DALAS, zde výše napsal:
DALAS: je to Tvá volba. Myslel jsem, že jsi zvídavý člověk, a nestačí Ti vědět jen "jak", ale také "proč".............
JA: Zvědavý, či zvídavý snad jsem, ale jen do jisté míry, podle důležitosti dané otázky ( problematiky ) v daném čase pro mne. V první řadě jsem myslivec , někdy snad i lovec, ( dle okamžité nálady ) . Maybe, příjde den kdy mě to přebíjení začne opravdu zajímat, ale právě teď na to nemám čas. ALE vážím si Tvých odborných vět a fakt si je ukládám spolu s jiným informacemi na flešku. Třeba se někdy budou hodit...................
DALAS : Ale kdyby sis přece jen chtěl u Štroblů koupit lis, tak jedině CH4D Rock Crusher Reloading Press......
JÁ: Určitě víš o čem mluvíš a jistě máš s tímto lisem svoje bohaté praktické zkušenosti. Aneb Velký znalec a Velký přebíječ přece musí mít Velký lis ! Jinak bys ho nemohl doporučit, že. Mně zase kamarád doporučil jednoduchý a malý lis od firmy:
https://kmshooting.com/ .......... Tak nevím .......
DALAS : Jinak SPCE v hotovém náboji je stejná jako SPCE pro reloading..............
JÁ: platí to taky i pro jiné střely ? Povídej, přeháněj, vždycky se rád nechám poučit od těch co vědí.
Co dodat ? Snad když nemám čas, ani náladu studovat podrobně která střela a který náboj je ten „NEJ“ lepší na celém světě, a řeším to tím, že zkouším tovární střelivo od různých výrobců a vybírám si to, co mojí konkrétní pušce „sedí“ nejlépe, je to správná cesta jak se dostatečně přesně trefit do cíle ? V podstatě, dle mého aktuáního názoru , je úplně regál jestli je to 8x57 IS nebo 8x68 S. Důležitý je ten správný ZÁSAH do správného místa..........