Myslivecké zážitky
- 
				kopov.c
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Myslivecké zážitky
Lorinci lišky ještě pořád štěkají a ne zrovna málo. jinak já když někdy čistím flintu,tak balistolem a zatím jsem problém s první ránou naštěstí neměl. K ulovené lišce přeji upřímné Lovu Zdar!!!!

Včera kolem 22:00,se mě začala ozývat liška  z lesa,seděl jsem ve vinici na zemi.Beru váb.a zkusil jsem lišáka,liška si pořád mlela svou,dost v lese foukalo tak nevím jestli to slyšela asi po 5 sérii to vzdávám.Pak jsem slyšel 2 dost blízko vesnice asi za 30min(možná ta samá).Každopádně asi za 45 min po vábení mě přišla asi na 8m  Protože šla ale třetím řádkem než jsem seděl já a navíc uplně neslyšně(to je už po 3) všiml jsem si jí až byla tak blízko.Šahám po zbrani liška zastaví a prohlíží co to tam je
 Protože šla ale třetím řádkem než jsem seděl já a navíc uplně neslyšně(to je už po 3) všiml jsem si jí až byla tak blízko.Šahám po zbrani liška zastaví a prohlíží co to tam je   No než jsem flintu zalícil tak odskočila do dalších řádků a zmizla.Jsme téměř beze sněhu.
 No než jsem flintu zalícil tak odskočila do dalších řádků a zmizla.Jsme téměř beze sněhu.

Protože šla ale třetím řádkem než jsem seděl já a navíc uplně neslyšně(to je už po 3) všiml jsem si jí až byla tak blízko.Šahám po zbrani liška zastaví a prohlíží co to tam je
 Protože šla ale třetím řádkem než jsem seděl já a navíc uplně neslyšně(to je už po 3) všiml jsem si jí až byla tak blízko.Šahám po zbrani liška zastaví a prohlíží co to tam je   No než jsem flintu zalícil tak odskočila do dalších řádků a zmizla.Jsme téměř beze sněhu.
 No než jsem flintu zalícil tak odskočila do dalších řádků a zmizla.Jsme téměř beze sněhu.Re: Myslivecké zážitky
Protože se už i u nás dala konečně černá do pohybu,což jsem si potvrdil vždy ráno o víkendu dle obeznaných stop,zasedl jsem i dnes o pár 100vek m níže než včera.Po 10 min sezení slyším pohyb v lese,lezu ze židle,chystám flintu.Nic,vlak černé jde dál,najednou slyším cinkot drátů ve vinici což je neklamný znak prasat v ní,skládám teda židličku nechávám ji na místě a jdu překonat asi 300m v křupajícím,namrzlém blátě a sněhu.Dorazím na místo,zjištuju ze jsou zpět v lese,zkouším chrochtnout ale bez výsledku.Obcházím celou plochu vinice jestli se nejaké nezapomělo.Toto trvá asi hodinu.Jsem skoro zpět ve výchozím bodu když uslyčím hlasité kvičení z lesa.To se mě snad zdá určitě budou venku u té složené židličky  .Slyším jako by někdo nastartoval starý diesel,zastavím poslouchám,ne to na mě vrčí bachyně asi na 60m,pomalu se odebírá i se zbytkem do lesa,nejsem schopen nic dělat zmrazky dělají své,nedá se jít v tichosti
 .Slyším jako by někdo nastartoval starý diesel,zastavím poslouchám,ne to na mě vrčí bachyně asi na 60m,pomalu se odebírá i se zbytkem do lesa,nejsem schopen nic dělat zmrazky dělají své,nedá se jít v tichosti  

Vůbec jim nevadila stopa z rána já,pes,dcera a ani ta večerní klidně ji přešly a buchtovaly.
Zplať pánbu je u nás živo,prase jsem slyšel od září po prvé,krásný pocit,i když sem se snima zase honil,teď jen uspět...

