes doaportoval smykem po strništi cca 50 m.Jezevce vyhnal - což není moc obvyklé, stalo se mi to jednou,jinak se vždycky kopalo. Srnce jsem vyfotil bez psa(byla už tma takže to nějak nešlo) - byl střelený na zadní komoru a se psem jsem ho dosledoval na pár desítkách metrů. Přidal bych nějaký videa z naháňky, z honu nebo tak, ale nějak to nedokumentuju. Úlovků je samozřejmě víc, ale všechno nefotím:) Tak snad časem....Doufám, že někteří snad pochopí, že JGT může být univerzální pes...

http://mikulda100.rajce.idnes.cz/nastenka#husa.jpg

http://mikulda100.rajce.idnes.cz/nastenka#jezevec.jpg

http://mikulda100.rajce.idnes.cz/nastenka#srnec.jpg
Naposledy upravil(a) Mikulda dne pát 26.10.2012, 12:35, celkem upraveno 1 x.
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

mi to přijde, že si tady zase pro změnu píšu sám pro sebe já :lol: :lol: :lol: :lol:

tohle vlákno se brzy přejmenuje na "Reklama na Jagteriéra".
michal25
Častý návštěvník

Příspěvek od michal25 »

Zdravim chlapi,no koukam jsem si povídal sám pro sebe a najednou tu jsou dvě stránky :lol: Mikulda- na tom youtube jsem to video už viděl,docela zajmací.Jinak celkem povedený fotky,já jsem se rozhoupával mezi tim jestli s fousem nebo bez,ale nakonec mam hlaďocha.No dnes jedem na očkování tak bude mazánek :lol: jinak to je zvíře.Půjdem se dnes opět vylítat,jen mi štve jak už se brzy stmívá páč člověk přijede z rachoty,doma něco udělat pak hnedka psa a je pomálu tma jak v pr... Tady zasílam pár fotek z venku(ten proutek je medium proti myším).Se mějte a lovu,lesu.

http://loveckalahari.rajce.idnes.cz/Hart#DSCF0981.jpg

http://loveckalahari.rajce.idnes.cz/Hart#DSCF0982.jpg
CZ 550 lux 8x57JS,JGT Hart z Pocínovských lesů
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

4michal25

Pěknej pejsek, typický představitel plemene - lumpárna mu kouká z očí :lol: Ono to máš jedno jestli s fousem nebo hladkýho. Pokud ho uchovníš tak se stejně nechává krýt hladký drsným a naopak. Když nakryješ drsnýho drsným tak je z toho ovce :lol:. Já přemýšlím ještě o jednom psovi. Měl jsem nabídku na barváře, ale jednak mi to doma neschválili a asi bych ho ani naplno nevyužil. Ale musím říct, že když jsem je viděl pracovat tak se mi tajil dech. Zalehnou do řemenu, po barvě jdou od kapky ke kapce, občas se ohlédnou na pána...no prostě krása. Jestli ti ten tvůj aspoň trochu aportuje tak není problém naučit ho hledat a nosit shozy. Je to pak paráda když ti při procházce něco najde. Mám takle doma několik srnčích a jeden dančí shoz. Pokud ho povedeš k takovým činnostem tak ten pes bude i vyrovnanější. U JGT většinou vůbec nemusíš nijak probouzet ostrost na škodnou atd...a ten kdo to dělá tak si z něj sice udělá vrahouna škodný, ale zároveň nezvladatelnýho vypatlance.
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

