Zeiss
-
- Nový návštěvník
Zeiss Conqest?
Zdravím Vás. Můj původní dotaz nebyl až tak přehledný, proto jej doplňuji.
Zeiss Conqest. Máte někdo zkušenosti konkrétně s touto řadou optiky? Zaujala mě jeho cena. Myslím, že na moji UB 527 r. 223 Rem by byl na lišky dobrý 4,5-14x44. Co říkáte? Za odpovědi děkuji.

-
- Pravidelný diskutér
-
- Nový návštěvník
Zeiss Conqest.
Zdravím všechny. Nedávno jsem Conqest zakoupil a to 3,5-10x44, kříž Z-plex. Optika je to povedená, velice kompaktní a také velmi dobře "ukazuje za šera". Obrázek je velice jasný a jsou velmi dobře vidět i detaily. Při ?eření s ním vidím lépe ně? s binokulárem Eschen. Trophy 10x50. Optiku i mechaniku si chválil i můj dvorní puškař když mi ji nastřeloval na ČZ 527 r. 223 Rem. když pouze su?e sdělil "Zeiss je Zeiss". 6.5-20x50 musí být prostě bomba.
-
- Pravidelný diskutér
A odkud ho kupuje? ?
Jinak na fórech v USA jednoznačně vítězí evropské značky, jako jednička jsou hodnoceny Zeiss a Schmidt Bender, pak je skupina Night Force, Svarovski a MEOPTA, pak je teprve Leupold, Sightron, Bushnell atd.
Zajímavé je, že meoptu opticky srovnávají s optikou Zeiss a jednoznačně ji hodnotí podstatně lépe, než Leupold, který prý výrazně převy?uje optickými vlastnostmi a za šera se to prý vůbec nedá srovnávat. Pí?ou to lidi, kteří mají nebo měli od každé z výše uvedených značek několik puškohledů a zabývají se především střelbou a lovem na velké vzdálenosti a zřejmě ví, o čem pí?í. Conquest je podle nich opticky těsně za Meoptou, přeci jen je to už stará řada. I ten ale prý opticky hravě překonává Leupold, pí?ou, že srovnání s Mark 4 6,5-20x50 byl Conquest na první pohled opticky výrazně lepší, jakmile bylo méně světla, rozdíl byl ještě patrnější. A pí?ou to američani, totálně zblblí tím, že co je vyrobené v USA, je prostě to nejlepší.
Mám Zeiss 6-24x56 a mám i meostar R1 4-16x44, ve dne prakticky nelze poznat rozdíl, díry ráže 308 v terči na 300m vidím oběma, klikání je u obou velmi přesné, ale Zeiss je provedením i mechanikou někde úplně jinde. Meopta už má vylep?ený model, s tvrd?ím a jistějším klikáním a osvětlením kříže, cena bude ale skoro jako Zeiss, chystají i model 6-24x, bude to opravdová ?pička, bohužel i cenou.
Meopta je ale v taktických a sportovních puškohledech hodně pozadu, hlavně v počtu modelů, zatím jsou pořád zaměřeni hlavně na lovecké modely.
Jinak na fórech v USA jednoznačně vítězí evropské značky, jako jednička jsou hodnoceny Zeiss a Schmidt Bender, pak je skupina Night Force, Svarovski a MEOPTA, pak je teprve Leupold, Sightron, Bushnell atd.
Zajímavé je, že meoptu opticky srovnávají s optikou Zeiss a jednoznačně ji hodnotí podstatně lépe, než Leupold, který prý výrazně převy?uje optickými vlastnostmi a za šera se to prý vůbec nedá srovnávat. Pí?ou to lidi, kteří mají nebo měli od každé z výše uvedených značek několik puškohledů a zabývají se především střelbou a lovem na velké vzdálenosti a zřejmě ví, o čem pí?í. Conquest je podle nich opticky těsně za Meoptou, přeci jen je to už stará řada. I ten ale prý opticky hravě překonává Leupold, pí?ou, že srovnání s Mark 4 6,5-20x50 byl Conquest na první pohled opticky výrazně lepší, jakmile bylo méně světla, rozdíl byl ještě patrnější. A pí?ou to američani, totálně zblblí tím, že co je vyrobené v USA, je prostě to nejlepší.
Mám Zeiss 6-24x56 a mám i meostar R1 4-16x44, ve dne prakticky nelze poznat rozdíl, díry ráže 308 v terči na 300m vidím oběma, klikání je u obou velmi přesné, ale Zeiss je provedením i mechanikou někde úplně jinde. Meopta už má vylep?ený model, s tvrd?ím a jistějším klikáním a osvětlením kříže, cena bude ale skoro jako Zeiss, chystají i model 6-24x, bude to opravdová ?pička, bohužel i cenou.
Meopta je ale v taktických a sportovních puškohledech hodně pozadu, hlavně v počtu modelů, zatím jsou pořád zaměřeni hlavně na lovecké modely.
-
- Pravidelný diskutér
osnova mildot u 4-16x44 je opravdu super, tenká, ale velmi kontrastní, na lov i sport myslím ideální.
A ten průměr není tak velké omezení, Záleží na kvalitě optiky, právě třeba ve srovnání s Leupold je v tomto případě lepší než 50 u Leupoldu.
Prakticky už na lov používám jen mildot, je to univerzální.
ten Conquest veze? z USA ?
A ten průměr není tak velké omezení, Záleží na kvalitě optiky, právě třeba ve srovnání s Leupold je v tomto případě lepší než 50 u Leupoldu.
Prakticky už na lov používám jen mildot, je to univerzální.
ten Conquest veze? z USA ?
-
- Pravidelný diskutér
Ano z USA. Ten mildot od Meopty je zajímavý, že má ty čtverečky a je velmi jemný, ale večer v tom nic neuvidim a za úplňku taky ne. Ten Conquest se mi líbí, že má i osnovu German 4. Jen škoda, že nemá Conquest ty ty krytky jako to je u Tacticu, protože do lesa to je víc praktické, takhle to budu muset kontrolovat, jestli se to neotáčí o futrál. A ty by sis vybral co ten Conquest nebo Tactic?
Na www.pkhuntingstore.com sa dá zohna? Zeiss Conquest 3-9x40 za 12500,-Sk. Verím tomu že je to kvalitný puškohžad ale u tejto rady neekzistuje osnova s osvetleným bodom alebo krí?om, a neviem sa rozhodnú? či si mám kúpi? zeissku bez osvetlenia alebo nejaký iný cenovo porovnatežný ale s osvetleným bodom. Ak o nejakom viete tak mi dajte vedie?. Zatiaž dík.
- Geronimo
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Zeiss Conquest
Vubec se nemusis divit. Ceny odpovidaji kvalite. Conquest puskohledy jsou vyrabene pro Americky trh a jak jiste vis, v Americe se v noci nesmi lovit. Proto take tyto puskohledy nemaji v sobe tolik cocek jako treba Diavari a cocky nejsou tak kvalitne brousene. Tim je dost ovlivnena propustnost svetla. Pro denni svetlo to ale v pohode staci. Pokud se nemylim jsou Conquesty i o neco lehci nez evropske Zeissy. Nez tedy Conquest,tak radeji evropsky Classic. 