.Slyším jako by někdo nastartoval starý diesel,zastavím poslouchám,ne to na mě vrčí bachyně asi na 60m,pomalu se odebírá i se zbytkem do lesa,nejsem schopen nic dělat zmrazky dělají své,nedá se jít v tichosti
 Vůbec jim nevadila stopa z rána já,pes,dcera a ani ta večerní klidně ji přešly a buchtovaly.
Zplať pánbu je u nás živo,prase jsem slyšel od září po prvé,krásný pocit,i když sem se snima zase honil,teď jen uspět...
- fesoj
- Zkušený diskutér
Včera večer jsem po delší době vyrazil do terénu. Mám prošlápnutou cestičku ke krmelci, jdu tam poblíž kazatelny, takže jsem tam rozhodil na drobno rozsekanou slepici a včera jsem při návštěvě krmelce zjistil, že to lištíčka našla. To jsem si dal ! Ono odpoledne bylo kolem +10, ušlapaný sníh povolil a než jsem ušel 100 m od cesty, dvakrát jsem přistál hubou na tlamě a stěží jsem se z toho mokrého bílého svinstva zvedal  - v jedné ruce hůl, v druhá flintu pažbou do sněhu a jen tak to jakž takž šlo. Takže jsem vyrazil jinam, sice 3x tak daleko, ale jen 150 m od silnice a k tomu po rovině. To jsem zvládl bez problémů a během půl hodinky jsem už pásl prasátka. Bylo jich 6, dvě pořádné jarmary a 4 selata, ale daleko, daleko... Třikrát mi přešla přes pastvinu liška, jednou byla i na dostřel, ale než jsem ji dostal kloudně do optiky, foukl mi větříček do týla a lištička, jak říkají zdejší Němci, "utykala do pryč". I kunička se objevila, dvakrát jsem slyšel táhnoucí husy a před půlnocí předváděly sovy svatební koncert - to byly příšerné skřeky ! V půl jedné jsem to vzdal. Nevystřelil jsem si, ale byla to pěkná čekaná.

Kritériem pravdy je praxe.
						- harrycallahan
- Častý návštěvník
Tak se včera konečně zadařilo: 18:50 mě přišlo sele necelých 40kg na 25m pod posed. Použil jsem nové střelivo Federal Fusion 180grs z mé 30-06, ale zrovna moc reprezentativní vzorek k posouzení kvality střeliva to nebude - zásah vpředu okrajem lopatky a ustřelený krční obratel pod krkovicí, průstřel ven asi 3cm ...nevím proč mám pořád tendenci předsazovat i na pomalu jdoucí zvěř na pár kroků, na druhou stranu byla už v lese dost tma a tak jsem rád že padlo v ohni.

pole a lesy Vysočiny
Lovu zdar všem!
K tomu oleji a studené ráně po čistění, odpověď je olej CLP6 a do sucha vývrt vytřít ideálně vatou, dělám to tak roky a nemám problém.
Další diskuzi kolem oleje prosím směřovat do příslušného vlákna! díky.

K tomu oleji a studené ráně po čistění, odpověď je olej CLP6 a do sucha vývrt vytřít ideálně vatou, dělám to tak roky a nemám problém.
Další diskuzi kolem oleje prosím směřovat do příslušného vlákna! díky.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Když tak pročítám Vaše zážitky ohledně letících klínů husí, tak si uvědomuji, jaké to mám štěstí u nás na jihu, kde je to na denním pořádku. Včera před západem slunce jsem pocházel krajem lesa se psy a pozoroval asi 300m v poli pár set husí hledající zbytky kukuřice, což je u nás běžný. Najednou ale nad lesem se objevilo asi dva tisíce hus letící pravidelně ze Slovenska na mušovská jezera a přede mnou začali padat jak šipky střemhlav dolů. Tak jsem tam stál a pozoroval, po čtvrť hodince se otočil a šel zpět, abych je nerušil u večeře. Viděl jsem to vždy jen z dálky, ale takhle mne přes les asi neviděli a přistávali ode mne i na 150m.
Asi nejsilnější zážitek z pozorování jsem měl před pár lety. Krmím pravidelně škodnou i dravce vývrhy ulovené zvěře, a když se zabíjí domácí králíci, vycpu jejich kůže vnitřnostmi. Jednou na sněhu mi tihle naaranžovaní králici mizli bez toho, aby tam zůstávali roztrhané části kožešin. Nebyly tam žádné stopy a káňata je roztrhají na místě. Náhodně jsem je pak našel asi o 800m dále na hrázi a nechápal, kdo je tam odnáší. Až jednou přijíždím k místu a uvidím tam stát párek orla mořského. Zastavil jsem asi 30m od místa a jeden odletěl. Vystoupil jsem z auta a prohlížel si toho majestátného dravce a on mne. I ta jedna minuta pohledů byla nezapomenutelná. Dodnes je občas vidím kroužit i za barákem, tak si říkám, že jsou to staří známí.