4michal25

Ještě jedna věc, jak jsi psal: "Výhledově do budoucna je svod,v létě ZV následně ZN a pak uvidim co dál jestli BZ nebo LZ,ZH,BZH atd.. plány jsou jen to musim nějak vymakat :wink: "
Nechci chytračit, ale, udělej nejdřív povrchový zkoušky tj. ZV pak třeba BZ, LZ atd...a teprve potom norovačky. Když nejdřív uděláš norovačky tak pes bude vymagořenej a na povrchových zkouškách ti bude bláznit. Já tuhle chybu udělal a pak mě to stálo spoustu času a nervů abych psa srovanal. Jinak norovačky jsou docela zajímavý na Slovensku. Já tam byl dva roky zpátky a bylo to v poho. Nebyla pravda, že by nás tam Slováci neměli rádi(byl jsem v Miloslavově). Naopak, vyhrála česká jagoška, nikdo se na nikoho nevytahoval. No a hlavně kontaktní norování je o něčem jiným. Sejdou se tam různý plemena (jezevčíci, bedlingtoni, patíci, bordíci, atd...)takže můžeš srovnávat jak jiný plemena pracují. Když jsem tam byl já tak jsem viděl drsnosrstýho trpasličího jezevčíka, který měl dvakrát vyhnání, no to jsem koukall!!! Norovačky na Slovensku se s tím nesmyslem co je u nás nedají srovnávat. Já tam jel hlavně z toho důvodu, že u nás mi pes za přepážkou nechtěl hlásit(prostě ho to asi nebavilo). Tam udělal v prvním kole chvat hrdlo a v druhým vyhnání. Takže jsem jel spokojený domů.
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

To Fesoj Ten Ing. Mimra byl chytrej člověk a asi o tom dost věděl :)
Mikulda
Častý návštěvník

Příspěvek od Mikulda »

Dnešní video z tahu z rána - aport kachen. Ještě to není pořádně docvičený...to jak to plivne pod nohy není moc ukázkový(udělal to u obou kachen)...Když vylézal tak začal vymýšlet nějaký zkratky tak jsem ho musel usměrnit...Na zkouškách by to valně nedopadlo (moc povelů) :lol: . Kvalita videa opět na nic, je to z mobilu takže se omlouvám.

http://www.youtube.com/watch?v=dJmVvu1g ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=Dtp6f8mJMsA
michal25
Častý návštěvník

Příspěvek od michal25 »

Mikulda- Zdravim,jo švec je to pořádnej. :lol: Doma si otevřel skříň a rozházel piliny pro morče, to byl dáreček to jsme s mladou ani necekli,prostě se člověk nezmohl na nic :lol: Abych to jinak upřesnil co bych s nim chtěl absolvovat a k čemu mi bude.Převážně bych ho měl na dosledy,s tim norovánim bych ho tak nezatěžoval a sem tam nějakou tu naháňku.Je mi jasný,že psa pokud povedu k norování a k náháňkám tak mi bude na barvě lajdačit a ke klidu ho moc nedostanu a pravděpodobně se toho stáří nedožije.Zní to jako blbost,ale nejdřív v něm chci aby si zvykl na klid a až bude jak se říká vyvoděnej tak mu dam víc prostoru třeba na ty naháňky.Jednoduše udělat z něj magora to půjde v pohodě,ale pak dá nekonečně práce aby se zklidnil s nejistym výsledkem.Jak popisuješ oni tu ostrost maj vrozenou tak to sní nepřehánět a až se zapracuje na dosledech a přivykne na klid dát mu možnost v naháňkách,norování.Už sním mam zkušenost a myslim si,že má velmi dobrej nos tak to nechci zakopat.Zjistil jsem to na dece od siky kdy jsem ho s tim seznámil a nechal potahat,potom jsem ji na zahradě potáhnul za roh baráku a uklidil.Chlapec mi po tom pachu chodil 3 dny kdy neviděl kam jsem to odtáhnul,možná se to zdá mě jako obrovskej výkon,ale u ani ne 3měsíčního štěněte jsem to bral jako velmi dobou práci.Tohle musí posoudit ten kdo s tim má víc zkušenosti tak asi tak.Proto chci ZN jen aby je měl v papírech a až budou výsledky tak mu v tom dát možnost,ale jinak spíš chci psa na povrch,tim norovánim se mi bude pak kazit to mi bude jasný.Tak zatim a budu nadále popisovat jak nám to jde a třeba i nejde.Lovu,lesu.
CZ 550 lux 8x57JS,JGT Hart z Pocínovských lesů
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

To Kopov - Ing. Mimra učil dlouhá léta myslivost na lesárně v Trutnově, znal toho opravdu hodně - ale aspoň pokud já vím, když jsem tam studoval, pejska neměl.
Odpovědět