Článek: Myslivec – dnešní šlechta
-
- Pravidelný diskutér
Re: Článek: Myslivec – dnešní šlechta
Už to jak se autor vyjadřuje a chová svědčí o jeho inteligenci. Nejhorší je srážka s blbcem. To nemá cenu komentovat. Takový lidi do myslivosti nevidí a vůbec neví co to obnáší. Naopak když už mají možnost se zadarmo nažrat, chtějí z toho vydojit do nejvíc ve svůj prospěch.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Clanek jsem si precetl a fakt jsem se u nej pobavil. Autor ma evidentne velice negativni postoj k myslivcum
takze to je dost pritazene (takova ta literarni karikatura), ale jen by me zajimalo jak si takovy negativni postoj vypestoval, proc, co ho k tomu vedlo??? Nebo ze by se proste jednoho krasneho rana probudil a zniceho nic vedel ze nesnasi myslivce??? nebo dokonce se s tim asi narodil.
Mozna bys mi to mohl vysvetlit. co obnasi myslivost, co obnasi byt myslivcem. Nechci slyset vzletna slova a idealy, chci slyset jak to mezi myslivci chodi, jak se k sobe chovaji, jak se chovaji k ostatnim obyvatelum, navstevnikum lesa apd. Kdyz se mluvi o opilosti myslivcu a nehodach tim vzniklych, tak se to bagatelizuje a hned se to prirovnava k ridicum a nehodam zpusobenych ridici pod vlivem.
Proc ale neprirovnavame neco co spolu souvisi napr. kolik sportovnich strelcu kteri vystrili mnohonasobne vic munice, stravi strelbou na strelnici stovky hodin. Kolik se jich postreli z opilosti, kolik kolegu postreli z tehoz duvodu.???
Jasne clanek je silne subjektivni a je vyjadren clovekem, ktery myslivce nesnasi, slo by to napsat jinak, bez urazejicich popisu, pojmenovani apd. Ale co by se zmenilo??? Clanek je napsan s umyslem nasrat a trefit se. No a myslim ze se to dost povedlo.
Kecanim o tom, jak je to hnusne a jak dotycny nic nevi a pokracovat ve stejnem stylu, myslivosti asi moc nepomuze, ze?

Mozna bys mi to mohl vysvetlit. co obnasi myslivost, co obnasi byt myslivcem. Nechci slyset vzletna slova a idealy, chci slyset jak to mezi myslivci chodi, jak se k sobe chovaji, jak se chovaji k ostatnim obyvatelum, navstevnikum lesa apd. Kdyz se mluvi o opilosti myslivcu a nehodach tim vzniklych, tak se to bagatelizuje a hned se to prirovnava k ridicum a nehodam zpusobenych ridici pod vlivem.
Proc ale neprirovnavame neco co spolu souvisi napr. kolik sportovnich strelcu kteri vystrili mnohonasobne vic munice, stravi strelbou na strelnici stovky hodin. Kolik se jich postreli z opilosti, kolik kolegu postreli z tehoz duvodu.???
Jasne clanek je silne subjektivni a je vyjadren clovekem, ktery myslivce nesnasi, slo by to napsat jinak, bez urazejicich popisu, pojmenovani apd. Ale co by se zmenilo??? Clanek je napsan s umyslem nasrat a trefit se. No a myslim ze se to dost povedlo.
Kecanim o tom, jak je to hnusne a jak dotycny nic nevi a pokracovat ve stejnem stylu, myslivosti asi moc nepomuze, ze?
Naposledy upravil(a) Shiva dne sob 24.4.2010, 20:17, celkem upraveno 3 x.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
to Shiva, mrzí mě, že máš o myslivcích všeobecně špatný názor.
Já jsem přesvědčený, že kdyby " sportovní střelci " dostali možnost střílet jinde než na střelnici = v uzavřeném prostoru,jedním směrem, na papír přikovaný na místě, máme tady každoročně dostatek příběhů na NOVĚ i v černé kronice. Naštěstí tuto možnost nemají, většinu ochranek už pro jistotu odzbrojili, vojáci jsou s flintama většinou v zahraničí a policajti co se postřelí nebo postřelí občany v okolí jsou z principu ochránci pořádku. Cenzura těchto případů je politicky daná.
