Pánové oběma vám moc děkuji. až takovou otevřenost jsem nečekal. Absolutně sdílím stejný názor na ru konzervativnost u nás. A teď menší osvětlení. S kamrádem, který dělá teď v neděli myslivecké zkoušky (držím mu palce), kerý vlastní teď jen ráži 5,6x50R, jsme se bavili o jiné silnější doplňkové ráži k této ráži. Mojí srdcovou zále?itostí byla 9,3x62. Náhle jsme začali uvažovat o přebíjení, protože kamo? střílí i z pistole a to už by se vyplácelo. již dříve jsme se bavili o 375. Ikdyž je podobné té 9,3, bavili jsme se o ní Možná kvůli jaké si té revoltě

(jak psal tibi). No ale jakmile jsme začali uvažovat o přebíjení, náhle to bylo velice dostupné (střelivo levné) a tak jsme začali házet názory a dohady. Napadlo nás tedy, co na to řeknete zde na fóru, protože na jiním se mi stalo přesně to co napsal tibi. nějaký borec neví o tom nic a bude mi cpat bezzákluzové dělo. To mě tenkrát docela pobavilo, ale i namíchlo, protože od toho ty fóra jsou. Myslím si, že to bude také Použitelné na to srnčí, třeba se střelou BARNES XLC, která by měla být tvrdá a tudí? by se neměla rozkládat. Ostatně i na tu ostatní zvěř u nás by měla stačit. Normálně jinak lovím 308Win, proto když jsem si říkal, že pokud bych si kupoval zbraň, tak už v magnum kalibru. Uchvátila mě cena, kdy v CZ550 tato flinta není o moc dra??í,ne?-li v jiných rážích. Je to asi z části sběratelský rozmar a jak jsem již napsal srdcová zále?itost těchto kalibrů. No ještě si to rozmyslíme, protože kulovnice mám, tak na to nespěchám. Uvidím, jak to bude s tím přebíjením a pak hold budu muset zaskočit na nějakou tu brigádku, protože je to přece jen už dost peněz

. Jo a jsem velice rád, že kdo o té ráži uvažuje nejsme jen mi dva v republice
Jo a ktomu 7x57R, Tuto ráži se jako modlu pokou?ím vyvrátit už hodně dlouho. bohužel sly?ím na to jen chválu, jak zvěř v životě neodběhla .... prostě sci-fi. Ty řeči mě málem přesvědčili a málem sem utíkal prodat mou 308, která je oproti tomu brak

, a koupit misto toho tu 7x57R. A to vše se prý děje se střelive S&B SPCE

. No asi máme stejný názor na tyto báchorky, bohužel, někteří mladí (spíše většina) toto nevía nechá se nachytat na ty keci a ..... ale to už patří jinam.
Tak lovu lesu zdar!
CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70