Pak na střelnici stojí nešťastný chlap, v rukou flintu skoro za čtvt mega a neví, co si počít ...

proste vyborny obchodnik. Vi a zna, prodava co je zrovna k mani, takze jako kamarad, muzes si od nej odnest mimo jedne zbrane pro kterou jdes i dalsi dve ktere na nic nepotrebujes, ale kdyz ses projevil ze na ne mas, tak ti jen tak mimodek podsune myslenku ze je potrebujes...
 proste vyborny obchodnik. Vi a zna, prodava co je zrovna k mani, takze jako kamarad, muzes si od nej odnest mimo jedne zbrane pro kterou jdes i dalsi dve ktere na nic nepotrebujes, ale kdyz ses projevil ze na ne mas, tak ti jen tak mimodek podsune myslenku ze je potrebujes...
Kdyby jen naši výrobci...sw_fox píše:...bohužel mnozí naši výrobci nedbají svého kdysi dobrého jména a nestydí se tu a tam dodávat výrobky opravdu podpůrměrné kvality...
 Většina firem zvučných značek je dnes v rukou nadnárodních finančních společností, kterým jde jen o jediné - co největší finanční zisk
  Většina firem zvučných značek je dnes v rukou nadnárodních finančních společností, kterým jde jen o jediné - co největší finanční zisk  Na nějaké tradice a dobré jméno samozřejmě z vysoka kašlou. Managementu, který meziročně nedosáhne předepsaného nárůstu zisku, pak hrozí ztráta svých dobře placených korýtek... A protože výrobní technologie i lidská produktivita má své limity, v honbě za snižováním nákladů a růstem zisku pak zbývá jediné - použít levnější (tudíž méně kvalitní) materiály a omezit počet dokončovacích operací (tam kde to není na první pohled vidět). Spousta věcí se dnes vyrábí v Číně a jen se na to dávají cedulky někdejších původních výrobců. Kvalita pak bývá někde jinde, ale ne kvůli tomu, že by to v Číně nedokázali tak kvalitně vyrobit! Oni dokážou dodat i špičkovou kvalitu, ale proč si od nich nenechat vyrobit ještě levnější verzi s pochopitelně nižší kvalitou, když to ti hloupí, značce věrní zákazníci stejně koupí a zvýší se tím zisk? Pak si takhle koupíte identický, pouze o pár let mladší výrobek a co to?
  Na nějaké tradice a dobré jméno samozřejmě z vysoka kašlou. Managementu, který meziročně nedosáhne předepsaného nárůstu zisku, pak hrozí ztráta svých dobře placených korýtek... A protože výrobní technologie i lidská produktivita má své limity, v honbě za snižováním nákladů a růstem zisku pak zbývá jediné - použít levnější (tudíž méně kvalitní) materiály a omezit počet dokončovacích operací (tam kde to není na první pohled vidět). Spousta věcí se dnes vyrábí v Číně a jen se na to dávají cedulky někdejších původních výrobců. Kvalita pak bývá někde jinde, ale ne kvůli tomu, že by to v Číně nedokázali tak kvalitně vyrobit! Oni dokážou dodat i špičkovou kvalitu, ale proč si od nich nenechat vyrobit ještě levnější verzi s pochopitelně nižší kvalitou, když to ti hloupí, značce věrní zákazníci stejně koupí a zvýší se tím zisk? Pak si takhle koupíte identický, pouze o pár let mladší výrobek a co to?  Jak to, že toho oproti tomu staršímu vydržel sotva polovinu?
  Jak to, že toho oproti tomu staršímu vydržel sotva polovinu?  Já CZ dosud považuji za celkem kvalitní značku (přesněji průměrnou), která si ovšem u mnoha kusů žádá "DODO" (tedy DOdělej DOma - zaleštění funkčních ploch atd.). Pokud ale začnou nebo začali šetřit i na materiálu samotném, tak nevím...
  Já CZ dosud považuji za celkem kvalitní značku (přesněji průměrnou), která si ovšem u mnoha kusů žádá "DODO" (tedy DOdělej DOma - zaleštění funkčních ploch atd.). Pokud ale začnou nebo začali šetřit i na materiálu samotném, tak nevím...  

Alfa Proj můžu doporučit, skvělá komukace a pan Pekařík, jak píše SW Fox se opravdu vyzná. Je to střelec a lovec, načež je vidět, že si ve zbraních opravdu libuje. Jo a toho Elose jsem s ním taky konzultoval. Samozřejmě mi ho vychválil, ale měl jsem možnost prohlédnout detaily zpracování a musím jeho slova potvrdit. Ostatní vlastnosti ukáže až praxe............Petr1970 píše:když sme u těch firem..
máte zkušenost někdo s CIDem praha v porovnání s alfa-proj brno? ke komu byste šli pro funglovku? (jezdím tam i tam... jednou za 14 dní..) takže cestu bych neřešil..
nechci ani žádné ladičské úpravy, ale když už u nich koupím flintu tak předpokládám že se občas vrátím - pro doplňky, nedejbože pro reklamaci..
jde mi o ochotu, servis.. zatím co sem testoval email a telefon je to u obou stejně blbý
flinta není důležitá, je stejná u obou...
Příspěvek od Hans88Vagus »

Petr1970 píše:když sme u těch firem..
máte zkušenost někdo s CIDem praha v porovnání s alfa-proj brno? ke komu byste šli pro funglovku? (jezdím tam i tam... jednou za 14 dní..) takže cestu bych neřešil..
nechci ani žádné ladičské úpravy, ale když už u nich koupím flintu tak předpokládám že se občas vrátím - pro doplňky, nedejbože pro reklamaci..
jde mi o ochotu, servis.. zatím co sem testoval email a telefon je to u obou stejně blbý
flinta není důležitá, je stejná u obou...
 (to je docela záchrana)
 (to je docela záchrana) 
Příspěvek od František Fořt »
 Mě se to dříve taky stávalo. Vypadá to, že je to samosvorný. Blondýna nic neprodá, protože je nakakaná a protože nic neprodala, tak se nakaká ještě víc. Z toho není úniku.
 Mě se to dříve taky stávalo. Vypadá to, že je to samosvorný. Blondýna nic neprodá, protože je nakakaná a protože nic neprodala, tak se nakaká ještě víc. Z toho není úniku.