Členské příspěvky a pojištění ČMMJ a Halali pojištovna.

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Tak jsem to naštěstí viděl a nestačil jsem se divit, vážně uvažuju o tom, že změnim pojiž?ovnu... :(
Alin
Častý návštěvník

Halali

Příspěvek od Alin »

Tak tohle mě jenom utvrdilo v tom, že mé úvahy o změně poj. jsou správné. Zajímavé, jak se úsměvy ztrácí do mlhy a s nima i lidi s kasičkama, jak je u nás dobrým zvykem, pokud je někdo vyru?í s nárokem a hlásí se o svá práva.
Sauer 202 Alaska 300WM, Zeiss VD 6-24x56, Leica Geovid 15*56,Nikon D300 a popelníky
vhool

Příspěvek od vhool »

no ja bych to videl s halali taky jako jeden velkej svindl ale na druhou stranu pan je taky peknej pitomec kdyz strili a nekouka kam.nereknu kdyby ty lidi nevidel nebo o nich nevedel ale jeste se blb priznal ze o nich vedel.jak muze nekoho napadnout strilet smerem k lidem???? a je uplne fuk jestli jsou stranou.muze bejt rad ze dostal jen devet mesicu podminku a dva roky distanc.osobne bych mu uz kulovnici do ruky nedal :evil: :evil: :evil:
Alin
Častý návštěvník

Příspěvek od Alin »

Svatá pravda Whoole. když ukazovali ten úhel, pod jakým střílel ... Fakt hazard. Takovému nepatří zbraň do ruky a ten trest byl hodně mírný. Můj názor. A zákon mluví taky jasně:
r) lovit zvěř na honebních pozemcích, na kterých současně probíhá sklizeň zemědělských plodin, a na sousedních pozemcích ve vzdálenosti do 200 m od hranice těchto pozemků.
Sauer 202 Alaska 300WM, Zeiss VD 6-24x56, Leica Geovid 15*56,Nikon D300 a popelníky
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

když jsem viděl ten úhel, tak se mi hlavně moc nezálo, že by se tak mohla střela odrazit, vždy» to bylo skoro 40 stupňů úhel pod kterym se odrazila, myslim si, že střílel trochu jinak, to, že tam stříleli při sklizni je druhá věc a zodpovědnost toho danýho myslivce...
FOXCLEVER
Častý návštěvník

Příspěvek od FOXCLEVER »

Jirka83 píše:když jsem viděl ten úhel, tak se mi hlavně moc nezálo, že by se tak mohla střela odrazit, vždy» to bylo skoro 40 stupňů úhel pod kterym se odrazila, myslim si, že střílel trochu jinak, to, že tam stříleli při sklizni je druhá věc a zodpovědnost toho danýho myslivce...
Do tohoto thredu to asi nepatří, ale pokud jde o úhel kam až střela může uhnout mám dva roky osobní zkušenost, ze které mě ještě dnes mrazí a která se mi před každým výstřelem na zvěř vrací do mysli. Před cca dvěma lety jsem při naháňce střílel na vícekrát dříve obeznanou starou 90 kg odstřelovou laň. Laň se k mému stanovišti přibli?ovala ve velmi mírném poklusu trochu ?ikmo ze směru zprava. V okamžiku střelby byla asi 70m kolmo ode mě stále natočena mírně vlevo, ale v puškohledu byl dobře vidět celý trup včetně komory. Vzhledem k pomalému pohybu jsem předsadil jen asi půl metru před komoru (na plecko). Po výstřelu laň ode?la ani ne 10m. ovšem souběžně se od střeleckého stanoviště kolem 100m vpravo ode mě ozval řev a nadávání. Po skončení leče za mnou přiběhl hospodář s nadávajícím střelcem a hned jsem byl nařčen z ohro?ování atd. atd. Nic jsem nechápal. když se oba uklidnili a protože viděli laň ležící daleko přede mnou, tak hned prohlíželi stanoviště a stopy, že jsem prý musel změnit místo. Vzhledem k tomu že bylo dost sněhu viděli, že mimo příchodu na stanoviště jsem nikde nebyl a to mě zachránilo od dalších komentářů. Po prohlídce laně jsme pak všichni zůstali paf, nebo? vstřel (ramenní kloub) a výstřel (pod páteří nad levou zadní kýtou) byly oba na jedné - levé straně zvěře. Dráha střely se tedy v první fázi změnila o více než 30 stupňů, pak chytla bukový kmen a nabrala dalších asi 20 stupňů a ještě lízla kmen 2 m před ?tontem střelce vpravo ode mě. Po vyvržení se zjistilo, že střela fragmentovala na dvě části, jedna pro?la kloubem a zůstala v hrudní dutině a druhá jela po lopatce popisovaným směrem ven. Stříleno bylo 270W se střelou Blaser CDP 8,4g. Tolik k tomu co se může stát, když při střelbě není zvěř na blat. Samozřejmě při individuelním lovu daleko od civilizace se až tak moc neděje, ale při naháňkách nebo při lovu v blízkosti obydli či cest mě to už stále pronásleduje.
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

