CZ 550 varmint vs. Remongton 700 VLS

Vše o kulovnicích a malorážkách
SAKO
Častý návštěvník

CZ 550 varmint vs. Remongton 700 VLS

Příspěvek od SAKO »

Co by jste brali Vy? Nehledte na cenovej rozdil zhruba 7000Kc. Obe k dostani temer ihned, mozna jeste Tikka Hunter, no nevim. Chci 243W. Optiku mam Leupold 4,5-14 x 50 IR German 4 Dot. Ta je doma. Chtel jsem 25-06 Rem, jenomze v teto razi toho moc neni. Dik moc.
Tomas 43
Pravidelný diskutér

Cz 550 Varmint vs. Remington 700 VLS

Příspěvek od Tomas 43 »

Pře pár měsíci jsem Remingtona 700 VLS koupil v ráži 308 W. jako loveckou i tréninkovou zbraň. A nelituji. Rozhodování, proč Remingtona 700 a ne třeba CZ UHB je velmi jednoduché. Remington 700 je dodnes velmi oblíbený zejména v USA jako naprosto funkční a extrémně přesná zbraň, což se ověřilo několika desítky let praxe. Remington 700 je používaný pod jiným označením jako zbraň odstřelovačů FBI (Remington 700 Sendero 7 mm Rem. Mag) a jiných jednotek se speciálním nasazením v armádě USA, nejčastěji v ráži 308 W. Závěrový systém Remington (uzamykání dovnitř hlavně) je nakupován firmami jako je např. SAKO, Sauer a další. Myslím, že tohle všechno je dostatečným argumentem pro koupi Remingtonu. Netvrdím, že kulovnice CZ 550 Varmint není dobrá zbraň, tvrdím jen, že Remington 700 je lepší.
lovec
Zkušený diskutér

Re: Cz 550 Varmint vs. Remington 700 VLS

Příspěvek od lovec »

Tomas 43 píše:.....Závěrový systém Remington (uzamykání dovnitř hlavně) je nakupován firmami jako je např. SAKO, Sauer a další....
Odkial prosim ta pochadza tato "informacia" :?: :twisted: :twisted: :twisted:
Tomas 43
Pravidelný diskutér

Informace

Příspěvek od Tomas 43 »

Psal o tom Dr. Jiří Hanák.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

niripe píše:Nic ve zlém, ale Remy ani Sako neuzamykají v žádném případě do hlavně. Sauer některé typy ano, některé ne. Sendero se nepoužívá u FBI a v ráži 7mm RM pravděpodobně také ne, na to jsou jiné typy. Doporučuji napřed shlédnout stránky výrobce www.remington.com a www.remingtonle.com . Taky doporučuji se podívat na markantní rozdíl mezi závěrem Sako a Remy. A pokud toto napsal Dr. Hanák, tak by měl tyto stránky také navštívit.
Neda se nez souhlasit. Obcas jsem na US forech zaslech o kolisave kvalite, orig. spoust pry take nic moc, na http://www.snipercentral.com/remspsv.htm resili u modelu varmint problemovou pazbu, ale i tak to nestrili spatne. Vlastni zkusenost nemam a ani po ni netouzim. V USA(casopis nebo nejaka asociace) byla Tikka nepamatuji si jaky model(asi tactical) zvolena zbrani roku 2006, takze Tikka umi. Doufam ze si co nejdriv splnim sen a k CZ pribude Tikka varmint 243W
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
lovec
Zkušený diskutér

Re: Informace

Příspěvek od lovec »

Tomas 43 píše:Psal o tom Dr. Jiří Hanák.
Tomas,Dr.Jiri uz toho nataral,ale vidim,ze este stale ma co povedat.
Rem 700 nie je nic ine ako mierne modifikovany Mauser98 so zamykanim do puzdra zaveru.To iste plati aj pre Sako,byvaly model 75,a tiez sucasny 85 zamykaju do puzdra zaveru.Sauerova 202jka ma zamykanie priamo do hlavne.