Asi nejsilnější zážitek z pozorování jsem měl před pár lety. Krmím pravidelně škodnou i dravce vývrhy ulovené zvěře, a když se zabíjí domácí králíci, vycpu jejich kůže vnitřnostmi. Jednou na sněhu mi tihle naaranžovaní králici mizli bez toho, aby tam zůstávali roztrhané části kožešin. Nebyly tam žádné stopy a káňata je roztrhají na místě. Náhodně jsem je pak našel asi o 800m dále na hrázi a nechápal, kdo je tam odnáší. Až jednou přijíždím k místu a uvidím tam stát párek orla mořského. Zastavil jsem asi 30m od místa a jeden odletěl. Vystoupil jsem z auta a prohlížel si toho majestátného dravce a on mne. I ta jedna minuta pohledů byla nezapomenutelná. Dodnes je občas vidím kroužit i za barákem, tak si říkám, že jsou to staří známí.
- fesoj
- Zkušený diskutér
Mořský orel je nádherný majestátní pták, už kvůli svému mohutnému klovci nezaměnitelný s čímkoliv jiným. Já jsem se s ním u nás nahoře setkal zatím jen dvakrát v životě. Vzhledem ke své vzácnosti "veĺa škody nenarobí", na Novomlýnských nádržích vykonává asanační službu u těch obrovských hejn divokých husí a vůbec nechápu, proč by naň měl někdo vystřelit, i kdyby nebyl přísně chráněn. A i to se stává... Takovému dementovi by měl někdo přerazit flintu o hřbet nebo obráceně.

Kritériem pravdy je praxe.
						- 
				Alda
- Zkušený diskutér
U nas jich "mame" celkem dost - nedavno jsme jeli s malym krmit a u chalupy jsme videli 4 kusy - a o pak km dale 3 dalsi... Zazil jsem i to, ze mi litali na vnadiste na kapry - a jednou jeden sedel na olsi a koukal na mne, jak se jej snazim odehnat... A nic si z toho nedelal...

Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
						- 
				Misak
- Nový návštěvník
Tak jsem vcera sel z bratrancem do lesa,ma posed primo v lese a vedeli jsme ze tam prasatka chodi.Jeli jsme pozdeji nez
by bylo dobre ve 20 hod.po mem prijezdu z prace.prisli jsme k posedu a zjistili ze tam uz bili,ale z nadeji jsme zasedli.
asi tak po hodine slysim krupani a praskani beru dalekohled a vidim prasatko tak 50 kg.
bratranek kouka infrakem a rika ze proslo kolem hromady a jde pryc,me to bylo divny ale uz jsem ho nevidel tak jsme povzdechli
a najednou praslani ze smeru kde jsem videl pred tim prase tak je tam zas rikam si, a najednou vidim i 2 jak jde ze spoda.
oba jsme koukali na jiny kus.prisli 2 to druhe melo 30kg.nechali jsme je zazrat a pak bratranec slovil to mensi zustalo v
ohni.prisli jsme k nemu a koukame ma uplne svetle sparky i skara svetla,ale jinak pekne prasatko.

by bylo dobre ve 20 hod.po mem prijezdu z prace.prisli jsme k posedu a zjistili ze tam uz bili,ale z nadeji jsme zasedli.
asi tak po hodine slysim krupani a praskani beru dalekohled a vidim prasatko tak 50 kg.
bratranek kouka infrakem a rika ze proslo kolem hromady a jde pryc,me to bylo divny ale uz jsem ho nevidel tak jsme povzdechli
a najednou praslani ze smeru kde jsem videl pred tim prase tak je tam zas rikam si, a najednou vidim i 2 jak jde ze spoda.
oba jsme koukali na jiny kus.prisli 2 to druhe melo 30kg.nechali jsme je zazrat a pak bratranec slovil to mensi zustalo v
ohni.prisli jsme k nemu a koukame ma uplne svetle sparky i skara svetla,ale jinak pekne prasatko.
asi to patří do zážitků, dnes se zadařilo složit zkoušky, díky všem tady za rady které mi poskytovali a za informace které jsem načerpal z tohoto fora... lovu-lesu zdar, nyní jen vytáhnout zbroják a modlit se abych to udělal a "nepřišel" o současné zbraně co mám  

ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
						Fabarm Elos C
I když se rozšíření nezadaří tak o současné skupiny nepřijdeš, to není jako řidičák....

