Závody K4, K4M

Vše o kulovnicích a malorážkách
figi
teoretik fora

Závody K4, K4M

Příspěvek od figi »

Chodí někdo z vás na kulové závody ?
vhool

Příspěvek od vhool »

když to nebude na moravě tak bych šel na K4
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Jednou jsem myslel, ze si pujdu vystrelit na kulovej trojboj na strelnici magnum praha, kde to poradalo tusim OMS P6. Jenze dle poradatelu se strilelo jen bez optiky... tak jsem to zavrhl.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

To vhool : jenže ono se to střílí snad jenom na moravě. Odkud jsi ? Naberem Andyho a vydáme se tam.
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Ja by som prisiel,pokial by som mal cas-u nas ziadne gulove zavody (okrem malorazkovych) pre polovnikov nebyvaju.... :cry: To viete,naboje su drahe,a este s nimi plytvat....

Co znamena K4 (4 koule? :P :lol: )....diky za vysvetlenie.Alebo je to kombinovany pretek malorazka/gula?
vhool

Příspěvek od vhool »

to:figi já jsem z litvínova a na moravu je to ?treka :cry:
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Na Slovensku se střílí trojboj a jenom malorážka.
U nás se střílí K4M, je to kulový čtyřboj malorážka, povolená optika 6x, střílí se po deseti ranách na čtyři terče na vzdálenost 50m, vle?e na lišku, v stoje s pevnou tyčí na srnce, s volnou tyčí na kamzíka a v stoje bez opory na kňoura.Povolená pouze ráže 22lr, hmotnost zbraně i s optikou 4 kg podle nového střeleckého řádu.
Doporučuji vyzkoušet a na jaře jsou okresní přebory. Pak se střílí republika a tam se střílí 2x10 ran na každý terč.
K4 - kulový čtyřboj, se střílí z kulovnice od ráže 22 Hornet, povolená optika 12x, vzdálenost 100m, 5 ran na terč, terče opět 4 - liška, srnec, kamzík, kňour.

Redukované terče na malorážku se dají běžně koupit, nepoužívají se ty staré (byly pro trojboj), ale mezinárodní redukované ( je to na nich napsáno).
Neredukované neseženete nikde v obchodě, jsou na střelnici Světnov u ?ďáru nad Sázavou, kde taky letos všechny závody K4 byly ( celkem 5).

Vřele všem doporučuji, není pozdě, já to začal střílet v 39 letech a je to moc znát při praktické střelbě.
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

figi-kde je kalendar tych pretekov pre dospelu gulu?

Niekedy v septembri (???? :roll: :? nepamatam si)...som sa stretol s p.P.Valcharkom (preboha,ani s istotou neviem,ci som si dobre zapamatal to meno) na jednych pretekoch pri Vsetine,on bol prvy,ja treti...poznate ho niekto? U vas zrejme zname meno s takehoto typu pretekov.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Kalendář je na www.myslivost.cz
Petr Valchář je ?pičkový střelec, většinou bývá první, znám se s ním, je to skromnej člověk.
K4 střílí s CZ 527 Varmint ráže 223 Rem., puškohled má ZD 3-12x50.
Na úroveň jeho a jemu podobných je třeba střílet 197 - 200 z 200 možných
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

závody

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Na závody nechodím. Cvičně si vystřílím 150-200 ran za rok z pušky, se kterou lovím a se střelivem, se kterým lovím a 10tka je pryč. když jsem tak začínal, tak to byla bída, ale dneska spokojenost -pro praxi. Jinak jsem viděl letos v květnu ,v některé prodejně, rozpis na závody ve ?ďáru, kde byla uvedena soutěž "Kňour v ?iv. vel. na 300m". Tak jsem si myslel, že se to střílí i ze silnějších než je Hornet.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Ve ?ďáře se střílí ke K4 vždycky ještě doplňkové závody, většinou taky kulové, jen jednou za seriál je zajíc na průseku, ale to je malina. Jinak se střílí třeba 50 m malorážka do zálepky, 200 m kulí na kolečko o průměru 4 cm, na 300 m třeba ten kňour, nebo gong, je možné použít i jinou kulovnici, než na K4, hornetem se 300 nestřílí, ale s 223 bez problémů.
vhool

Příspěvek od vhool »

to figi:pan Valchář nepotřebuje komentář.neznám ho ale kolega mi vyprávěl co umí :)
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

jo, petr je skvělej, ale z moravy je takovejch ještě asi deset.
Tak je tam pojedem příští rok vyklepnout, ne ? Někteří z nich letos trénovali asi i dvakrát denně, ale to můžem do jara ještě dohnat.
vhool

Příspěvek od vhool »

jsem pro ale na trénování bych musel najít plac kde bych nemusel brát ohled na ochranku.tady na ?achtě to jde ale to tříkilo je sly?et fakt daleko a nechci si to u nich rozházet.a stěma policajtama to je jednou za čas.prostě žádná pravidelnost :cry:
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

figi píše:Kalendář je na www.myslivost.cz
Petr Valchář je ?pičkový střelec, většinou bývá první, znám se s ním, je to skromnej člověk.
K4 střílí s CZ 527 Varmint ráže 223 Rem., puškohled má ZD 3-12x50.
Na úroveň jeho a jemu podobných je třeba střílet 197 - 200 z 200 možných
Diky za info.Na spominanom preteku-v gulovych (medzinarodny terc-kamzik,srnec) disciplinach,som mal 100/100 s pozicanym varmintom CZ 527 Laminated .223Rem.,Artemis 3-12x56,strelivo seriova Lapua SP 55gr. Petr chyboval myslim na srncovi 48(?)49(?)/50. Ja som urobil chybu z malorazkou na pohyblivy terc,to ma stalo prve,resp. druhe miesto.
Zavidim vam preteky K4,na Slovensku je to po tejto stranke slabucke....len malorazkove.
Odpovědět