Inak VLS .243W ma kamarat v kombinacii s NF 5,5-22x56 NXS,pekna a presna zbran,mne sedela aj jej pazba,mal som ju v rukach na strelnici.

CZ 550 sa jej moze presnostou rovnat,avsak mozu byt eventualne nedostatky v celkovom vypracovani.U CZ je urcite minusom chod zaveru a poistky(keby bolo mozne pouzit typ poistky ako u modelu 527,bola by 550/555 ovela viac "user-friendly")
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Remington zas tak dobře neznám, abych mohl hodnotit.
S CZ 550 zkušenosti mám s Varmint 243W a Sniper 308W, obě velmi přesné zbraně, rozptyl 0,3 MOA. Nevím, jestli tohle běžný Remington dokáže.

Je třeba si vzít obě zbraně, a co ti bude víc vyhovovat, to si kup.

U CZ 550 je základním kriteriem chod závěru, můj Varmint chodí snad ještě lépe, než třeba Tikka.

Pojistka je otázkou cca 20 min času na úpravu pilníkem doma ve svěráku.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

Remington u sveho modelu XB 40 ruci za presnost 0,3 MOA s kvalitnim strelivem. cena asi cca 70tis. Jinak model Varmint, Police okolo 0,5 - 0,75 MOA a bezne lovecke modely 0,75 az 2 MOA vse dle testu co se najde na netu. U Brymove v Praze jsem koukal na model asi CDL. To ze byl lucik v kterem se nachazi spoust z plastu nebo z ceho mi neva, ale ta kvalita vylisku, to uz to cinani umi lepsi. Ja to hodnotim u loveckych modelu jako tragedii

Tikka ruci za presnost svych modelu do 1 MOA, to vypovida o jeji kvalite. Napinani napinacku v porovnani CZ ja uplne o necem jinem.

U sve 7x64 550 lux jsem vymenil kolecko na pojistce, ktere ji aretuje ve vybrani za vetsi a je to nadhera, zaver mi prijde jako prumer. presnost okolo 0,5 MOA
Tikka, CZ a mozna Howa jsou mi favorite
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

testy zbrani a zvlaste ty uvedene od vyrobcu ci dovozcu bych bral s rezervou.
zaver X-40 je jedine co bych (kdybych nemel na vyber) od remingtonu bral. Po jeho zpresneni a hodne upravach se pouziva i v BR zbranich. Pravda je, ze upravy zvednou naklad na vic nez je cena BR specialu. Navic se vam ten naklad pri prodeji jiz nevrati.
co znamena "kvalitni" munice??? Kolik flint testovali ze to treba s Federalem gold medal match strilelo 1/3MOA???
Neverim, ze seriove vyrabena klikovka (kazda, kterou vemu z regalu) bude strilet 10 petiranych polozek s rozptylem 1/3MOA s jakoukoli Match munici.
Ano pokud tam stoji "hand loaded ammunition" tak ano. Problem je ten, ze ja jsem schopen vylaborovat naboj i pro CZ550 ze strili 1/3 MOA a to vzdy (za predpokladu kontrolovanych povetrnostnich podminek).
Dalsi info je zprostredkovane a nemam overene. Remington 700 pro ozbrojene slozky jako sniper rifle, jsou vybirany a testovany. Pokud je to pravda, tak nejsou dodavany na civilni trh.
Reference typu, FBI, USMC atd jsou tim vyzbrojeni, neznamena vubec nic. Nikdo nezna zadani, pozadavky a podminky na danou zbran. Rovnez je potreba si uvedomit, ze vojak to neplati a kdyz to znici, tak dostane novou. To pro nas civily neplati.
Dnesni technologie a materialy umoznuji vsem vyrobcum seriove vyrabenych zbrani zarucit presnost subMOA s kvalitni munici (kvalitni znamena konsistentni z kvalitnich komponentu) tzv. Match.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
vhool

