. Dávám na vnadiště cca 0,5 l kukuřice pod kameny, betonové dlaždice apod., protože kuku je drahá a kupuju ji za běžnou cenu a sojky a hřivnáče krmit nehodlám. Ale třeba muflon s tím taky nemá problém, beran si klekne a toulcema odsune i poměrně težkou betonovou dlaždici 60 x 60 cm.
. Dávám na vnadiště cca 0,5 l kukuřice pod kameny, betonové dlaždice apod., protože kuku je drahá a kupuju ji za běžnou cenu a sojky a hřivnáče krmit nehodlám. Ale třeba muflon s tím taky nemá problém, beran si klekne a toulcema odsune i poměrně težkou betonovou dlaždici 60 x 60 cm. Pufr - no tak jo
 . Nic jsem neopustil, údaje které jsem uvedl jsou platné. Ty navíc poměřuješ údaje z doby, kdy bylo zemědělství a skladba osevních plodin úplně jiné a vliv žaludů a bukvic byl úplně jinde. Navíc nepamatuju za posledních 15 - 20 let nedostatek žaludů. Z čehož mi vychází, že ta kapka v moři nebo otisk molekuly v oceánu, kterou představuje to, co někde myslivečkové vysypou, nemá nějaký významný vliv a když tohle minimum odstraníš, tak se nic nezmění.
. Nic jsem neopustil, údaje které jsem uvedl jsou platné. Ty navíc poměřuješ údaje z doby, kdy bylo zemědělství a skladba osevních plodin úplně jiné a vliv žaludů a bukvic byl úplně jinde. Navíc nepamatuju za posledních 15 - 20 let nedostatek žaludů. Z čehož mi vychází, že ta kapka v moři nebo otisk molekuly v oceánu, kterou představuje to, co někde myslivečkové vysypou, nemá nějaký významný vliv a když tohle minimum odstraníš, tak se nic nezmění.MS

Byla to ale jednorázová akce černé. Jinak se mi to jeví stejně jako Tobě, že se neobtěžují něco překonávat, protože jen kousek dál mají volně jiný pamlsek. Je ale fakt, že poslední dobou nejsou nijak kruté podmínky pro zvěř, která se k něčemu vždy dostane. Možná kdyby se navalilo 0,5m sněhu, tak to bude čuníky motivovat.
 Byla to ale jednorázová akce černé. Jinak se mi to jeví stejně jako Tobě, že se neobtěžují něco překonávat, protože jen kousek dál mají volně jiný pamlsek. Je ale fakt, že poslední dobou nejsou nijak kruté podmínky pro zvěř, která se k něčemu vždy dostane. Možná kdyby se navalilo 0,5m sněhu, tak to bude čuníky motivovat.