mysleno zamerny kriz, nebo spise cela zamerna osnova.
Ten bod merili v testu nemci a byl u Meopty cca 3cm/100m, takze jako Zeiss. Pravdepodobne merili ten bod pri vypnutem svetle a tady muze byt problem. Pokud funguje u Zeisse funkce osvetleni lepe, tak to muze byt duvod, ze se jevi ten bod prijemnejsi a zdanlive mensi.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
super, díky za ten test, sice z roku 2005, ale milerád to prostuduju, kolega chce na kulobrok něco "levnějšího" a zvažuje ten Nikon.... nemáš odkaz i na to pokračování?
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
Zajímalo by mě, o kterém typu záměrné osnovy od Meopty jste diskutovali - Meostar 3-12x56 RD, mám na mysli konkrétně rozdíl mezi 4C a typy r4C a r4K, kde by se u tečky ani kříže již neměla se zvět?ením měnit velikost-výrobce udává, že velikost r4C a r4K je poloviční než u 4C. Tak babo raď, kdo ví a poradí??
Tak meoptu a její bod 4cm na 100m....Už nebudete muset ře?it. Snad už každý ví, že bude "nová" meopta a s poloviční velikostí bodu, který se nebude zvět?ovat: Proč? - zodpovězeno nahoře....myslím, že její označení bude místo R1..Rr. Od duben - květen, kdyby to někoho zajímalo.
tak to jsem zvědavý když jsem se teď rozhodoval co koupit tak jsem měl díky slušný slevě meostar 7x56RD na zkoušku a nechápal jsem jak to někdo může chválit ten bod svítil jak maják a ještě mi připadalo že na jednu stranu svítí víc nevím jestli to byl klam a nebo jestli to byla pravda mám totiž dost citlivý oči na světlo
lednový úplněk jsem měl hosta na prasátka - s přesně touto optikou - mimo toho co popisuje? Leone se tečka "rozpíjela" do nitky a to všemi směry. Host říkal, že je maximálně spokojený. Já bych to nechtěl ani za nic. Záleží na tom, kdo má jaká měřítka kvality...
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
Intenzita světelného bodu na puškohledech Meopta je zbytečně velká, na sněhu to ještě jde, ale bez něj je i na polohu 1 jako ?árovka. Já to na své Meoptě vyře?il vložením smd odporu (3,25 kOhmu) do obvodu a za opravdu špatné viditelnosti mohu lovit i na polohu 4. Úprava se obejde bez jakéhokoli zásahu do přístroje. používám to cca 3 měsíce a bez problému. Náklady asi 3 Kč... .
Ano jest pravda, že pro někoho kdo používá zeiss, je ten bod jako stromeček. Ale někomu meopta "stačí". Musíme si uvědomait, že někteří na tento puškohled přešli ze starých "čtyřek" a podobně. Další věcí je, že málo kdo dnes chce investovat 50 tis. do puškohledu, zvlá?tě při dne?ní situaci s myslivostí. Kdy nikdo neví, co se vlastně bude dít!
Dám vědět hned jak budu mít "novou" meoptu v ruce, jak to s tím bodem vypadá:-)
To roman: tento problém jsem ře?il baterkou od tin toňg. Také by mě zajímalo, kam jsi vymyslel odpor a čím jsi to udělal:-)
Meopta bude od letošního roku nabízet puškohledy Meostar 3-12x56 RD se záměrnou osnovou ve druhé rovině... mají také upravovat ceny, takže bych doporučoval s nákupem počkat až bude výstava v Lysé
Kdo by měl zájem o prohlédnutí fotek mnou Použité součástky, tak zde : http://roman300.rajce.idnes.cz/Meopta-uprava/#. Po od?roubování krytu baterie se součástka polo?í na střed baterie (odporem nahoru) a kryt se opatrně našroubuje zpět. Odpor lze použít i s hodnotami kolem 4 kOhm, Záleží na době používání baterie.Já uvedenou úpravu používám cca 3 měsíce a kamarádi si to také chválí .
Meostar 3-12x56 RD se záměrným křížem umístěným v zadní ohniskové rovině, má být v prodeji od tohoto měsíce, ale záměrnou osnovu má pouze 4C ... s bodem, nic jiného zatím Meopta nenabízí, pouze vojenská produkce Meopty nabízí ZD 3-12x56 s osvětlením (Mil-dot, V-dot).