Kulovnice Brno 98
Kulovnice Brno 98
Ví někdo z majitelů této zbraně k čemu je díra na lučíku před spouští ?Mají to i jiné značky zbraní.
-
- Zkušený diskutér
brno98
Nejsem si jistý ale neslouží to k usnadnění rozlo?ení a opětovného složení závěru? 

Re: brno98
Není,figi má pravdu.Na demontáž závěru slou?il plechovej kotouček s důlkem na pažbě.
-
- Pravidelný diskutér
M - 98.
Já osobně jsem brno vlastnil a velmi rychle prodal. O otvoru jsem také přemýšlel a nabízím vlastní vysvětlení. výška průměrného člověka-vojáka - před cca 100 lety - o 10-15cm míň než dnes, zbraň 120 cm bez bodáku, standartní délka řemene. Jak se nosí zbraň v de?ti ? Hlavní dolu ! Po přepnutí zadního poutka do lučíku, pažbu zbraně vlastně zvednete o cca 30 cm výš, než normálně - platí pouze hlavní dolu. Ono ?lapat třeba měsíc v blátě, nebo celou zimu ve sněhu . . . Je to logické, nevím jestli pravdivé, nechám na zkušenějších.
- ridgeback
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kulovnice Brno 98
V poslední době jsem se s touto zbraní trochu seznámil.
Kulovnice má líbivou subtilní hlaveň. Velice dobře se mi drží rukojeť a dobře dosáhnu na spoušť. Tato konkrétní zbraň má napínák, který je perfektně seřízen a od výroby volné předpažbí pod laufem.
Kulovnice má nešťastně řešenou pojistku a né zcela dobře vyhazuje munici. Při podávání omačkává špičky patron.
Zpočátku jsem špatně zvládal chování zbraně ( i svoje) při výstřelu, ale po několika vybouchaných krabičkách jsem si zvykl. Ráže je 7x64.
Vlastně jsem si jí celkem oblíbil. Ve světnově s puškohleden 4 x 32 jsme dosahovali velice dobré lovecké přesnosti.
Kulovnice má líbivou subtilní hlaveň. Velice dobře se mi drží rukojeť a dobře dosáhnu na spoušť. Tato konkrétní zbraň má napínák, který je perfektně seřízen a od výroby volné předpažbí pod laufem.
Kulovnice má nešťastně řešenou pojistku a né zcela dobře vyhazuje munici. Při podávání omačkává špičky patron.
Zpočátku jsem špatně zvládal chování zbraně ( i svoje) při výstřelu, ale po několika vybouchaných krabičkách jsem si zvykl. Ráže je 7x64.
Vlastně jsem si jí celkem oblíbil. Ve světnově s puškohleden 4 x 32 jsme dosahovali velice dobré lovecké přesnosti.
Remington varmint 5R LH 308Win, Meostar R2 2-12x50, dvojka 16/70, Labrador, Forester
2e0rge píše:Dobry den,
tak po delsi rozhodovani jsem koupil Brno 98 v 7mm Rem mag. Cena za celou starsi flintu z 2006 nebyla saptna + puskohled a jednodilny montaz.
Hledal jsem parametry hlavne predevsim stoupání vývrtu ale nic jsem o ni nenasel. Hledam pro predstavu jakou vahovou kategorii strel ji krmit.
Budu vdecny za jakékoliv informace.
děkuji Jirka
Zeptám se majitelů této zbraně ,jakou máte montáž puškohledu?Mám nový Docter ,a na tu schwenk od Kozapu mě délkově nesedí jako předešlé optiky.Měnil jsem na ní oka palcové za třicítkové,tím jsem dostal osu puškohledu ještě výš ,což mě taky netěší.Snižovat se to moc nedá kvůli klice závěru,tu vzdálenost od oka možná zkrátím sundáním gumové botky.Co lištu Weaver nemáte někdo na Brnu?
Lovec zabíjí jednou ranou.
Ještě uvažuju nad jednou věcí.Jestli by se dala (pokud seženu)vyměnit hlava závěru s pojistkou z kulovnice "Z".Dával jsem závěr Zetky do této zbraně a pěkně šel zavřít(otázka je jaká byla závěrová vůle).Ale s tou hlavou si myslím by neměl být problém.Chtěl jsem to zkusit rozdělat ,ale majitel (kamarád )mě to nedovolil.Ta pojistka se mě ale líbí,už k vůli tomu že jsem Zetku vlastnil.
Lovec zabíjí jednou ranou.