Členské příspěvky a pojištění ČMMJ a Halali pojištovna.
Halali
Tak tohle mě jenom utvrdilo v tom, že mé úvahy o změně poj. jsou správné. Zajímavé, jak se úsměvy ztrácí do mlhy a s nima i lidi s kasičkama, jak je u nás dobrým zvykem, pokud je někdo vyru?í s nárokem a hlásí se o svá práva.
Sauer 202 Alaska 300WM, Zeiss VD 6-24x56, Leica Geovid 15*56,Nikon D300 a popelníky
no ja bych to videl s halali taky jako jeden velkej svindl ale na druhou stranu pan je taky peknej pitomec kdyz strili a nekouka kam.nereknu kdyby ty lidi nevidel nebo o nich nevedel ale jeste se blb priznal ze o nich vedel.jak muze nekoho napadnout strilet smerem k lidem???? a je uplne fuk jestli jsou stranou.muze bejt rad ze dostal jen devet mesicu podminku a dva roky distanc.osobne bych mu uz kulovnici do ruky nedal

Svatá pravda Whoole. když ukazovali ten úhel, pod jakým střílel ... Fakt hazard. Takovému nepatří zbraň do ruky a ten trest byl hodně mírný. Můj názor. A zákon mluví taky jasně:
r) lovit zvěř na honebních pozemcích, na kterých současně probíhá sklizeň zemědělských plodin, a na sousedních pozemcích ve vzdálenosti do 200 m od hranice těchto pozemků.
r) lovit zvěř na honebních pozemcích, na kterých současně probíhá sklizeň zemědělských plodin, a na sousedních pozemcích ve vzdálenosti do 200 m od hranice těchto pozemků.
Sauer 202 Alaska 300WM, Zeiss VD 6-24x56, Leica Geovid 15*56,Nikon D300 a popelníky
-
- Častý návštěvník
Do tohoto thredu to asi nepatří, ale pokud jde o úhel kam až střela může uhnout mám dva roky osobní zkušenost, ze které mě ještě dnes mrazí a která se mi před každým výstřelem na zvěř vrací do mysli. Před cca dvěma lety jsem při naháňce střílel na vícekrát dříve obeznanou starou 90 kg odstřelovou laň. Laň se k mému stanovišti přibli?ovala ve velmi mírném poklusu trochu ?ikmo ze směru zprava. V okamžiku střelby byla asi 70m kolmo ode mě stále natočena mírně vlevo, ale v puškohledu byl dobře vidět celý trup včetně komory. Vzhledem k pomalému pohybu jsem předsadil jen asi půl metru před komoru (na plecko). Po výstřelu laň ode?la ani ne 10m. ovšem souběžně se od střeleckého stanoviště kolem 100m vpravo ode mě ozval řev a nadávání. Po skončení leče za mnou přiběhl hospodář s nadávajícím střelcem a hned jsem byl nařčen z ohro?ování atd. atd. Nic jsem nechápal. když se oba uklidnili a protože viděli laň ležící daleko přede mnou, tak hned prohlíželi stanoviště a stopy, že jsem prý musel změnit místo. Vzhledem k tomu že bylo dost sněhu viděli, že mimo příchodu na stanoviště jsem nikde nebyl a to mě zachránilo od dalších komentářů. Po prohlídce laně jsme pak všichni zůstali paf, nebo? vstřel (ramenní kloub) a výstřel (pod páteří nad levou zadní kýtou) byly oba na jedné - levé straně zvěře. Dráha střely se tedy v první fázi změnila o více než 30 stupňů, pak chytla bukový kmen a nabrala dalších asi 20 stupňů a ještě lízla kmen 2 m před ?tontem střelce vpravo ode mě. Po vyvržení se zjistilo, že střela fragmentovala na dvě části, jedna pro?la kloubem a zůstala v hrudní dutině a druhá jela po lopatce popisovaným směrem ven. Stříleno bylo 270W se střelou Blaser CDP 8,4g. Tolik k tomu co se může stát, když při střelbě není zvěř na blat. Samozřejmě při individuelním lovu daleko od civilizace se až tak moc neděje, ale při naháňkách nebo při lovu v blízkosti obydli či cest mě to už stále pronásleduje.Jirka83 píše:když jsem viděl ten úhel, tak se mi hlavně moc nezálo, že by se tak mohla střela odrazit, vždy» to bylo skoro 40 stupňů úhel pod kterym se odrazila, myslim si, že střílel trochu jinak, to, že tam stříleli při sklizni je druhá věc a zodpovědnost toho danýho myslivce...
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To FOXCLEVER:
Tady se bavíme o trochu jiný kategorii, podle toho, co jsi psal, tak si myslim, že jsi střílel v lese a ještě navíc kulí, ta se velice jednodu?e odráží a i celkem nečekaně dokáže změnit směr a navíc v lese, kde je daleko víc řeká?ek než na poli. Ten případ o kterym jsme se bavili, tak se stal na poli při dosekávání asi řepky, bylo to v létě... Navíc si myslim, že střelec střílel jednotnou střelou do brokovnice, která má naprosto jinou hnotnost a jinak se chová když narazí na překá?ku...
Jinak co se Týká Tvé zkušenosti, tak je mi jasný, že člověk už si pak dává daleko větší pozor a snaží se vís předvídat...
Tady se bavíme o trochu jiný kategorii, podle toho, co jsi psal, tak si myslim, že jsi střílel v lese a ještě navíc kulí, ta se velice jednodu?e odráží a i celkem nečekaně dokáže změnit směr a navíc v lese, kde je daleko víc řeká?ek než na poli. Ten případ o kterym jsme se bavili, tak se stal na poli při dosekávání asi řepky, bylo to v létě... Navíc si myslim, že střelec střílel jednotnou střelou do brokovnice, která má naprosto jinou hnotnost a jinak se chová když narazí na překá?ku...
Jinak co se Týká Tvé zkušenosti, tak je mi jasný, že člověk už si pak dává daleko větší pozor a snaží se vís předvídat...
silný kafe
tak to je teda dost silný kafe, přesně na to sedí ten příklad s těma autama, kdybych vjel do kři?ovatky na červenou, stejně to za mě pojiž?ovna uhradí, a většinou po mě nic nevymáhá, od toho je to pojižtění, to je jeho princip. Jinak kdo to neviděl, tak tady je url: http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=28.10 ... 38v=119504
-
- Častý návštěvník
Pojižtění

Je nutné abych vypověděl členství v ČMMJ a tím i pojistku u Halali písemně, nebo stačí když prostě nezaplatím? A pokud je to potřeba vypovědět tak to mám zaslat na OMS nebo na centrálu ČMMJ?Vojta píše:takže jsem od včera pojižtěn u podnikatelské.Pojižtění u ČMMJ mám do konce roku-vypovídám smlouvu.
A po shlédnutí této reportá?e, jsem rád, že odcházím.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
to je možné, ale myslím, že není problém se stavit na OMSu nebo tam zavolat a zeptat jak to pojižtění zaniká. Já si půjdu s manželkou pojižtění u ČPP zaplatit dnes a po neděli se stavím na OMSu zeptat jestli chtějí aspoň čl.příspěvek a jak zaniká pojižtění u Halali. U ČPP jde sjednat to pojižtění on-line na jejich stránkach https://www.cpp.cz/prodejci/cpp/po/krok1.asp?akce=new
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R