MMO a nošení
MMO a nošení
Zdravim, mám fenu MMO,stáří 2roky, ale mám s ní trápení - nechce nosit
přesněji, nechce nosit zvěř,ani studenou, ale vycpaninu a kozlík jo, jak jí přimět na zvěř?

než ji zmařit, tak to zkusím někoho najít, jak sem psal, vypadalo to dobře, ale ta zvěř ji prostě nejde - a to jsem ji měl i na honě, kolega postřelil zajíce,ten naříkal a ta moje mi málem strhala vodítko,když sem ji nabudil, ale když k němu doběhla, tak do něj pákrát strčila mordou a popopátha ho a hotovo....
a naucí? se řídit auto když nikdy neusednež za volant? Asi ne ale pokud se budes řídit poučkou - začátečník za volantem rovná se průser nikdy z tebe řidič nebude, pokud si na to netroufá? sám, najdi si někoho se zkušenostmi kdo tě povede ale sna? se to psa naučit sám, učený z nebe nespadl a můj názor je poraď se a sna? se to vyře?it sám,
co se týče parforsu a začátečníků, někdy začít musíš jinak budeš začátečník celý život a s každým novým psem budeš hledat někoho kdo ti naučí psa aport!!!!!!!
co se týče parforsu a začátečníků, někdy začít musíš jinak budeš začátečník celý život a s každým novým psem budeš hledat někoho kdo ti naučí psa aport!!!!!!!

Pepo mám dotaz je lepší natrénovat aport s někým kdo to umí a kde se naučím i něco já nebo dojebat psa???loni jsem trénoval aport s NKO kdy si majitel taky nechal poradit a zkoušel to podle knihy a pes byl posranej strachy jenom když uviděl zvěř natož aby jí přinesl a mě na to stačilo jedno odpoledne a pes dělá aport bez problému ale já jsem se neučil jenom podle knížek ale i od kamarádu kteří to se psi uměli a kde jsem věděl že se něco naučím:!:
Ahojte, souhlasím s Pepou H, ale i s Leonem. Ono je to složitější. Pes je přece jenom ?ivý tvor a každý má jinou povahu, tak jako my. Neznáme Petra, tak nemůžeme radit na 100%. Pokud se na to necítí tak až si ho nechá vycvičit, ale....... radši bych to zkusil sám a šel si pro radu, nebo šel se zkušeným cvičitelem. Já osobně než jsem si pořídil psa, tak jsem knížku o vícviku přečetl snad 30x (nekecám) a taky jsem měl problém s aportem. Po poradě se strýcem jsem to zvládl a pes funguje jak CERTINy
a ještě k tomu ho to baví a vo tom to je. Pracuje pro mě a ještě pro radost.

Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Leone, napsal jsem nekde že by se neměl s nikým poradit?jen jsem napsal až probere vše v literatuře nebo si nechá poradit od jiných ale cvičí si sám, za tím si stojím, a mezi námi lámat si sám hlavu není nikdy od věci a navíc si myslim že trochu utíkáme od tématu a Petrovi tímhle moc nepomůžeme, místo toho je mu tady naznačováno, že to sám nezvládne, toho nadchne a určitě se do toho vrhne s velkým nadšením.
nazdar tak to je slušně řečeno pořádně na H... strejc měl jezevčici s epilepsii a musela mít naprostý klid a stejne za necelý dva roky léčby jí musel nechat uspat protože se to z horšilo až na deset záchvatu denně a známý má taky MMO kerá to má taky ale tam se to daří udr?ovat dá se říct v klidu bez prážku ale třeba při honu to má několikrát za sebou co ti řekl doktor dal jí nějaký prážky?
tak to je dobře že o injekci neuvažuje? a ještě je debata na polovnictvu tak tam koukni jestli se ti nějká rada nehodí
http://www.polovnictvo.com/modules.php? ... &topic=700
http://www.polovnictvo.com/modules.php? ... &topic=700