Petře, gratuluji a přeji Ti vše nej v zeleném 

4 Petr1970 - gratuluji k úspěšnému složení zkoušek   

V sobotu bylo jakžtaž sucho, tak jsem vyrazil spolu s dětmi s krmením. Hned cestou k prvnímu krmelci vidím chlapíka z vesnice s navolno puštěným velkým psem. Na polích nikde ani chlup, tak jsem to nechal být. Složili jsme krmení a pak jsem jel o kus výš, dosypat zbytky a poohlédnout se po nějakém tom shozu. Ujedeme kus cesty, chlapík na cestě samotný a před námi 40 ks srnčího a pes hajdy za nimi. To už ani můj 12-ti letý syn nevydržel si do mě nerýpnout " a tati, to mu ani nic neřekneš, jo?" Měl úplnou pravdu, vylezl jsem ven a šel jsem chlapíkovi vynadat. Ani moc neodporoval, jen se vymlouval, že jeho pes přeci nic nedělá a nikomu by neublížil. Tak ode mne dostal důtku s výstrahou, příště ho v tom vykoupu. Obešli jsme s dětmi poté pár ochozů a krmelců, ale žádný shozík jsme nenašli, škoda, budem holt muset vyrazit znovu

V sobotu bylo jakžtaž sucho, tak jsem vyrazil spolu s dětmi s krmením. Hned cestou k prvnímu krmelci vidím chlapíka z vesnice s navolno puštěným velkým psem. Na polích nikde ani chlup, tak jsem to nechal být. Složili jsme krmení a pak jsem jel o kus výš, dosypat zbytky a poohlédnout se po nějakém tom shozu. Ujedeme kus cesty, chlapík na cestě samotný a před námi 40 ks srnčího a pes hajdy za nimi. To už ani můj 12-ti letý syn nevydržel si do mě nerýpnout " a tati, to mu ani nic neřekneš, jo?" Měl úplnou pravdu, vylezl jsem ven a šel jsem chlapíkovi vynadat. Ani moc neodporoval, jen se vymlouval, že jeho pes přeci nic nedělá a nikomu by neublížil. Tak ode mne dostal důtku s výstrahou, příště ho v tom vykoupu. Obešli jsme s dětmi poté pár ochozů a krmelců, ale žádný shozík jsme nenašli, škoda, budem holt muset vyrazit znovu

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R,  Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
						Nikon D-3100
minulý víkend u krmelce slyším z asi 400 metrů hlášení - říkám si někde z vesnice vořech... celou cestu tam co sem šel, hlásil pes.. říkal jsem sakra, co tam má? z jednoho místa, silný, vytrvalý, na zkoušce by to měl tak za 10 bodů...
dojdu, u krmelce stojí ženská a dělá že tam není.... zašívá se o kus dál... dojdu k ní a ptám se - ten pes co tady někde štěká je Váš?(bylo to slyšet hodně blízko)... no, my sme tady s přítelem, on si vylezl na posed - 150 metrů od krmelce a já tu na něj čekám... a nechal psa dole, on je naštvanej a štěká na něj... fakt že jo.... chlap na posedu kouká se kde co lítá a čokl pod ním hlásí jak o život
to se nedá ani nic říkat.....

dojdu, u krmelce stojí ženská a dělá že tam není.... zašívá se o kus dál... dojdu k ní a ptám se - ten pes co tady někde štěká je Váš?(bylo to slyšet hodně blízko)... no, my sme tady s přítelem, on si vylezl na posed - 150 metrů od krmelce a já tu na něj čekám... a nechal psa dole, on je naštvanej a štěká na něj... fakt že jo.... chlap na posedu kouká se kde co lítá a čokl pod ním hlásí jak o život
to se nedá ani nic říkat.....

ZKM 456
Fabarm Elos C
						Fabarm Elos C