Blaser R93 Professional 9,3*62 - Zeiss 3-12*56 Diavari VM T*
"Budeme navždy znamí, podle stop které zanecháme" Sitting Bull - sioux
"Budeme navždy znamí, podle stop které zanecháme" Sitting Bull - sioux
Geronimo - prosím tě, umím sice dobře německy, ale nikde jsem se nedostal k informacím - jaký je vlastně skutečný rozdíl mezi Victory a Classic, všude najde? obecné řeči - Hihg-End u Victory a vynikající poměr cena/kvalita u Classiku ale nikde v čem je skutečně podstata věci. Není k tomu někde něcož I ostatní - nemáte nějaké podrobnější informace? Díky moc za zprávy!
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
-
- Zkušený diskutér
Podstata je, že Victory se vyrábí ve Wetzlaru a zbytek v Maďarsku i jinde. Základní kritika týkající se Zeisse, pokud jsem ji od ostaních německých a rakouských výrobců na IWA a jinde - ve velmi taktním podání - postřehl, je že Zeiss se "amerikanizoval" a nabízí svou produkci ve více kvalitativních a cenových úrovních (a ne všechny jsou pochopitelně ?pičkové).
Na letošní IWA jsem navštívil kancelář s "law enforcement" optikou Hensold (což je součást firmy Zeiss). Přítomní pánové tvrdili, že jejich snahou je úplné oddělení "speciální" produkce od komerční výroby Zeiss. Možná proto mají své důvody.
I tak ale třeba v Deutsch Waffen Journal v testech, které vy?ly cca v posledním roce - byly myslím tři - na "velké" lovecké puškohledy, taktické puškohledy a malé "naháňkové", je Zeiss hodnovený jako absolutní ?pička s náskokem před konkurencí
(narozdíl od naší Meopty u které se - stejně jako v reálu u nás v prodeji - vždycky něco objeví, třeba u toho posledního naháňkového Meostaru R1 1-4x22 zjistili na kolimátoru posun záměrného bodu o 60 mm při změně zvět?ení z 1x na 4x, eufemicky napsali že v "Prerau" si zřejmě myslí že při naháňce těch cca 5 cm/100 m nic neznamená. Ale ve finále je to celkem dobrá ostuda a i škoda pro Meoptu)
Na letošní IWA jsem navštívil kancelář s "law enforcement" optikou Hensold (což je součást firmy Zeiss). Přítomní pánové tvrdili, že jejich snahou je úplné oddělení "speciální" produkce od komerční výroby Zeiss. Možná proto mají své důvody.
I tak ale třeba v Deutsch Waffen Journal v testech, které vy?ly cca v posledním roce - byly myslím tři - na "velké" lovecké puškohledy, taktické puškohledy a malé "naháňkové", je Zeiss hodnovený jako absolutní ?pička s náskokem před konkurencí

(narozdíl od naší Meopty u které se - stejně jako v reálu u nás v prodeji - vždycky něco objeví, třeba u toho posledního naháňkového Meostaru R1 1-4x22 zjistili na kolimátoru posun záměrného bodu o 60 mm při změně zvět?ení z 1x na 4x, eufemicky napsali že v "Prerau" si zřejmě myslí že při naháňce těch cca 5 cm/100 m nic neznamená. Ale ve finále je to celkem dobrá ostuda a i škoda pro Meoptu)
Pufr