ZBK 110
ZBK 110
Rád bych se Vás zeptal na názor na tuto zbraň.
Já bych ji nebral ani zadarmo. Pří?erná spouš». Konstruktér ve Zbrojovce dostal zadání, jaká má být cena a se skřípěním zubu to splnil.Výsledkem byla zbraň, na kterou ve Zbrojovce v Brně hrdí nebyli a nejsou.
Starý jetý ZH za stejnou cenu v komisi je kus zbrojařiny a s ZBK se to nedá srovnat.
Střílel jsem jen asi ze dvou, s touhle zbraní to asi neumím a netroufal bych si tvrdit, že s ideální oporou trefím na 100 m do kruhu o průměru 10 cm. A přitom to vyráběli ve velmi přesných rážích.
ZK 99 je jiný kafe, ta je přesná jak opakovačka.
Starý jetý ZH za stejnou cenu v komisi je kus zbrojařiny a s ZBK se to nedá srovnat.
Střílel jsem jen asi ze dvou, s touhle zbraní to asi neumím a netroufal bych si tvrdit, že s ideální oporou trefím na 100 m do kruhu o průměru 10 cm. A přitom to vyráběli ve velmi přesných rážích.
ZK 99 je jiný kafe, ta je přesná jak opakovačka.
-
- Nový návštěvník
ZBK
Já mám se ZBK 110 ve .222 Rem většinou dobré zkušenosti. Tvrd?í spouš» mi nevadí (jsem zvyklý ze ZH - moje nemá napínák
). V lednu jsem střelil lišku na poctivých 180 kroků. lišky s ní střílím rád
. Ulovil jsem s ní srnce, zůstal v ohni. Rána na zadní komoře, ale uvnitř jako po výbuchu
. Prostě jsem ho nevyvrhoval, ale vylil
. Vzdálenost 72 kroků se střelivem SP od SB. Občas si ho půjčím (hlavně na kaňkování), ale jsem příznivec ráží s trochu větším výkonem (7x57, 7x64, .30-06. Sprg.), takže bych si ji nepořídil. Kamarád na ní má Buschnell - Buckhorn 4x32 - ameriku. Shrnuto a podtr?eno - na lišky fajn
.

Pesimista se učí rusky, optimista anglicky a realista se učí střílet
To:Mischak
Za 6000 ji ber,já ji měl v 5,6*50R Mag u který jsem zkoušel jen SB,obrovská nespokojenost,chtěl jsem přejít na Hirtenberger,ale pak se mi naskytl Sauer v 6,5*57R a tak jsem ZBK prodal.
Ale ZBK ve 222Rem za ty peníze bych bral.Je tam poměrně velkej výběr nábojů a za dobrý ceny.
Za 6000 ji ber,já ji měl v 5,6*50R Mag u který jsem zkoušel jen SB,obrovská nespokojenost,chtěl jsem přejít na Hirtenberger,ale pak se mi naskytl Sauer v 6,5*57R a tak jsem ZBK prodal.
Ale ZBK ve 222Rem za ty peníze bych bral.Je tam poměrně velkej výběr nábojů a za dobrý ceny.

"Je lepší padnout s rachotem,než vyhrát bez povyku,ke slunci žene nás už jenom síla zvyku."-Visací Zámek
Re: ZBK 110
tak včera jsem spasoval a nastřelil kulovnici ZBK 110. Po předešlém dolazení spoušťového mechanizmu přímo v brně jsem začal shánět montáž.Základna montáže má 14mm. Osazoval jsme puškohledem Pentaflex 2,5-10x50 s průměrem 30. Nastřeloval jsem s náboji SB. S mím naprostým překvapením s touto zbraní a střelivem jsem se dostal do 2cm 5 ranama. Sám jsem tomu nemohl uvěřit jak táto zbraň dokáže střílet s jakou přesností. Ještě to kolegovi zkusím na 200. Jednuška je v ráži 5,6x50R magnum. Případně sem vložim foto nastřelovacího terče.
Také jsem vlastníkem uvedené flintičky před časem jsem ji chtěl pustit do světa ale nakonec jsem si to rozmyslel.Pažba i když vypadá jak kopyto mi perfektně sedí ve 222rem příjemná střelba s přesností do 3cm na 100m se střelivem SaB.Jenom ta spoušt je trochu tvrdší ale je to jen o zvyku.Zajímavé- srnčí prostřeleno nijak moc nepodlito výstřel velikosti koruny a zatím na fleku:-)Myslím že do polní honitby kde se černá nevyskytuje ,na škodnou a srnčí ideální flinta za doslova pár kaček.Pokud porvnám s iž tak je lehčí a "subtilnější" a to já rád.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nevím,ale já jsem s malým magnumem a SB 3,24 velice spokojen.Za 100 vky kusů mi odešlo pouze jedno srnče,které mě do rána sežrala prasátka
Rád bych tedy slyšel ty negativní zkušenosti s touto ráží a střelivem.Je pravda,že kulička neodpustí ani stebélko,ale na lány polí na Moravě je to dobrá volba jak na srčí tak lišky.Balistika 200+ je pravdou odzkoušenou s perfektní ranivostí.Jinak co se 110 týče zatím bez poruchy pokud by to mělo napínáček tak flintička pracovní bez problémů.

TO Zdenek41 jak pojedeš do Brna tak se zastav v Brno Arms. Přeleštijou ti spoušťoví mechanismus, kolegovi to udělaly zdarma.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Díky zispo,já už ho leštěnej mám.Problém dnes již ani nezaznamenám.Mě spíš štve kohoutek jak kopyto.Jenže co chtít dnes za 6000 tisíc.
nevlastním tuto zbraň ale kolega. Prosím můžeš popsat rozborku aneb jak se dá rozpojit hlaveň od baskuje. V podpažbí se nachází šroub. Vím že na tuto baskuli se dají koupit i broková hlaveň a kolega má o ní zájem. Ale rozborka se nám nepodařila.