Jednou - Možná před víc než 15ti lety jsem u ra?eliny střelil laň, koloucha a čiplenu a krátce před tím mi důchodce - myslivec a řezník - Rudolf - vyprávěl, jak se ty dr??ky dělaj (podle něj teda)

:
Polo?í? bachor na čisté místo (trávu) pěkně naplacato, nejlíp čepcem trochu dolu, pak ho po té delší, kulaté straně ostrým nožem rozříznež - aby se při řezání ani nehnul. Pak vrazí? ruku dovnitř až k protější straně - do těch "hoven" u čepce - a celej bachor najednou obrátí? a vyprázdní?. Bachor se nesmí totiž umazat zvenku - ani barvou ani obsahem - jak se dostane něco mezi blány co jsou zvenku, už to tam zustane. Pak nejlíp v potoce obrácený důkladně opláchnež a slo?í? do pytle do ruksaku. (kolou?ek měl naštěstí bachůrek rozstřelený - tak jsem o kořeny kleče omlátil jen dva bachory a nesl si je domů)
Doma naře?e? bachor na čtverce tak 20 až 30 x 20, znova opere?. Ohřeje? tak aspoň 20 litrů vody až k varu, přidá? do ní l?íci sody na prádlo. Čtverec dr?těk napíchnež na rohu na velkou vidličku a ponoří? tak na 5 až 7 vteřin do vařící vody, vyndá? a l?ící na prkénku stáhnež z vnitřní strany spařených dr?těk od jedné strany k druhé ?edou výstelku (Rudolf: "musej bejt bílý jako křída") - a to jde celkem snadno

.
Pak už se jen vaří - v jedné, druhé a nejlít i třetí vodě (bez soli - to je rychlejší) - když jsou měkounké (asi za 2,5 až tři hodiny celkového varu), pokrájí se na nudličky a naloží se s nimi dle libosti - dr??ková, Lyonský hrnec, maďarský "pocalt" pörkölt
Můj dojem - hora syrových dr?těk, 6 hodin práce s horkou vodou, která tekla po stole, po zemi, úplně všude, na konci po jemném pokrájení cca 40 cm vysoká hromádka - odhadem tak o něco víc než 4 kila - ze dvou velkých kusů - v hodnotě tak 250 - 300 korun

, nebylo to nic hrozného (menší zabijačka) ale od té doby jsem to neopakoval
4 FF ty srnčí řízky jsou taky výborný tak jeden den předem namazaný ka?í z rozmixovaného ?peku a cibule - skvělá nahořkle játrová chu? (recept z Jihlavy)