Já jsem přesvědčený, že kdyby " sportovní střelci " dostali možnost střílet jinde než na střelnici = v uzavřeném prostoru,jedním směrem, na papír přikovaný na místě, máme tady každoročně dostatek příběhů na NOVĚ i v černé kronice. Naštěstí tuto možnost nemají, většinu ochranek už pro jistotu odzbrojili, vojáci jsou s flintama většinou v zahraničí a policajti co se postřelí nebo postřelí občany v okolí jsou z principu ochránci pořádku. Cenzura těchto případů je politicky daná.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
nejseš jedinýEdelweiss píše:Někdy sa lidem nedivím.

CZ 550 american 308win.
Já jsem na některé myslivce taky alergický a není jich málo. Na pohledu pisatele vůči myslivcům není nic zvláštního,protože někteří jedinci opravdu takto myslivost prezentují.
V dnešní době,když se řekne myslivost,tak většina běžných lidí si hned představí,jak pár opilců po sobě střílí. Nejhorší na tom všem je to,že ono to tak opravdu je.
V dnešní době,když se řekne myslivost,tak většina běžných lidí si hned představí,jak pár opilců po sobě střílí. Nejhorší na tom všem je to,že ono to tak opravdu je.
tommy pokud u vás chodíte ven s flintou opilí tak je to váš problém a měli by ste si ho vyřešit. U nás ve sdružení a i v okolních něco takového netolerujeme a navíc máme pravidelné policejní kontroly na honě, takže si to ani nikdo nedovolí. A co se postřelení lidí týče tak z okolí vím o dvou případech za 12 let co se věnuju myslivosti a vždy co ten střílel byl střízlivej. To že to byl debil je věc bohužel druhá, pokaždé to byl starej dědek chtivej rány, naštěstí vždy obratem přišli o zbroják takže už nikoho neohrožujou.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
kabát píše:to Shiva, mrzí mě, že máš o myslivcích všeobecně špatný názor.
Já jsem přesvědčený,
Asi by to chtelo tak ujasnit si par veci. Tezko mohu menit nazor, kdyz si prectu tvuj prispevek. To je presna ukazka toho pristupu, ktery verejnost proti myslivcum popuzuje (stejne jako proti politikum).
Tvoje presvedceni je tvoje presvedceni a nikdo ti ho nebere. Fakta je neco jineho.
tim chces jako rici, ze myslivci se postrili kdyz strili na zver?? protoze sportovni strelci nemohou strelit na nic jineho nez na ten terc co tam maji?? Promin, ale bez odevzdat ZP. Nejvetsi cast nehod strelnou zbrani u myslivcu (a nakonec i u ozbrojenych slozek) je nedodrzovani bezpecne manipulace se zbrani. tudiz ne pri strelbe na cil. Na rozdil od myslivcu a ostatnich uniforem, sportovni strelci striktne dodrzuji bezpecnou manipulaci se zbrani protoze by jinak byli DQ. Jestlize mam lovecky listek a ZP tak bych mel VSUDE A VZDY (vcetne lezeni z posedu a naposed, nahankach a ostatnich aktivitach) dodrzovat bezpecnost. Do toho tez spada i pozivani alkoholu a jinych omamnych latek. Nebo to snad vidis jinak??kabát píše: kdyby " sportovní střelci " dostali možnost střílet jinde než na střelnici = v uzavřeném prostoru,jedním směrem, na papír přikovaný na místě, máme tady každoročně dostatek příběhů na NOVĚ i v černé kronice.
To ze myslivec zastreli neco jineho nez videl (vcetne cloveka) to uz je uplne bez komentare. Sportovni strelci rozhodciho co meni terce nebo proste z nejakeho duvodu beha v palebnem poli, nezastreli, protoze DODRZUJE tato bezp. pravidla. Vsichni si totiz uvedomuji a nikdo neni namachrovane "profik" (jako ozbrojene slozky) rovnez nikdo neni lempl, co si da cas od casu loka z placatice a cara po les s odjistenou zbrani.
