Tak já pár Nordiců mám, a v mém hodnocení převažují pozitivní známky. Nářek ptáka používám velmi úspěšně, zejména v letním období na liščata a mladé lišky. Přitáhne spolehlivě lišku na pár set metrů. Funguje i na kuny. Výborně funguje i Hind, zejména na siky, dá se velmi dobře napodobit starý i mladý jelen, podle potřeby a věrně. Vyzkoušeno že funguje. Fox Heat, o které mluví kolega ale není skolení jako takové, je to opravdu liščí flétna, která vydává zvuky lišky při námluvách, je to poměrně jemný zvuk spíš na blízko, a zatím na něj nemám utvrzený názor, výrazných úspěchů jsem nedosáhl, ale je dost možné, že chyba nebude ve vábničce...

Na skolení jako takové mám vábničku od Petra Joo, výrobce nevím, není na ní uvedený, je to dřevěná vábnička, z jedné strany vřeštidlo, z druhé skolení, funguje oboje, lišáci odpovídají jako zběsilí a na vřeštidlo přivábeno již řada lišek. Že by měl Nordic skolení jako takové, to jsem nějak nezaregistroval.
Jinak lišky skolí. Opravdu se ozývaly už před Vánoci, minulý měsíček, pak bylo chvíli mrtvo, a teď jak se ochladilo, už zase jedou pěkně. Zítra je hodlám zase zkontrolovat, jestli počasí nebude moc blbnout...

S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.