nechtěl jsem se hádat, ale budiž. Začneme ráží .45, představ si, že po ní toužíš nebo naplňuje tvoje představy o ideálním náboji pro dané použití a chceš opakovačku s odsuvným závěrem. Jakou máš možnost volby? 45-70, 450marlin, 458win mag, 458LOT, 458 Nitro express...............45-70 asi dobrý, ale okrajový náboj, "papírová" nábojnice. Do opakovačky s odsuvným závěrem snad jen překopáním Mosina a to nechceš! 450Marlin, dobrý! myslím že se vejde do 308 zásobníku, takže překopeš z opakovačky, ale je za tím práce. No a ty ostatní 458? Pokud nejsi fajnšmekr, nebo netrpíš nějakou formou deviace, tyto náboje nechceš. No a pak někdo přijde s nábojem 450Bushmaster. Je bezokrajový

používá střely kal .452 ne .458 kterých není na výběr

akurátních 3600J na ústí

přijatelný zpětný ráz

to vše v pušce, která má 2,7Kg ! BRAVO RUGERE !
No a výhody 300AAC oproti jiným rážím .30 už jsem jmenoval v předchozím příspěvku, jen doplním, že samozřejmě splňuje zákon 1500J a kdyby snad chtěl někdo vyzdvihovat 7,62x39, tak tu Ruger taky dělá, ale majitelé této ráže vědí jaký je výběr střeliva, co funguje

No a počkejte až komise zakáže olovo. Projeďte náš internet, kolik střel 0,311 najdete v monolitu? Jo a asi ideální volba pro barváře, krátká puška, nepřekoňovaný náboj.
Ano, náboj 300AAC a 450Bm, vznikly pro platformy AR, ale povedly se.
Jinak Ruger je asi dobrá zbraň. Já asi do jedné ze dvou jmenovaných ráží půjdu, ještě nevím která to bude.Je to nízkorozpočtovka a jako takovou jí je potřeba brát. Pažba je taková jak jí vstřikolis stvořil, pár ostrých hran chce srazit.., zvuk závěru při pohybu by mohl doprovázet Dana Nekonečného a chce zaleštit stopy po obrábění. Jinak za ty koruny asi nic lepčího neseženeš..