Nevim o cem mluvis. Kazdy kdo splni zakonne pozadavky na vydani koncese jez zahrnuje zajistovani bezpecnosti apd. (najdi si to v zivn. zakone) muze pracovat v nejake agenture ci na sebe jako ochranka se zbrani (pokud ma ZP a patricnou koncesi). Nerikam, ze to je spravne a mam na to svuj nazor. Ale neresim zde agentury, policiie ani MP. Resime tu myslivce. Poukazovanim na ostatni ze to delaji taky, nebo ze to delaji jeste hure, nic nezmeni a hlavne to nezmeni nazor verejnosti na myslivce. Naopak.kabát píše:Naštěstí tuto možnost nemají, většinu ochranek už pro jistotu odzbrojili,
-
- Administrátor
Dle mého názoru je motivace autora k napsání tohoto článku v tom, že má rozbytý auto, který si bude muset opravit na své náklady a srnce sežere někdo jinej. To se táhne celým článkem. Ten člověk, kterýho popisuje neměl na jeho situaci žádný podíl, ani mu nijak nenadával, neurážel a mohlo mu to skutečně způsobit komplikace. Tak nechápu, proč taková vyjádření a taková zloba. To bych se taky mohl vyjádřit, kdybych byl stejnýho ražení, že jen dement jezdí v Puntu nebo C1 a zasírá s tím silnice a že mu to vlastně patří. Ale vážně, znám dost lidí, kteří srnčí a nejen to šupli do kufru a na autě nic neměli. Nikdo z myslivců z toho nedělal drama. Co by na to pan autor řekl?
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
No to je preci jasny. A proto se divim, ze to sem vubec nekdo dava.
Shiva přeháníš trošku. Ani sportovní střelci nejsou žádná neviňátka a nechtěných výstřelů s následky nebo bez mají na svědomí bezpočet. Pravda, díky přísným pravidlům a nemilosrdného vyloučení ze soutěže za porušení bezpečnostních pravidel nedochází k tragédiím, jako u nás myslivců a nám by takové přísné zacházení jen a jen prospělo. Nějaký ten alkohol se najde i na střelnici, ještě jsem neviděl střelnici, která by byla přísně nealko, ale požívání alkoholu na honě nebo na střelnici si musí každý porovnat sám se svým svědomím a ZP. Předpokládám, že v BR komunitě panuje kázeň a pořádek, ale u IPSC střelců...........no comment. Sáhněme si každý do svědomí sám, na jaké úrovni zacházíme se zbraní a jak prezentujeme před laickou veřejností svého koníčka.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
To rimar 77 - kontroly na alkohol se dělaj na společnejch lovech, ale na individuální je nikdo nekontroluje. Znám spoustu myslivců, kterým nedělá problém, vzít si flašku sebou i na posed. A berou to jako naprosto normální záležitost. Když se tomu divím, jsem pravidelně označenej za toho divnýho, co neví, o čem je myslivost. Proto na tohle rčení jsem už alergickej...
To kabát - nezlob se na mě, ale zrovna tahle reakce mi k tobě nesedne, nebo jsem jí špatně pochopil. Určitě se i u sportovních střelců někdy něco stane, ale vždycky jen při manipulaci. Jinak střílej na terč a ví kde je. Myslivci mi běžně vyprávěj, jak stříleli na černej flek, kterej byl menší než ten druhej. Ano, dá se lovit i v noci, ale musí přece vědět na co střílí. Pak si nespletou chlapa se souškou na rameni s jelenem, nebo laň s koněm atd.
Prostě a jednoduše. Musíme přesvědčit lidi, že víme jak se zbraní zacházet, že se ty případy stávaj opravdu vyjímečně a že naše "práce" je pro přírodu přínos. A taky že myslivecká lobby neprosadí v parlamentu co bude chtít, že nevydírá a nevyhrožuje atd. Dokud se to nepodaří, můžem akorát číst v myslivosti, nebo na netu, jak nám všichni křivděj a navzájem si foukat na bebíčko...

