To
Tim
No nemyslím si, že je třeba se vyhýbat do revíru anglickým autům, samozřejmě záleží, co s ním tam chceš jet dělat. Pravda, anglická auta "vedou" žebříčky spolehlivosti většinou od konce, ale především je to o štěstí na kus. Kolega si takto kdysi užíval se zcela novým Mercedesem GL, porucha za poruchou, někdo nedá zase na Mercedes ve spolehlivosti dopustit. Prošlo mi rukama řada aut, se kterými jsem jezdil do revíru (včetně historicky Subaru, Jeep), ale aktuálně jsem zakotvil u anglických aut, prostě se mi líbí a jsou pohodlná (málo co se vyrovná vzduchovému podvozku u RR

), v revíru je rozhodně nešetřím, ale samozřejmě se vyhýbám místům, kde vím že uvíznu, nehledě na to, že když projedu pořádným bahnem, tak jsem líný to pak čistit. Bez mučení však přiznávám, že dvě ze tří anglických aut, které pro své potřeby mám, tak ta dvě skončila do ujetí prvních 5000 km v servisu (v obou případech pro banalitu), od té doby však naštěstí vše OK. Ano, anglická auta jsou dražší a komplikovanější na provoz, ale nemyslím si, že by v běžném terénu nějak výkonově zaostávala, rozhodně se tím zásadně neomezuji. Jsou bezesporu daleko levnější a spolehlivější auta, ale s ohledem na to, že mi nějak sedí vše pro lov z "Anglie", prostě anglická zbraň patří do anglického auta

, tak si raději nechci kazit myšlenkami radost, že mě někde to auto vypeče

, od toho je pak servis. Nehledě na to, že podle mého názoru je auto spotřební věc, narozdíl od nějaké pěkné zbraně
Jinak v mém vypozorovaném osobním žebříčku z mého okolí, jednoznačně v NEporuchovosti vede Toyota.