Zdravím, zaujalo mně sokolnictví a potřebuji poradit jak začít - dravec vhodný pro začátečníka, kde sehnat vybavení, jak to je s věkovou hranicí u sokolnictví atd.
Za všechny odpovědi budu moc rád.
sokolnictví-jak začít
Re: sokolnictví-jak začít
Vím, že vás asi nebaví stále odpovídat na dotazy začátečníků, ale jak se jinak máme něco dozvědět něco víc o sokolnictví když literatury je poskrovnu a web klubu sokolníků nefunguje
Prosím napište cokoliv, pomůže jakákoliv rada

Prosím napište cokoliv, pomůže jakákoliv rada
-
- Zkušený diskutér
nejlépe bude, pokud kontaktuješ nějakého sokolníka v nejbližším okolí a ten Tě nasměruje. Ale připrav se na to, že sokolníkem být je tvrdá řehole, znamená to nejprve osvojení spousty vědomostí a složení zkoušek z myslivosti tj. lovecký lístek a složení sokolnických zkoušek, vše velmi náročné. Dále je sokolničení náročné na čas - čas věnovaný ptákům a jejich výcviku a náročné na finance. Jen pořízení dravce není snadná a levná záležitost, nehledě na vybavení a na zajištění kvalitního krmení ptáků. Taky je to velký závazek obstarat si takového dravce, myslím, že je to podstatně náročnější, než chovat a cvičit loveckého psa. Těžce se sbírají zkušenosti z výcviku.... Dále si myslím, že ne každý má na takovou činnost vlohy, ale když do toho nehrábneš tak se to nedozvíš.
politice a politikům zmar
Na stránce sokolníků máš kontakty na vedoucí středisek ve svém okolí tak nevím proč to řešíš tady místo tam kde by jsi to měl řešit
CZ 550 american 308win.
Leone , proč tak ostře? Potíže se střelivem taky řešíme zde a ne ve Vlašimi.
http://www.sokolnictvi.net/ - stránky aktuálně v aktualizaci. Klub má i svoje interní určené pouze členům klubu.
Takže se obracejte na vedoucího nejbližšího střediska nebo se stačí optat na OMS. Tam mívají dobrý přehled.

http://www.sokolnictvi.net/ - stránky aktuálně v aktualizaci. Klub má i svoje interní určené pouze členům klubu.
Takže se obracejte na vedoucího nejbližšího střediska nebo se stačí optat na OMS. Tam mívají dobrý přehled.
Děkuji, aspoň někdo po mně neječí, ale v patnácti se mi na sokolnické středisko se mi vážně nechce.
Tuto sobotu je např. v Opočně v Kodymově domě od 10:00 každoroční Sokolnický sněm. Lze tam navázat kontakty i koupit výbavu.