kasari: proč si asi stát reguluje chovatele, myslivce, rybáře, včelaře, lesníky? Protože z nich má užitek a zisk, o tom, že by na MZe byl odbor zahrádkářský nic nevím, ministerstvu asi zahrádkáři nestojí za řeč. Zhodnotit i znehodnotit ekosystém můžou i ti ostatní, takže MZe dohlíží na všechny.
bod 2 - Já nevím, proč to u Vás tak není, i když podle toho co máš u avataru, bydlíš někde nedaleko. Zřejmě jste znechucení byrokracií, která panuje všude okolo, nejen v myslivosti a nemáte chuť a čas si požádat o dotace a nový remízek vysázet, nebo Vám někdo nechce prodat za tím účelem kus pole, co já vím. Vodní zdroje - Vy neděláte a nežádáte o příspěvěk na napáječky, stát nedotuje výstavby a rekonstrukce rybníků? Vhodná skladba dřevin - LHP je krásná užitečná věc, ale u lesů hospodářských. Co lesy ochranné a zvláštního určení ? Oplocování dálnic - proč to stát oplocuje? Aby jedním dechem ochránil řidiče před srážkami se zvěří. Ochrana zěře je dech druhý. Projekt pachových oplocenek, který v souč. době běží v celém ústeckém kraji zase ochraňuje zvěř a řidiče na ostatních silnicích. Vytváření oblastí chovu - doc. Bejčka jsem měl tu čest poznat osobně, jeho spolupracovnice je členkou našeho MS. Rozumných ochranářů přírody si vážím. V ústeckém kraji nově vznikla nová oblast chovu jelení zvěř - Krušné hory. Jelen sika - to je mi taky záhadou, proč je ho čím dál tím víc - všude okolo mě se nemilosrdně loví na potkání a přesto se objevuje tam, kde předním nikdy nebyl. Že by byli lovci a myslivci nedůslední? Zřejmě to bude stejné jako s černou zvěří, oboje si chráníme, aby bylo co lovit, ne? Každý ať si sáhne do svědomí. Ano, máme svoje chyby, každý ať si zamete před svým prahem. Ale poukazováním na chyby druhých ještě nikdo nic nedokázal ani nenapravil.
P.S. Tvoje reakce na moje písmenka mě taky moc pobavila

Hoši hoši, ani já, ani Vy dva nemůžete za to, jak se dnešní myslivci chovají. Doba se drasticky změnila a náhled veřejnosti na myslivce nebo třeba na docela obyčejné držitele a fanoušky zbraní se změnila taky. K čemu držet zbraně?" Máme přeci policii a armádu, která nás ochrání. K čemu potřebuje obyčejný člověk držet zbraň, mohl by s ní třeba někomu ublížit. Hele mámo koukej na toho ožralýho policajta, zastřelil psa a málem i jeho majitele! Jo a podej mi to pivo z ledničky. Já bych ty zbraně zakázal." Cítíte to pokrytectví z toho? Sám nedělat nic a křičet co ten druhý dělá špatně? Co jste Vy dva konkrétně udělali proto, aby se náhled veřejnosti na myslivce nebo držitele zbraní změnil? Co děláte pro lepší obraz myslivosti a střeleckého sportu? Shiva je střelec tělem i duší, fundovaný odborník, pořádá ME, já mu za to tleskám vestoje. Chlapi já Vám Váš názor neberu ani nevyvracím, jen diskutuju a argumentuju. Mě osobně vadí, jak se kdekdo naváží do české myslivosti a jejích tradic aniž by o tom něco věděl nebo něco udělal proto, aby se stav zlepšil. Poslední větu nebrat osobně, bylo myšleno obecně

Edit: Konec diskuze a závěr: Až každý aspoň desátý myslivec bude dělat pro českou myslivost to, co např. Shiva pro přesné kulové střílení, bude zase v myslivosti dobře.