Puškohledy Kite Optics

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
Šumavák
Pravidelný diskutér

Puškohledy Kite Optics

Příspěvek od Šumavák »

Na trhu v ČR jsou k sehnání i puškohledy značky Kite Optics. Cenově vypadají příznivě a uvádí u nich solidně široké zorné pole. Údajně se vyrábí v Belgii, ale znáte to, dnes si kdejaká společnost nechává své zboží vyrábět v Číně a jen to prodává pod svou značkou, tak nevím... Každopádně - máte někdo s těmito puškohledy zkušenosti?
dreamer4u
Pravidelný diskutér

Re: Puškohledy Kite Optics

Příspěvek od dreamer4u »

Zdravím. Neviem čo špekulujete. Cena sa mi rozhodne nezdá priaznivá, skôr si myslím, že totálne predražená. Siahnite radšej po optike Vortex alebo Element, ktorá je rokmi preverená a za polovičnú cenu.
Tikka T3 varmint 308 win, puškohľad Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C mrad, CZ 457 varmint, 17 HMR, puškohľad Vortex Venon 5-25x56 FFP mrad, CZ 600 Alpha, 223 rem, puškohľad Discovery Gen II ED5-25X56 FFP
Stary Jezevec
Nový návštěvník

Příspěvek od Stary Jezevec »

Tak já bych se jich zase tak nebál a šmahem je neodsuzoval. Měl jsem jeden v ruce, model si přesně nevzpomínám ale bylo to 2-12x50 a vůbec nevypadal zle. Obraz čistý, ostrý až do okrajů, zorné pole slušné, osnova klasická evropská No.4 s bodem. Světelnost nemůžu hodnotit, díval jsem se do něj jen ve dne za světla. Před pár lety se u nás prodávaly dalekohledy Kite a ty byly vyráběné v Japonsku.
Porpoise
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Porpoise »

Nedávno jsem byl v Londýně a prošel pár obchodů s rybářským a loveckým vybavením. Kite optics měli všude a docela velký výběr. Neptal jsem se na ně, ale na ostrovních fórech jsou hodnoceny velice dobře. Optiku dělají v Japonsku, kde mají vlastní továrnu.
Odpovědět