To FOXCLEVER:

Tady se bavíme o trochu jiný kategorii, podle toho, co jsi psal, tak si myslim, že jsi střílel v lese a ještě navíc kulí, ta se velice jednodu?e odráží a i celkem nečekaně dokáže změnit směr a navíc v lese, kde je daleko víc řeká?ek než na poli. Ten případ o kterym jsme se bavili, tak se stal na poli při dosekávání asi řepky, bylo to v létě... Navíc si myslim, že střelec střílel jednotnou střelou do brokovnice, která má naprosto jinou hnotnost a jinak se chová když narazí na překá?ku...

Jinak co se Týká Tvé zkušenosti, tak je mi jasný, že člověk už si pak dává daleko větší pozor a snaží se vís předvídat...
cejnyk
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

silný kafe

Příspěvek od cejnyk »

tak to je teda dost silný kafe, přesně na to sedí ten příklad s těma autama, kdybych vjel do kři?ovatky na červenou, stejně to za mě pojiž?ovna uhradí, a většinou po mě nic nevymáhá, od toho je to pojižtění, to je jeho princip. Jinak kdo to neviděl, tak tady je url: http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=28.10 ... 38v=119504
kpt.stone
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kpt.stone »

síííla ....ještě že jsem se pojistil u jiné pojiž?ovny.... :idea:
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

takže jsem od včera pojižtěn u podnikatelské.Pojižtění u ČMMJ mám do konce roku-vypovídám smlouvu.
A po shlédnutí této reportá?e, jsem rád, že odcházím.
FOXCLEVER
Častý návštěvník

Pojižtění

Příspěvek od FOXCLEVER »

:!: To, že jsem pojižtěn u ČPP nebo ČP je sice moc hezké vůči mým kolegům, kterým bych mohl svou neopatrností uBlížit. Ale......VŮBEC TO NEŘE?Í SITUACI, že někdo, (kdo zůstane u Halali) při lovu či honu poraní, usmrtí či jinak poškodí mě, který nic nezavinil. Pokud si myslite, že pak na takovém člověku něco vysoudíte, tak ?ijete ve velmi hlubokém omylu :!: :!: :!: takže je nutno pracovat na tom, aby potřeba měnit pojiž?ovnu byla povinností všech co mají oprávnění lovit se střelnou zbraní !

:arrow: Proto musíme donutit vedení ČMMJ, aby respektovali zákon a upravili pojistné podmínky Halali, nebo tuto pojiž?ovnu zrušili a sjednali hromadné pojižtění u ústavu, který literu zákona u pojižtění odpovědnosti splňuje. :idea: :idea: :idea:
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

Vojta píše:takže jsem od včera pojižtěn u podnikatelské.Pojižtění u ČMMJ mám do konce roku-vypovídám smlouvu.
A po shlédnutí této reportá?e, jsem rád, že odcházím.
Je nutné abych vypověděl členství v ČMMJ a tím i pojistku u Halali písemně, nebo stačí když prostě nezaplatím? A pokud je to potřeba vypovědět tak to mám zaslat na OMS nebo na centrálu ČMMJ?
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

prostě to nezaplati? a bude :wink:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

to je možné, ale myslím, že není problém se stavit na OMSu nebo tam zavolat a zeptat jak to pojižtění zaniká. Já si půjdu s manželkou pojižtění u ČPP zaplatit dnes a po neděli se stavím na OMSu zeptat jestli chtějí aspoň čl.příspěvek a jak zaniká pojižtění u Halali. U ČPP jde sjednat to pojižtění on-line na jejich stránkach https://www.cpp.cz/prodejci/cpp/po/krok1.asp?akce=new
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Ok :wink: Tak já to doma napí?u na OMS donesu až jim to přepo?lou :lol: :lol: :lol:
Odpovědět