To kabát - nezlob se na mě, ale zrovna tahle reakce mi k tobě nesedne, nebo jsem jí špatně pochopil. Určitě se i u sportovních střelců někdy něco stane, ale vždycky jen při manipulaci. Jinak střílej na terč a ví kde je. Myslivci mi běžně vyprávěj, jak stříleli na černej flek, kterej byl menší než ten druhej. Ano, dá se lovit i v noci, ale musí přece vědět na co střílí. Pak si nespletou chlapa se souškou na rameni s jelenem, nebo laň s koněm atd.
Prostě a jednoduše. Musíme přesvědčit lidi, že víme jak se zbraní zacházet, že se ty případy stávaj opravdu vyjímečně a že naše "práce" je pro přírodu přínos. A taky že myslivecká lobby neprosadí v parlamentu co bude chtít, že nevydírá a nevyhrožuje atd. Dokud se to nepodaří, můžem akorát číst v myslivosti, nebo na netu, jak nám všichni křivděj a navzájem si foukat na bebíčko...
Ulkomaalainen...
O.K. vidím že podle některých z NÁS jsou všichni myslivci blbci, protože nevím kolik % někoho postřelilo, zastřelilo, nebo šlo s flintou v podnapilém stavu.
Tedy všichni řidiči na světě jsou kreténi, protože jeden mi zabil sestřenici a znám dva, co jezdí i s alkoholem v krvi.
Všichni politici jsou také podvodníci, protože.........
Ale já jsem MISTR světa, protože jsem nikoho nezastřelil, nepřejel, a na politiku se dívám s opovržením

Tedy všichni řidiči na světě jsou kreténi, protože jeden mi zabil sestřenici a znám dva, co jezdí i s alkoholem v krvi.
Všichni politici jsou také podvodníci, protože.........
Ale já jsem MISTR světa, protože jsem nikoho nezastřelil, nepřejel, a na politiku se dívám s opovržením

Myslím, že se rozčiluješ zbytečně, protože tohle tu nikdo nepsal...
Ano, někteří myslivci jsou blbci, stejně jako někteří řidiči apod.
A pokud jsem nikoho nezastřelil, nepřejel a na politiky se dívám s opovržením, je to proto, že dávám pozor, nešílím v autě a neplácám všemu, co slyším v TV...
Ale abych se vrátil k začátku tématu - v tom článku mi právě ten řidič připadá jako větší kretén, protože mu jde jen o to, že chtěl sežrat srnce a nevyšlo to. Všecko ostatní je jen plivání jedovatých slin z chorý hlavy.
Ano, někteří myslivci jsou blbci, stejně jako někteří řidiči apod.
A pokud jsem nikoho nezastřelil, nepřejel a na politiky se dívám s opovržením, je to proto, že dávám pozor, nešílím v autě a neplácám všemu, co slyším v TV...

Ale abych se vrátil k začátku tématu - v tom článku mi právě ten řidič připadá jako větší kretén, protože mu jde jen o to, že chtěl sežrat srnce a nevyšlo to. Všecko ostatní je jen plivání jedovatých slin z chorý hlavy.
Ulkomaalainen...
Ještě jednou a bez emocí.
Dělám myslivost víc než 20 let, nikdy jsem při myslivosti naštěstí nebyl u nehody nebo jiného neštěstí.
Dělám myslivost protože mě baví a tak jak mě baví, dělám ji pro radost.
Nevidím jediný důvod proč bych si měl vymýšlet nějaký jiný název než myslivec.
Jenom proto, že se do myslivosti podařilo infiltrovat určitému počtu hovad, které poškozují slovo MYSLIVEC, se toho nevzdám.
Celé to je jen o tom, jak dlouho si tyto škůdce necháme mezi sebou.
A evidentně myslivci sami nezvládají tento proces selekce.
Dělám myslivost víc než 20 let, nikdy jsem při myslivosti naštěstí nebyl u nehody nebo jiného neštěstí.
Dělám myslivost protože mě baví a tak jak mě baví, dělám ji pro radost.
Nevidím jediný důvod proč bych si měl vymýšlet nějaký jiný název než myslivec.
Jenom proto, že se do myslivosti podařilo infiltrovat určitému počtu hovad, které poškozují slovo MYSLIVEC, se toho nevzdám.
Celé to je jen o tom, jak dlouho si tyto škůdce necháme mezi sebou.
A evidentně myslivci sami nezvládají tento proces selekce.