)) zakerna otazka

na jak daleko ... no reknu to asi takhle .. pred temi 20 roky jsem strilel tak 20-30m docela jiste, dal uz to zadna slava nebyla .. ono taky ten luk nikdy nikdo neladil .. kupovali jsme ho s kamosem a vedeli jsme o tom naprosty prd, nikdo nam nikdy neporadil ... takze jsme nejak nasli misto pro nocking point, centimetr sem/tam nehral roli, nejaky centrovani vubec tetivy nehrozilo .. sip musel dostavat kopance od restu jak prase, takze letel vselijak .. o nejakem nastaveni DrawLength ani nemluvim .. az dneska zjistuju, ze bych snesl tak 2"palce navic ... ale co uz s tim ted ... on tehdy nebyl zadnej Internet, zadny fora .. takze jsme to resili tak po "partyzansku" ... mozna jsme meli zajit do nejakyho klubu a poradit se, ale ....
a ted ? ted ten starej luk vlastne pouzivam jen na posilovani ... nestrilim z nej ... proste XY-krat za den natahnu, nejakou dobu podrzim a vratim. Ma odrbany stredovy serving, takze jednak na nem poradne nedrzi nock od sipu a jednak se mi nechce odrbavat primo tetivu. Uz ma taky svy roky. A doma nemam zadnou serving snuru, takze nemam jak to spravit. Az budu kupovat ten novej luk, koupim i tu snuru a opravim to, at se "dedek" neciti odstrcenej

, ale ted nemam nejak kde ji vzit ... Taky mi k nemu zbyly uz jen tri sipy - stary Eastony 2216, ani jeden uz nevypada jak "zamlada", kdy byly jeste rovny

TAkze zrovna ted ten luk na strileni moc neni ...
Takze se mnou je to takhle ... "bowhunter" teoretik

Musim tech x dni to cekani na ten novej jeste vydrzet ... pak se do toho pustim

Uz jsem vyklidil garaz, takze z chodby do garaze mam nejakych 11m .. neni to zadna slava, ale na domaci blbnuti to bude zlaty .... no a krome toho uz jsem zjistil, kde se tady v Brne trenuje v hale. Tak planuju tam zajit .. i si nechat poradit, co se zakladu tyka (v US tomu rikaji "form") .. na vetsi dalky budu muset pockat na jaro, nebo az nebude tak hnusne ...
TW
Technicka - omlouvam se, za ty anglicky terminy, pokud by to nekoho drazdilo. Ale ja vetsinou nevim, jak se co spravne rekne cesky. Z toho netu to mam nauceny povetsinou v anglictine.