Příspěvek od vhool »

no vazeni nic ve zlem ale koukam ze se nam tu zacali rojit sami odbornici :twisted: ....tim nemyslim shivu,to je clovek od ktereho se mam jeste hodne co ucit.ale ruku na srdce,toto je debata o ho...e.nemuzu porovnavat CZ 550 a REM 700 z toho duvodu ze kazda a to myslim vazne KAZDA CZ 550 je DODO kdezto rem 700 bude strilet do MOA uz z krabice.a to si myslim ze pri zhruba stejne cene napr.rem 700 BDL a CZ 550 LUX je pro bezneho myslivce dost rozhodujici udaj.tim nechci hanet CZ 550,sam jsem jich par vlastnil a jeste i vlastnim ale se seriovou flintou to ma pramalo spolecneho.co se tyka REM. a jeho modelu POLICE,SENDERO nebo XB-40 tak jsou to modely postavene se specialne vybiranych dilu a zvlast skladane dohromady.tim je zarucena jejich vyssi kvalita oproti beznym seriovym zbranim.moje osobni zkusenost s armadnim modelem REM 700 Sendero v razi 300 WM,toto jen potvrzuje.i po vice nez 9.000 ranach chodi zaver nadprumerne kvalitne a zbran celkove funguje vice nez dobre.nutno dodat ze tyto modely jsou vyrabeny pro pouziti v polnich podminkach a strili stejne v pousti jako v dzungli nebo na aljasce.tudiz na benchrest to neni to prave orechove ale jsou to proste presni delnici.jeste k tomu uzamykani.pana hanaka posledni dobou take moc nemusim ale aby jste mu zde nekrivdili tak vami citovane se tyka modelu SEVEN kde je opravdu uzamykani zaveru do hlavne.jde ale o zcela odlisnou zbran nez REM 700.model SEVEN je proste ucelova "socka" ktera je kompromis kvalita/cena a i pres to bych rekl ze pro lov povedena.splnuje presne ten ucel za jakym byla konstruovana.na zbranich z USA je pro mne velmi pritazlive prave to ze kazdy model je urcen pro nejake specificke pouziti a to splnuje.proste oni moc neberou "kockopsi" :twisted: jako zde v evrope.proste chces zbran na lov? kup si lovecke provedeni a jestlize chces na longrange tak si vyber.je ani nenapadne s "pakovou"winchestrovkou v razi 30-30 strilet nad 150m a zrovna tak nebude s XB-40 strilet na 80 m......
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Model SEVEN zamyka do hlavnež Doteraz som vedel len o nepodarku Rem.710.... Na webe Remingtonu som si to nevsimol.Mozes ma naviest tam,kde je to spomenute?Diky.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

S tím DODO souhlasím, i když mně právě to moc baví, ale je pravda, že na ladění spou?tě, přetvarování pažby, vyladění pojistky atd. strávím mnoho hodin.
Nastřílet 0,3 MOA s tovární municí se mi nikdy nepodařilo ( i když s SB 308W HPBT to bývá těsné).

Proto si myslím, že v tomto případě si vzít zbraň do ruky a vybrat si to, co je mi pocitem bli??í je to správné.

Mám k CZ 550 mnoho výhrad, ale po úpravách je to skvělá, spolehlivá a vyjímečně přesná zbraň.
vhool

Příspěvek od vhool »

lovec píše:Model SEVEN zamyka do hlavnež Doteraz som vedel len o nepodarku Rem.710.... Na webe Remingtonu som si to nevsimol.Mozes ma naviest tam,kde je to spomenute?Diky.
:oops: mas samozrejme pravdu...byl jsem myslenkama nekde jinde a popletl jsem modely.mel jsem na mysli 710 co se prodavala za nejakych 17.000 tusim ze snad i s puskohledem bushnell... timto se omlouvam za mylne info :wink:
Odpovědět